Horoscop
Înapoi la

Zodiile cu cea mai puternică inteligență emoțională. Nu te pui cu ele!

Zodiile cu cea mai puternică inteligență emoțională. Nu te pui cu ele!

Ramona Jurubita

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Inteligența emoțională este o calitate care joacă un rol foarte important în relațiile cu ceilalți pentru că armonia interacțiunii este ghidată în principal de capacitatea de a gestiona emoțiile. Atât relațiile personale cât și cele profesionale sunt mai bune cu cei cu o inteligență emoțională ridicată pentru că ei știu cum să exprime ceea ce simt, fără să rănească interlocutorul. Oamenii cu inteligență emoțională sunt empatici, își cunosc valoarea și știu să îi facă și pe cei din jur să își exprime emoțiile mai ușor. Ei nu sunt egoiști sau rigizi și se pot adapta ușor indiferent de situație.

Optimismul este o altă calitate a lor și sunt conștienți de faptul că o atitudine pozitivă îi ajută să treacă mai ușor peste greutăți. De asemenea, ei au capacitatea de a recunoaște ceea ce simt și de a vorbi deschis despre stările pe care le au. Aceste persoane nu se închid în ele pentru că înțeleg cât rău poate face interiorizarea unor trăiri și nu lasă emoțiile să le ghideze viața.
Energia celor cu inteligență emoțională ridicată este molipsitoare, iar ceilalți se simt atrași de ei și roiesc în jurul lor când simt nevoia să se încarce cu optimism.

Ilustrație inteligența emoțională

Iată care sunt cele șase zodii care sunt mai inteligente din punct de vedere emoțional:

Rac
Nativii Rac îi fac pe cei din jur să simtă că se pot deschide în fața lor pentru că și ei sunt sinceri și își exprimă sentimentele și dorințele. Ei sunt foarte empatici, le place să asculte oamenii și îi ajută indiferent de situație, chiar și atunci când problemele par fără rezolvare. Nevoia lor de a relaționa cu ceilalți îi face să fie atât de deschiși și receptivi la nevoile tuturor.

Gemeni
Gemenii au o inteligență emoțională dovedită de faptul că ei nu ignoră emoțiile, mai ales pe cele negative și încearcă să le elimine atunci când se simt copleșiți. La fel se întâmplă și în cazul celor dragi lor pentru că Gemenii nu îi lasă să treacă singuri prin clipe grele. Apropiații acestor nativi primesc întotdeauna o mână de ajutor atunci când sunt încărcați emoțional.

Pești
Inteligența emoțională a Peștilor stă în empatia lor față de toată lumea. Nici măcar cei care le-au greșit nu sunt ignorați la nevoie și acești nativi îi ajută fără să țină cont de trecut. Ei se pun întotdeauna în locul celorlalți, chiar și atunci când au de făcut o alegere pentru propria persoană fiindcă se tem să nu rănească pe cineva cu deciziile lor. Peștii pot simți durerea altei persoane și își imaginează ce simte acel om aflat în suferință.

Leu
Leii sunt extrem de conștienți de sine, își cunosc punctele forte și punctele slabe și știu cum să se motiveze ca să evolueze. Deși sunt orgolioși și par egoiști, ei sunt extrem de empatici și mereu se poartă frumos cu cei din jur. Acești nativi știu să își gestioneze emoțiile și să le înțeleagă pe ale celorlalți, încercând să îi încurajeze permanent pe cei dragi atunci când sunt la pământ.

Balanță
Balanțele au o intuiție foarte bună și au capacitatea de a citi oamenii. Ele pot interpreta limbajul corpului, citesc printre rânduri și nu se lasă păcălite de o înfățișare angelică. Persoanele născute sub acest semn zodiacal știu întotdeauna ce vor alții să zică sau ce au nevoie, pentru că își ascultă instinctul de fiecare dată. De asemenea, ele încearcă să pară nepăsătoare ca să aibă timp să analizeze de la distanță orice situație.

Fecioară
Fecioarele posedă cea mai mare inteligență emoțională din tot zodiacul pentru că au o gândire analitică și știu să facă diferența între lucrurile pe care le doresc și cele de care au nevoie. Ele țin cont de emoțiile celorlalți și încearcă să își controleze emoțiile ca să nu îi influențeze și pe cei apropiați. Fecioarele sunt conștiente că emoțiile se transmit și se exteriorizează doar dacă sunt sigure că nu rănesc pe altcineva.

O să îi privești cu alți ochi pe acești nativi ai zodiacului după ce ai aflat că au o inteligență emoțională peste limită? Poate acum ți-ai dat seama de ce sunt empatici și atenți la nevoile celorlalți, dar nu trebuie să te simți nedreptățit dacă nu te-ai găsit în lista de mai sus pentru că fiecare persoană este specială în felul ei. Celelalte șase zodii au alte calități care le fac unice și cu care se pot mândri.

Citește și: Top 3 zodii care îți sucesc mințile fără efort

Surse articol: ZodiacshineEaJurnalul

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?
Incepe quiz
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.