Horoscop
Înapoi la

Venus intră în Capricorn. Zodiile se joacă de-a dragostea, însă doar unele sunt serioase

Venus intră în Capricorn. Zodiile se joacă de-a dragostea, însă doar unele sunt serioase

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Venus va părăsi în curând semnul vesel și aventuros al Săgetătorului, pentru a-și continua periplul ceresc sub auspiciile provocatoare ale Capricornului, unul dintre cele mai ambițioase și mai perseverente semne din zodiac. Planeta dragostei va pătrunde în Capricorn pe 25 noiembrie și va tranzita această constelație până pe 20 decembrie. Când Venus trece prin Capricorn, iubirile noastre se transformă, devenind mai serioase și mai orientate către un scop precis. Este o vreme a cererilor în căsătorie și a întemeierii de familii, a declarațiilor pătimașe și a angajamentelor de lungă durată. Dar numai unele zodii își asumă să aprofundeze relația, pe când altele doar se joacă de-a dragostea.

indragostiti

Berbecul este nehotărât

Deși iubește cu patimă, Berbecul devine nehotărât și evaziv când se află între două propuneri romantice. Exact aceasta este situația după ce Venus va pătrunde în Capricorn. Berbecul va fi sfâșiat între vechea dragoste la care nu poate renunța și o nouă iubire ce se vede la orizont. Poate că cea mai bună soluție este o perioadă de singurătate, în care să cântărească foarte bine alegerile pe care urmează să le facă.

Taurul se joacă cu focul

Urmează o perioadă de flirturi și vise romantice pentru Taur, care nu are chef de nimic serios când vine vorba de dragoste. Deși Venus, planeta sa conducătoare, traversează o zodie înfrățită, pentru că Taurul este un semn de pământ, ca și Capricornul, nu aduce decât jocuri amoroase și capricii sentimentale, fără ca iubirea să prindă rădăcină. Dar chipul zeiței este adesea înșelător, iar Taurul ar putea să cadă în propria capcană, dacă uită să-și protejeze inima de periculoasele săgeți ale lui Cupidon.

Gemenii au aventuri trecătoare

Pentru Gemenii singuri, Venus în Capricorn va fi o adevărată provocare, pentru că le va aduce multiple oportunități romantice, făcându-i zburdalnici ca niște fluturi, ce vor să guste din nectarul tuturor florilor. Nici dacă sunt într-o relație mai veche, Gemenii nu se dau în lături de la aventuri, pentru că vor să câștige mai multă experiență în dragoste. Doar o iubire adevărată îi poate salva din mrejele plăcerilor, desigur, dacă vor să fie salvați și nu preferă deliciile unor aventuri pasagere.

Racul face promisiuni sentimentale

Pentru Rac, tranzitul lui Venus prin Capricorn aduce angajamente noi, care se pot sfârși cu oficializarea relației de iubire. Mutarea împreună cu persoana iubită, logodna în fața prietenilor sau o cerere emoționantă în căsătorie, iată doar câteva dintre experiențele pe care le poate trăi Racul în perioada următoare. Dacă se află deja într-o legătură oficială sau sunt căsătoriți, nativii Raci vor reuși să-și rezolve neînțelegerile cu partenerii și vor trece într-o nouă etapă, mai încărcată de satisfacții, a relației lor.

Leul are grijă de persoana iubită

Leul este una dintre zodiile care vor gusta din plin darurile lui Venus, odată cu intrarea planetei în Capricorn. Nativii Lei vor realiza cât de prețioasă este persoana de lângă ei sau vor întâlni o mare iubire, iar atitudinea lor față de dragoste se va schimba semnificativ. În general, Leul încearcă să fie în prim-plan în orice relație, să-și impresioneze partenerul, astfel încât să ocupe o poziție de neegalat în inima sa. De data aceasta, cel impresionat este Leul, care simte că are alături o persoană pentru care merită să renunțe la orice și pe care își dorește din tot sufletul s-o protejeze.

miri

Fecioara face noi cuceriri

În multe aspecte, Fecioara se aseamănă cu Capricornul, așa că abordează dragostea cu seriozitate, încercând să-și cucerească admiratorii prin aura ei de competență, atitudinea superioară și rafinamentul său. Venus îi va susține demersurile în perioada care urmează, scoțându-i în cale persoane care să merite atenția și tandrețea pe care le pune în joc Fecioara când este îndrăgostită. Dar va avea de făcut și alegeri dificile, dacă trebuie să încheie o relație care nu mai funcționează, pentru a fi alături de persoana iubită.

