Horoscop
Înapoi la

Zodii de aer: ce semne fac parte din această categorie și ce trebui să știi despre ele

Zodii de aer: ce semne fac parte din această categorie și ce trebui să știi despre ele

Redactor Raluca Margean

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Persoanele născute în zodii de Aer sunt intelectuale și raționale. Le place să gândească, să analizeze și să explice ceea ce, au experimentat, sunt oameni curioși, atenți și extrem de perceptivi la tot ce se întâmplă în jurul lor. În plus, au puternice abilități de comunicare și adoră să-și spună opinia, indiferent dacă ești sau nu de acord cu ei. Traiul alături de un semn de aer nu este deloc banal, pentru că nu ai timp să te plictisești cu ei. Sunt inventivi și inteligenți, mereu în căutare de experiențe noi și oameni frumoși! Află la ce să te aștepți din partea zodiilor de Aer, ce fel de personalitate au, cum stau cu dragostea, banii și sănătatea!

Simbolurile zodiilor de aer

Care sunt cele trei semne de aer?

Cele trei zodii de Aer sunt: Gemenii, Balanța și Vărsătorul, semnele zodiacale care aduc tuturor o gură de aer proaspăt atunci când lucrurile încep să devină învechite. Însă, asemenea aerului pe care-l respirăm, nu poți prinde un semn de aer în mâna ta și nu știi niciodată unde te lasă ele după ce a suflat vântul. Cu alte cuvinte, viața alături de semnele de aer va fi întotdeauna o adevărată aventură deoarece sunt oameni care au simțul umorului, cărora le place să socializeze și să comunice. Aceste persoane nu stau niciodată prea mult timp într-un singur loc și au foarte multă energie. Din păcate, însă, de multe ori, energia lor este ”împrăștiată” în mai multe locuri, ceea ce îi face să pară superficiali.  

Ce semnificație are elementul Aer?

Din cele patru elemente primordiale Apă, Aer, Foc și Pământ, Aerul reprezintă intelectul, mentalul și tot ceea ce ține de gândire. Persoanele născute în zodiile de Aer sunt extrem de inteligente, logice și cerebrale, le place să gândească, să se exprime liber și să acționeze după propria lor voință. În general, sunt foarte obiectivi, cooperanți și își doresc cu adevărat să contribuie la crearea unei lumi mai bune.

Totodată, semnele de aer sunt comunicative, avide de informații noi, dornice de dezbateri intelectuale și dispuse să încerce lucruri inovatoare. Sunt genul de oameni care găsesc soluții la orice, sunt plini de inventivitate și de imaginație și își iubesc libertatea mai presus decât orice.

Ce caracteristici au zodiile de aer?

Conform site-ului Cosmopolitan.com, zodiile de aer sunt lideri înnăscuți deoarece ei pot vedea lucrurile într-un mod logic și rational, fără să fie tulburați de emoții. Pot părea reci și insensibili, dar nu sunt așa. Ei au emoții, însă preferă să le păstreze doar pentru ei și își canalizează întreaga energie pe dezbaterea ideilor, pe realizări și informații corecte.

De asemenea, semnele de aer sunt extrem de sociabile, așadar nu este de mirare că vor fi sufletul oricărei petreceri. Se înțeleg foarte bine cu oricine și se adaptează rapid oricărei situații, deoarece se pricep de minune să facă conversație și știu să-și folosească inteligența pentru a depăși momentele incomode. În general, sunt persoane fermecătoare, care au succes în societate, oriunde se află.

O altă trăsătură comună a zodiilor de aer este capacitatea de a ierta. Aceste persoane sunt cele mai iertatoare semne ale zodiacului deoarece ele pot face diferența între răutate pură și vorbe spuse la supărare. Ei își dau seama că, în momentele de emoție puternică, oamenii pot spune și face lucruri care îi rănesc pe ceilalți. Tocmai de aceea, ei iartă, nu țin ranchiună și nu fac la fel!

Aerul și zodia Gemeni

Semn zodical gemeni

Gemenii sunt cele mai versatile semne zodiacale. Persoanele născute în această zodie sunt sociabile, comunicative și deștepțe, dar pot fi și foarte zgomotoase și indecise. Le place să fie în centrul atenției și să bârfească, dar pot trece rapid și la conversații intelectuale.

