Horoscop
Înapoi la

Tot ce trebuie să știm despre zodia Berbec

Tot ce trebuie să știm despre zodia Berbec

Redactor Andreea Baluteanu

Primul semn al zodiacului, Berbecul este un lider înnăscut, iar aceasta e, probabil, cea mai puternică trăsătură a sa. Extrovertit, pasional, ambițios și extrem de inteligent, semnul are calități ce îl transformă ușor într-un deschizător de drumuri, dar și defecte care pot scoate din sărite și cele mai răbdătoare suflete, după cum vei vedea din informațiile oferite de noi despre zodia Berbec.

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Află tot ce trebuie să știi despre nativii acestei zodii, ca să îi cunoști (sau să te cunoști) mai bine!

Despre zodia Berbec: care sunt calitățile și defectele sale?

Dacă ești pasionată de subiectul „zodia Berbec caracteristici”, ai ajuns unde trebuie, deoarece îți spunem azi tot ce trebuie să știi în acest sens.

Umorul, pofta nebună de viață și încăpățânarea proverbială sunt cele mai importante trăsături ale acestei zodii care îți poate dărui luna de pe cer, dacă îi pici cu tronc. Dacă vrei să înțelegi mai bine zodia Berbec, cu calități și defecte, ține cont de faptul că e prima din zodiac. Dotată astfel cu energie tinerească, la orice vârstă, va dori să conducă în toate, să primească medalia de aur în tot ce întreprinde și să zdrobească orice competiție. De fapt, sporturile și aventurile se numără printre marile plăceri ale unui nativ specific.

Fiind o zodie de foc, Berbecul este cel mai activ și mai doldora de pasiune semn. Uneori, nici măcar Leii și Săgetătorii, cu care împarte același element, nu pot ține pasul cu un Berbec autentic.

Curajul este o altă trăsătură a acestui nativ. Berbecul nu se teme de (aproape) nimic și e capabil să își asume și cele mai nebunești riscuri cu succes. Inteligența și dedicarea sa sunt dublate de abilități organizatorice extraordinare, aceste trăsături cumulate transformându-l în angajatul ideal.

Are un profil de erou, de om măreț care este capabil să poarte povara întregii umanități fără a da semne de oboseală. Când e însă Berbecul pus la pământ? Când refuză, din diverse pricini, să mai dăruiască. Dacă nu poate împărți tot ce are cu cei din jur, generozitatea fiind una dintre cele mai strălucitoare calități ale sale, se va simți secat din punct de vedere energetic și va fi convins că și-a ratat menirea.

În ceea ce privește calitățile zodiei Berbec, curajul, determinarea, ambiția, entuziasmul, încrederea molipsitoare în forțele proprii, optimismul, sinceritatea și pasiunea neabătută sclipesc cel mai puternic pe firmamentul vieții sale. De partea cealaltă, un Berbec te poate scoate din sărite cu nerăbdarea, imprevizibilitatea, dualitatea emoțională, impulsivitatea și agresivitatea de care dă dovadă.

Cunoaștem și mai bine nativul aflând ceea ce îi place. Astfel, acestei zodii îi priesc hainele confortabile (prea puține native se simt bine în stilettos), rolul de lider, competițiile, dar și sporturile individuale. Detestă însă inactivitatea, întârzierile sau locurile de muncă unde se plictisește.

femeie tanara citeste de pe laptop zodia sa cu semnul berbecului langa

Descoperă și alte caracteristici ale zodiei Berbec:

  • culoarea preferată: roșu;
  • ziua norocoasă: marți;
  • numere norocoase: 1,8 și 9;
  • piatra prețioasă: diamantul.

Te întrebi care este corespondentul zodiei Berbec în horoscopul chinezesc? Din păcate, nu avem un răspuns pe măsură, deoarece în sistemul oriental zodiile se calculează după anul nașterii. Dar zodia Berbec împarte caracteristici comune cu semnele Cocoșului și Dragonului.

Ascendent în zodia Berbec

Ai ascendentul în zodia Berbec? Atunci ești o persoană activă, competitivă, adesea grăbită, dar nu prezinți înclinația spre agresivitate pe care o are zodia al cărei ascendent l-ai primit.