Balanța își provoacă pretendenții

Venus  guvernează Balanța, dar aerul prea serios pe care îl capătă iubirea când planeta traversează semnul Capricornului nu este pe placul acestei zodii jucăușe și spontane. Iată de ce Balanța va prefera relații mai puțin profunde, care să n-o angajeze prea tare, în perioada care urmează. Pur și simplu își va provoca admiratorii, va flirta după placul inimii și se va bucura de atenție, ieșiri romantice și cadouri, dar se va feri să facă promisiuni și să se arunce în aventuri. Balanța va folosi aceleași jocuri și capricii și cu partenerul său oficial, pentru a da mai multă culoare vieții sale intime.

Scorpionul vrea să se răzbune

Dragostea se împletește cu răzbunarea în cazul Scorpionului, care simte că a fost trădat și nu poate ierta acest lucru persoanei iubite. Venus nu reușește să domolească resentimentele acestei zodii periculoase, așa că partenerii vor avea de tras în perioada care urmează. Planurile de răzbunare ale Scorpionului pot fi foarte variate, de la simpla ignorare a partenerului pe termen nelimitat până la o aventură premeditată cu un prieten. Abia când va considera că cel care i-a greșit a suferit destul, Scorpionul își va potoli furia și va putea să iubească din nou.

Săgetătorul se teme de angajamente

Poate să stea Venus cât vrea în Capricorn, că Săgetătorul tot imun este la farmecele ei. Nimeni nu reușește să-l seducă în așa măsură încât să-l facă să renunțe la libertatea sa. Încă o dată se confirmă că independența este esențială pentru Săgetător, care o afirmă cu tărie, mai ales acum, că tranzitul lui Venus prin constelața sa a luat sfârșit. În perioada care urmează, Săgetătorul va respinge cu toată puterea orice tip de obligație romantică sau familială și se va dedica din plin hobby-urilor sale.

Capricornul își oficializează relația

Cu Venus în zodia sa, Capricornul este mai hotărât decât oricând să facă un pas înainte în relația sa de dragoste. Este vremea când cuplurile din care face parte un Capricorn se mută împreună sau hotărăsc data nunții. Capricornul este determinat să obțină maximumul în dragoste, indiferent că se află la începutul unei relații sau legătura sa durează de mai multă vreme. Dacă este singur, Capricornul își va propune să-și găsească sufletul pereche până la sfârșitul anului, pentru ca sărbătorile să-l prindă alături de o persoană dragă.

Vărsătorul fuge de iubire

Orice s-ar spune, Vărsătorul este o zodie atipică: atunci când alții se îndrăgostesc și-și caută jumătatea, Vărsătorul poate decide că a venit vremea să spună stop dragostei. Chiar dacă va avea admiratori în perioada care urmează, Vărsătorul îi va ține la distanță, folosindu-se de ironia și disprețul său pentru a-i pune pe fugă. Motivele unei astfel de atitudini stau în reactivarea unor răni mai vechi din viața sentimentală a Vărsătorului și în dorința sa de a se ține departe de suferință.

Peștii se bucură de pasiuni dezlănțuite

 pasiune

Venus în Capricorn dă semnalul unui vârtej romantic, purtându-i pe Pești pe culmile extazului. Simțurile lor par a fi făcute doar pentru plăcere, iar mintea le este stăpânită de vise fierbinți. La urma urmei, vorbim de o zodie de apă și nu trebuie să uităm că zeița dragostei s-a născut din spuma mării. Între Venus și Pești este o legătură specială, de aceea acest semn zodiacal primește toate darurile zeiței și se bucură de cele mai romantice momente până în pragul sărbătorilor, dar și după aceea.

Surse foto: Pixabay, Istock

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
Ce sanse sunt sa fii inselata?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa fii inselata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (28)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.