Capacitatea lor extraordinară de adaptare are și un revers, și anume faptul că Gemenii pot fi foarte impulsivi. Ei se pot răzgândi într-o clipă, astfel pot lua decizii nesăbuite și pot face lucruri superficiale. Impulsivitatea lor îi împiedică de multe ori să-și atingă obiectivele deoarece își pot pierde ușor concentrarea sau interesul față de ceea ce au de făcut.

În ceea ce privește dragostea, Gemenii își exprimă foarte ușor sentimentele. Sunt plini de energie, pasionali și își doresc o relație aventuroasă. Orice poți spune despre Gemeni, dar nu poți spune că sunt plictisitori.

Aerul și zodia Balanță

Semn zodiacal Balanta

Romantice, senzuale și versatile, Balanțele sunt cunoscute pentru abilitățile lor sociale și pentru firea lor prietenoasă. Acest semn zodiacal prosperă în parteneriate, caută echilibrul, uniunea și dreptatea. Aceste persoane au și o capacitate excelentă de a vedea ambele părți ale monedei și de a aborda lucrurile extrem de corect. Ele se străduiesc tot timpul să fie armonie și fac tot posibilul pentru a-și folosi personalitățile fermecătoare pentru a se conecta profund cu ceilalți.

Partea negativă a Balanțelor este faptul că sunt indecise, vanitoase și își plâng deseori de milă. Câteodată au impresia că toată lumea este împotriva lor. De asemenea, deoarece sunt firi foarte pacifiste, nu le plac confruntările și fac compromisuri pentru ca ”totul să fie bine”. Pe de altă parte, nu-și recunosc niciodată greșelile.  

Aerul și zodia Vărsător

Semn zodiacal Varsator

Vărsătorii sunt cei mai liberi în gândire și mai intelectuali nu doar dintre zodiile de aer, ci și dintre celelalte semne zodiacale. Au o capacitate extraordinară de a analiza și înțelege situații, oameni și idei complexe. Sunt oameni prietenoși și sociabili, le place să se conecteze cu ceilalți, însă sunt extrem de detașați din punct de vedere emoțional. Firi puternic independente, Vărsătorii pot alege mai degrabă să rămână singuri decât să fie într-o relație foarte dependentă.

În ceea ce privește concepțiile și felul de a privi viața, Vărsătorii își concentrează toată energia în ceva ce cred din tot sufletul. Au opinii foarte puternice și neclintite față de ideile altora, iar acest lucru îi poate determina să fie rebeli sau excentrici.

Cum stau semnele de aer cu sănătatea?

Aerul guvernează sistemul nervos și aparatul circulator, dar și funcția de mișcare, respirație și urinare. Semnele de aer tind să fie neliniștite și nervoase, ceea ce poate duce adesea la depresii nervoase. De asemenea, pot avea probleme cu somnul, pielea uscată și pierderi de memorie. Este important ca persoanele din aceste zodii să fie într-un mediu calm și să fie atente la energiile din jurul lor. Dacă se află într-un mediu ostil, întregul corp este afectat.

Datorită faptului că sunt persoane foarte active, spontane și aventuroase, zodiile de aer pot fi ușor de dezechilibrat. Pot avea probleme de circulație, dezechilibre hormonale și afecțiuni ale stomacului. De asemenea, pot avea o lipsă de vitamine și minerale (în special calciu și zinc), de aceea ar trebui să fie foarte atente să consume alimente bogate în substanțe nutritive. De asemenea, au nevoie de oxigen, astfel este recomandat să meargă în excursii la munte și să-și petreacă cât mai mult timp în aer liber.

Semnele de aer și cariera

În ceea ce privește cariera și interesele profesionale, zodiile de aer excelează în mod evident în domenii legate de comunicații. De obicei, sunt foarte potriviți în mass-media, dar pot fi excela ca analiști, academicieni, în profesii tehnologice sau drept. Datorită capacității lor mentale extraordinare, semnele de aer vor prospera în orice industrie în care există o mare cantitate de procesare, analiză sau schimb de informații. Ei pot deveni mari lideri în domeniile alese de ei. Carierele ideale pentru aceste persoane sunt în mass-media, jurnalism, comunicare, relații publice, vânzări, învățământ, arhitectură, drept sau politică. De obicei, nu sunt buni bancheri sau contabili.

