Horoscop
Înapoi la

Un „uragan de materie întunecată” se va ciocni cu Pământul. Ce înseamnă asta

Un  „uragan de materie întunecată” se va ciocni cu Pământul. Ce înseamnă asta

Lorena Teacă

Pământenii au fost întotdeauna foarte încântați și interesați de toate știrile legate de ceea ce se întâmplă în afara planetei Pământ, deoarece reprezintă un mister și o lume necunoscută pentru majoritatea oamenilor.  

Prin urmare, omenirea trebuie să fie pusă la curent cu „uraganul de materie întunecată” care își face drum prin soare și va afecta și planeta noastră. 

Potrivit iflscience.com, oamenii de știință de la Universitatea din Zaragoza din Spania, au observat de curând o aglomerație de stele care se mișcă în aceeași direcție, fiind cunoscută sub numele de fluxul S1, după denumirea dată de specialiști. Aceste stele sunt considerate resturile unei galaxii mici care a fost înghițită de Calea Lactee cu miliarde de ani în urmă. 

Planete, cosmos

Fluxul S1 a fost găsit anul trecut cu ajutorul datelor furnizate de satelitul Gaia al Agenției Spaţiale Europene și s-a descoperit că este format din 30.000 de stele. Masa invizibilă se deplasează cu o viteză de 500 km pe secundaăși poate afecta materia neagră din jurul planetei noastre, conform studiilor realizate.

Din cauza faptului că este invizibilă și nu reflectă lumina, materia neagră nu a putut fi niciodată observată direct de către oamenii de știință, dar la o asemenea viteză este posibil să fie identificate diverse aspecte care pot ajuta la aflarea mai multor informații despre modul în care funcționează Universul.

Liderul de proiect, Ciaran O'Hare, a menționat faptul că „Detectoarele curente care caută particule masive care interacționează slab (WIMPs) - o formă discutată la scară largă a materiei întunecate - probabil nu vor vedea niciun efect de la S1, dar viitorii detectori WIMP ar putea vedea”, conform studiului.

Până acum, aproximativ 30 de astfel de fluxuri au fost găsite în galaxia noastră, toate fiind rămășițele unor ciocniri în cosmos. Mai mult decât atât, se spune că toate galaxiile s-au format în interiorul unui astfel de „uragan”, care este greu de depistat și nu se aseamănă cu materia normală.

Planete

Se prezice că această aglomerare de materie întunecată va afecta Pământul în viitor, însă nu în cel apropiat. Astfel, pământenii pot sta liniștiți, în ciuda depistării acestui „uragan” care va lovi Pământul.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Ce se ascunde in latura intunecata a personalitatii tale?
Incepe quiz
Ce se ascunde in latura intunecata a personalitatii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.