Directă și sinceră, spui întotdeauna ce gândești, adesea fără să iei în calcul potențialele consecințe. Te înfurii cât ai clipi, dar arzi repede și nu porți ranchiună după ce ți s-a potolit furia.

Dacă ai ascendentul în zodia Berbec, trebuie să iei însă mereu în considerare și trăsăturile zodiei tale principale, care vor tempera sau vor interfera cu caracteristicile de mai sus.

Zodia Berbec perioadă

Te întrebi în ce perioadă s-au născut nativii din zodia Berbec? Aceștia au văzut lumina zilei între 21 martie și 19 aprilie.

ilustratie cu fata roscata vesela reprezentand zodia berbec alaturi de semnul sau

Planeta dominantă a zodiei Berbec este Marte, corespunzând zeului antic al războiului în mitologia greacă și romană. Energia, dorința intensă, apetitul pentru luptă și câștig, dar și caracterul impetuos și agresivitatea sunt moștenite de la planeta Marte.

Compatibilități zodia Berbec

Una dintre cele mai importante întrebări pe care și le pune orice persoană interesată de zodiac este cea legată de compatibilități. Zodia Berbec: cu cine se potrivește?

În ceea ce privește compatibilitatea zodiei Berbec, bărbat sau femeie, trebuie să știi că semnele de foc sunt cele mai avantajate. Cu Săgetătorul, Berbecul încheagă o relație plină de pasiune, cu toate că înaltul coeficient energetic al celor două zodii poate duce la conflicte. Distracția însă, mai ales în dormitor, e garantată. Și cu Leul se înțelege Berbecul de minune, iar compatibilitatea e aprinsă în pat.

De partea cealaltă, o legătură de poveste poate fi formată și între Berbec și Gemeni. Două zodii dinamice și pline de energie, semnul de aer și cel de foc sunt unite și de pasiunea și dorința mistuitoare de cunoaștere.

Cu cine nu se potrivește deloc Berbecul? Din păcate pentru cei care tânjesc la echilibru între zodia Berbec bărbat și femeia Fecioară (sau viceversa), compatibilitatea e dezastruoasă. Berbecul e impulsiv, Fecioara e precaută și perfecționistă, semnul de foc vrea să conducă, cel de aer e critic și pretențios. Nici în dormitor nu le merge mai bine, iar cei doi se vor înțelege numai în urma unor mari eforturi depuse de ambii parteneri. Relațiile cu Taurul și cu Capricornul vor fi de asemenea dificile.

Vrei să afli cum stă zodia Berbec azi cu dragostea și cu banii? Citește horoscopul zilnic!

Femeia Berbec: tot ce trebuie să știi despre această nativă

Vrei să știi totul despre zodia Berbec-femeie? Abia așteptăm să „te luminăm” în rândurile de mai jos!

Vei recunoaște ușor o femeie Berbec pentru că este una dintre cele mai zgomotoase și intense prezențe. Vorbește mult și poate da dovadă de agresivitate verbală, dar e sinceră și nu se ascunde niciodată după deget. Vei ști întotdeauna ce gândește și trebuie să înțelegi că la fel de iute cum se aprinde, se va și calma.

Are însă o fire caldă și este în stare de orice pentru persoana pe care o îndrăgește. Luptă mereu pentru ea și arată-i cât de tare o prețuiești și îți va rămâne întotdeauna fidelă.

femeie berbec ilustratie cu doua cozi in forma de coarne si par violet alaturi de semnul berbecului

Femeia Berbec e mai practică și mai realistă decât corespondentul său masculin, gătește cu plăcere și va ști să se organizeze exemplar, mai ales din punct de vedere profesional. Știe să dea senzația că cedează uneori în fața iubitului ei și reprezintă un angajat prețios, responsabil și muncitor, dar care își păstrează mereu independența. Relaționează bine cu șefii, dar și cu colegii de muncă, și se simte cel mai bine în acele activități specific masculine, astfel că va fi o deschizătoare de drumuri, un adevărat pionier.

Bărbatul Berbec: cum îl recunoști?

Zodia Berbec-bărbat e mai impetuoasă și mai incisivă decât corespondentul feminin. Pare adesea ghidată de instincte, profilul perfect al eroului cuceritor care nu are nicio latură vulnerabilă. Dar e doar o aparență, deoarece, îndată ce începe să țină la tine, bărbatul Berbec va fi la fel de drăgălaș precum un urs brun jucăuș.

