Am fost domnișoară de onoare de 125 de ori. Cele mai importante 9 reguli de la o nuntă

Am fost domnișoară de onoare de 125 de ori. Cele mai importante 9 reguli de la o nuntă

Redactor Divahair.ro

În urmă cu șapte ani, nu aveam nici cea mai mică idee despre cât de complexe sunt nunțile. Dar acum, lucrând ca domnișoară de onoare profesionistă (da, chiar există acest job), am înțeles că există câteva reguli foarte importante care fac minuni atunci când sunt respectate în ziua cea mare a cuplurilor.

Da, cuplurile pot ține drama la distanță sau pot gestiona cu ușurință provocările cu care se confruntă în ziua lor cea mare, dacă respectă nouă reguli foarte importante. Am lucrat ca domnișoară de onoare profesionistă la 125 de nunți în ultimii șapte ani și am înțeles care sunt secretele unei ceremonii de neuitat. Ți le prezint pe toate în rândurile de mai jos.

Nu invita copii (sau anumiți copii)

Dacă îți dorești, cu adevărat, să ai copii la nuntă, ideal ar fi să stabilești o limită de vârstă (10 ani sau mai mult, în funcție de cum vrei). Spune-le invitaților cu copii mai mici că ai stabilit această regulă și că nu este cazul să își aducă micuții la eveniment.

Sigur, cerința ta ar putea părea inadecvată, tăioasă și chiar lipsită de respect, dar crede-mă, nu-ți dorești o nuntă cu bebeluși! Am văzut mult prea multe ceremonii stricate de micuți și micuțe care plângeau în timpul jurămintelor, făceau crize de furie la petrecere și multe altele. E clar că nu-ți dorești să te confrunți cu astfel de situații în ziua ta cea mare.

Stabilește o limită de timp în cazul discursurilor și controlează microfonul

Toasturile, discursurile pot adăuga un strop de emoție la fiecare ceremonie în parte, dar o simplă urare este diferită de o prelegere de 30 de minute. Înainte de eveniment, stabilește, alături de jumătatea ta, câte discursuri doriți și dați-le acelor persoane desemnate o limită între trei și cinci minute. Este mai mult decât suficient!

Pe parcursul timpului, am văzut invitați beți sau chiar indisciplinați care au luat microfonul de la DJ și au toasturi improvizate care au lăsat cuplul rușinat sau în lacrimi... din motive total nepotrivite.

Anunță-ți DJ-ul despre potențialii hoți de microfon și asigură-te că poate tăia sunetul dacă ai parte de o astfel de situație.

Nu este nevoie să respecți tradițiile

Dacă există o tradiție care pare depășită sau care te face să te simți inconfortabil, sari peste ea. Și, în plus de asta, ia în calcul faptul că anumite tradiții pot fi neplăcute pentru invitații tăi. De exemplu, aruncarea jartierei (tradiție în care mirele îndepărtează jartiera miresei de pe picior) poate părea nepotrivită pentru unele cupluri.

De asemenea, tradiția cu aruncare buchetului de către mireasă femeilor necăsătorite de la petrecere poate părea jignitoare pentru invitatele singure.

Renunță întotdeauna la tot ceea ce nu se potrivește cu personalitatea, valorile sau dorințele tale!

Imagine cu mirele și mireasa la nuntă

Bani drept cadou

Poate părea tabu, dar apreciez foarte mult cuplurile care cer exact ceea ce își doresc pentru nunta lor. O regulă care a devenit destul de populară în ultimii ani este aceia de a cere bani drept cadou.

Cu siguranță că persoanele care se căsătoresc, în general, locuiesc deja împreună și au toată casa mobilată și utilată. Nu este cazul să le mai oferi și tu un nou aspirator, blender sau alte aparate de bucătărie sau uz casnic. În schimb, dacă le oferi bani, își vor putea lua ei ceea ce au nevoie și le place.

Stabilirea unei reguli care să prevadă primirea de bani în loc de cadouri le permite invitaților să contribuie la fonduri pentru casă, luna de miere sau proiecte viitoare. Drăguț, nu-i așa?

Limitează conversațiile cu invitații la 3 minute

Sigur, la nunta ta, toată lumea este încântată să te vadă și va vrea să stea la discuții cu tine. Dar asta ar însemna să rămâi blocat/ă în conversații pe tot parcursul evenimentului și să nu te mai poți bucura de ziua ta cea mare. Ce poți face în acest caz? Ei bine, limitezi discuțiile cu invitații la 3 minute.

Nu este o regulă pe care am inventat-o eu, ci un cuplu mi-a povestit că a făcut asta. Decizia i-a ajutat să se bucure din plin de evenimentul lor.

Fă un pact cu jumătatea ta să nu vă părăsiți unul pe celălalt

Unul dintre cele mai șocante lucruri pe care le observ deseori la nunți este cât de puțin timp petrec mirele și mireasa împreună. De cele mai multe ori, o persoană este prinsă în discuțiile cu rudele, în timp ce alta se distrează cu prietenii săi pe ringul de dans

În urmă cu câțiva ani, la o nuntă la care am participat, mirele și mireasa au decis să nu se despartă unul de celălalt mai mult de două minute toată noaptea. În felul acesta, s-au distrat împreună și și-au trăit ziua cea mare exact ca un cuplu căsătorit.

Aveți nevoie de un moment de 15 minute doar pentru voi doi

După ceremonie, mirele și mireasa au nevoie, fără vreo urmă de îndoială, de o "pauză" de 15 minute sau de un moment privat pentru ei doi. Voi decideți care e momentul în care fugiți în apartamentul nupțial pentru a respira adânc și pentru a vă bucura de compania celuilalt, dar nu ar trebui să uitați să faceți asta. Până la urmă, este singura șansă pe care o aveți de a fi complet singuri la propria nuntă. Un astfel de moment vă va ajuta să vă mențineți starea de spirit.

Păstrați conceptul de "plus 1" doar pentru invitații serioși

Una dintre cele mai dificile părți ale planificării unei nunți este curatoria listei de invitați. Pot apărea presiuni din partea tuturor celor care cred că știu mai bine ca tine cine ar trebui să participe la ziua ta cea specială. Și, bineînțeles, prietenii nu se sfiesc să-ți spună că vor veni cu o persoană, pe care tu nu o cunoști.

Dar nu este cazul să-i lași pe toți să facă asta și să-ți dea planurile peste cap. Permite-le doar invitaților serioși să vină însoțiți de partenerii lor, cum ar fi cei care sunt căsătoriți sau logodiți.

Poți găzdui o petrecere cu ușile deschise

Pentru a le face pe plac și celor care nu au primit o invitație la nuntă, poți hotărî, alături de jumătatea ta, să organizați o petrecere de după ceremonie cu "ușile deschise". Asta înseamnă că invitații tăi își pot aduce partenerii la petrecere, în timp ce tu și soțul tău/soția ta aveți parte de intimitate la biserică și la starea civilă, în funcție de preferințe.

Citește și: Cred că mi-am distrus căsnicia pentru o minciună nevinovată spusă acum 14 ani!

Surse foto: iStock

Surse articol: Insider, Bridalguide, Brides

Articolul urmator
Am refuzat să merg la nunta celei mai bune prietene și să-i fiu domnișoară de onoare din cauza cerinței ei speciale
Am refuzat să merg la nunta celei mai bune prietene și să-i fiu domnișoară de onoare din cauza cerinței ei speciale
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?
Incepe quiz
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.