Banii și zodiile de aer

Semnele de aer pot fi un hibrid dintre semnele de foc și pământ. În timp ce Focul este cheltuitor, iar Pământului îi place să economisească, semnele de aer sunt undeva la mijloc. Se pricep să-și păstreze bani pentru viitor, dar în același timp știu cum să cheltuiască pentru prezent. De obicei, aceste semne zodiacale știu să facă bani și nu prea au parte de lipsuri materiale. Nu le interesează funcțiile și prestigiul, dar țin foarte mult să fie plătite bine pentru ceea ce fac. Au nevoie de bani pentru călătoriile și aventurile de care au nevoie pentru a fi fericite.

Dragostea zodiilor de aer

Inimă desenată în nisip

În dragoste și relații, zodiile de aer au nevoie de spontaneitate, entuziasm și conexiuni intelectuale. Le place enorm să comunice și își doresc să creeze relații cu persoane care îi stimulează din punct de vedere mental.

Deși își iau energia din interacțiuni fericite și vesele, semnele de aer au și un gust pentru dramatism, așa ca să păstreze lucrurile mai interesante! Din această cauză, de multe ori, semnele de aer vor avea parte de multe relații tumultuoase de-a lungul vieții. Dacă reușesc să-și canalizeze această înclinație spre dramatism în moduri pozitive (de exemplu în dezbateri intelectuale sau călătorii) relația în sine poate fi una de succes. Cu toate acestea, unele persoane din aceste zodii sunt mai interesate de senzațional și lucruri mai picante, prin urmare le va face plăcere să-și joace partenerii pe degete!

De asemenea, deoarece zodiile de aer sunt atât de raționale, tind să se detașeze foarte ușor emoțiile lor. Ele procesează totul prin intelect și percepție, mai degrabă decât prin sentimente, iar acest lucru poate dăuna relației.

Cu cine sunt compatibile zodiile de aer?

Când vine vorba de compatibilitate, zodiile de aer se înțeleg cel mai bine între ele. Legătura dintre doi oameni care sunt amândoi semne de aer poate fi una dintre cele mai bune dintre toate relațiile posibile. Acest lucru se datorează faptului că ambele vor avea trăsături similare și vor aprecia comunicarea, libertatea și spontaneitatea. Dragostea lor pentru discuții le va menține interesul pentru o lungă perioadă de timp, iar pasiunea lor pentru tot ce este spontan și aventuros, îi va face să nu se plictisească niciodată împreună.

Între un semn de Aer și unul de Foc, vor exista mereu scântei! Așa cum o flacără are nevoie de oxigen pentru a respira, conexiunea dintre semnele de aer și foc poate fi una aproape de perfecțiune! Cele două semne zodiacale se vor hrăni reciproc, însă este important să nu se domine unul pe celălalt. Prea mult foc poate crea o explozie sau prea mult vânt poate stinge o lumânare, de aceea pentru ca un astfel de cuplu să funcționeze este esențial ca cei doi parteneri să găsească un echilibru. În orice caz, o astfel de relație poate fi o sursă constantă de pasiune, chimie și combustibil pentru a se motiva reciproc să trăiască viața la maximum.

Semnele de aer și pământ nu sunt neapărat foarte compatibile deoarece pot fi la fel de încăpățânate în ideile și stilul lor de viață. Totuși, dacă își păstrează mințile deschise, cei doi pot învăța foarte multe unul de la celălalt.

În ceea ce privește conexiunea dintre zodiile de aer și apă, se poate spune că este extrem de provocatoare. Acest lucru se datorează faptului că semnele de aer se ghidează după logică și rațiune, în timp ce semnele de apă prioritizează intuiția și emoția. Cu toate acestea, această legătură poate fi plină de satisfacții dacă perechea este dispusă să se învețe reciproc despre alte aspecte ale conexiunii. De multe ori, însă, lucrurile se dezechilibrează între ei și apar furtunile. Cheia succesului pentru o astfel de relație constă în verificarea reciprocă a stărilor lor mentale și emoționale.

Așadar, fiecare semn din zodiac are, deopotrivă, puncte forte și vulnerabilități. Zodiile de aer sunt inovatoare și inteligente, dar pot fi, de asemenea, indecise, cu capul în nori și superficiale. Dacă ești și tu un semn de aer, este important să înțelegi care sunt părțile tale pozitive și negative, astfel încât să găsești un echilibru în tot ceea ce faci.

Surse foto: Pixabay.com

Articolul urmator
Ce regrete are un Berbec pe patul de moarte
Ce regrete are un Berbec pe patul de moarte
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (50)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.