Vrei să afli și alte informații despre zodia Berbec-bărbat și caracteristicile sale? Ne conformăm cu plăcere! Are simțul umorului și mult talent artistic, calități care vor face conviețuirea cu el extrem de plăcută. Adoră să gătească, așa că așteaptă-te la cine fastuoase urmate de nopți dezlănțuite în așternuturi. Cu pofta sa de viață, vei avea parte mereu de aventuri, iar dacă poți trece peste încăpățânarea și impulsivitatea sa, vă veți înțelege de minune.

În ceea ce privește profesia, bărbatul Berbec se remarcă mai ales în activitățile creative ce presupun un grad ridicat de independență. Dacă își depășește firea uneori înclinată spre leneveală, va fi și un întreprinzător de geniu.

Zodia Berbec în dragoste

Cu un asemenea profil aprins și pasional, nu e de mirare că zodia Berbec adoră să se îndrăgostească. Atunci când i se aprind călcâiele își va declara sentimentele fără rezervă, copleșind persoana iubită cu cadouri pline de bun-gust, cu vacanțe romantice și scumpe sau cu aventuri extreme.

Cu toate acestea, nativii au și o parte „întunecată”: nu acceptă refuzul, mai ales în dragoste, și se pot dovedi nerăbdători, fiind uneori incisiv de dominatori cu semnele mai predispuse la fragilitate emoțională.

Te întrebi cum este bărbatul în zodia Berbec în dragoste? Generozitatea și imaginația bogată îl transformă în iubitul ideal. Te va îmbrăca în pietre prețioase, dacă îi permiți, și îți va face cele mai frumoase complimente. Menține o doză de adrenalină și de sare și piper în cuplu dacă vrei însă să îl păstrezi lângă tine.

De partea cealaltă, femeia Berbec e mai precaută în dragoste și mult mai calculată. Știe ce vrea (și pe cine vrea) și odată ce se află în relație va fi fidelă și dedicată alesului său. Are un simț al umorului delicios și o veselie molipsitoare.

cuplu care sta dezbracat in pat, cuplu care face dragoste, fundal cu plante verzu

Zodia Berbec în pat

Știm că arzi de nerăbdare să afli cum este zodia Berbec în pat! Așa cum te așteptai, pasiunea e la ea acasă, iar nopțile vor fi fierbinți! Un amant perfect înzestrat la capitolul sexualitate, Berbecul este direct în pat și nu prea îi place să își piardă timpul cu preludiul.

Deși debordează de creativitate în dragoste, acestei zodii îi plac experiențele cât mai simple și necomplicate în pat. Sex să fie, nu are nevoie de jucării, de asumare de identități noi, de fantezii sau de role-play. Ceea ce contează e feeling-ul momentului, așa că nativii vor fi mai generoși când vine vorba despre încercarea unor poziții noi, atât timp cât nu exagerezi.

Dar compensează din plin cu libidoul lor aproape ieșit din comun. Atât bărbatul, cât și femeia Berbec mustesc de dorință sexuală și adoră să își facă de cap de mai multe ori pe zi, plăcerea fizică fiind un adevărat stimulent pentru ei!

Citește și tot ce trebuie să știi despre zodia Berbec în anul 2021.

Zodia Berbec și sănătatea

Plini de pasiune și de vitalitate, exuberanți și robuști, Berbecii se îmbolnăvesc rar. Singurul lucru care îi poate doborî sunt propriile excese, iar aici vor avea mult de suferit. Țin însă la sănătatea și la starea lor de bine, așa că se vor redresa rapid.

Zona cea mai sensibilă este capul, ceea ce înseamnă că nativii vor fi tulburați adesea de migrene. Pot fi de asemenea predispuși la infecții ale tractului respirator și la afecțiuni oculare.

Ți-am spus tot ce trebuie să știi despre zodia Berbec, de la trăsături, calități și defecte, până la comportament specific în dragoste. Ia în calcul informațiile despre zodia Berbec și compatibilitatea sa pentru o relație de poveste!

Surse: astrology-zodiac-signs.com, Avantaje, astrologyclub.org, Ganeshaspeaks.com, Refinery29

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Gemenilor! Cu cine nu se pot înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Gemenilor! Cu cine nu se pot înțelege niciodată
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.