Cred că mi-am distrus căsnicia pentru o minciună nevinovată spusă acum 14 ani!

Cred că mi-am distrus căsnicia pentru o minciună nevinovată spusă acum 14 ani!

Redactor Divahair.ro

O femeie care trece printr-o situație greu de imaginat și-a împărtășit povestea pe platforma Mumsnet și a uimit internauții. În urmă cu 14 ani, i-a spus soțului ei o minciună nevinovată, iar acum mariajul ei se destramă treptat, căci bărbatul a aflat adevărul. Găsești întreaga sa poveste în rândurile de mai jos.

"Eu și soțul meu suntem împreună de 14 ani, iar de 7 ani suntem căsătoriți. El este cea mai incredibilă și uimitoare persoană pe care am întâlnit-o vreodată. Avem o relație minunată, distractivă, iar lângă el mă simt întotdeauna iubită. În plus de asta, ne-am întemeiat o familie la fel de uimitoare, iar asta m-a făcut să mă simt, cu adevărat, împlinită. Totuși, cred că o minciună nevinovată pe care am spus-o în urmă cu 14 ani s-ar putea să fi distrus tot ceea ce am clădit până acum...

La 3 luni de la începutul relației noastre, deci acum aproape 14 ani, am primit un e-mail de la fostul meu iubit, în care îmi cerea, pe un ton amical, să îi fac un tatuaj. I-am răspuns și eu în aceeași notă și i-am spus că o voi face. Nu-mi mai amintesc unele detalii legate de acest eveniment, deoarece a trecut atât de mult timp de atunci, dar soțul meu (care atunci îmi era deja iubit) nu a fost deloc încântat să afle despre discuția noastră.

I-am explicat că acel e-mail nu înseamnă nimic și că îi voi spune fostului mei iubit că nu îi mai fac tatuajul, iar el m-a rugat, de asemenea, să nu-i mai răspund niciodată, în caz că mă mai caută. I-am promis asta și m-am ținut de cuvânt. În plus de asta, i-am spus dragului meu soț că i-am vorbit fostului meu iubit despre el în acel mail și că am menționat cât de minunat este. Partenerul meu a fost ok cu asta. Am trecut peste eveniment și am mers mai departe, continuând să ne iubim și să fim fericiți.

Revenind în prezent, au trecut 14 ani și încă ne iubim și suntem fericiți împreună. Dar, de curând, am avut o relație aprinsă din cauza geloziei soțului meu. Am început să dezbatem trecutul meu și relațiile anterioare, lucru care s-a întâmplat de mai multe ori în ultimii 14 ani, dar care nu a reprezentat o problemă reală pentru noi. Am crezut că este vorba despre o criză normală de gelozie și că partenerul meu are nevoie să-i reamintesc că am ochi doar pentru el.

În timpul ultimului conflict, a readus în discuție e-mail-ul respectiv. Mi-a spus că nu mă crede că nu i-am mai răspuns fostului meu iubit. Ca să-l fac să se simtă mai bine, i-am zis că voi căuta e-mail-ul cu pricina și îi voi arăta ce am discuta.
Ei bine, am găsit, până la urmă, discuția dintre mine și fostul, care, într-adevăr, a fost una amicală și demonstra clar că nu am mai discutat cu el de atunci, însă nu am găsit și acea parte în care menționam cât de minunat este soțul meu, care îmi era iubit la vremea aceea.

Imagine cu un soț care stă supărat lângă soția sa

Atunci când a văzut asta, soțul meu a început să mă acuze că l-am mințit și trădat și că am fost necinstită cu el. Mi-a mai spus, de asemenea, că l-am ales pe fostul meu în locul lui și că sigur aș fi avut sentimente pentru el în acea perioadă, dacă nu i-am menționat că am o nouă relație. Dar nu era cazul. Eram atât de fericită alături de soțul meu încă de pe atunci.

Și oricât de mult aș încerca să-i explic că nu așa au stat lucrurile, soțul meu nu vrea să mă creadă. Dar nu m-aș fi gândit niciodată să mă împac cu fostul meu iubit. A fost extrem de autoritar, iar relația noastră s-a simțit, mai degrabă, ca și cum aș fi trăit în iad. Despărțirea noastră a fost amiabilă totuși și am încercat să păstrăm o oarecare relație de prietenie apoi. Adică, pe parcursul următoarelor luni, cât încă nu eram cu soțul meu, am mai făcut schimb de mesaje ocazional.

Partenerul meu interpretează complet greșit situația și cel mai prostesc lucru este faptul că simt că i-am răspuns atunci fostului meu doar din cauza propriilor mele nesiguranțe. Pentru mine, situația nu are o așa mare importanță, dar soțul meu, pur și simplu, nu poate trece peste asta.

Am crezut, sincer, în ultimii 14 ani (la fel ca el), că am menționat relația mea în acel e-mail, dar nu am găsit mesajul respectiv. Deci, fie am mințit, fie este într-o altă conversație despre care eu nu mai am nici nea mai mică idee...?! Și chestia este că nu știu care situație este reală și probabil că nu voi mai afla niciodată.

Acum a sosit momentul să menționez o altă problemă pe care am cauzat-o. Eu sunt de vină pentru că soțul meu a devenit atât de gelos cu timpul. Atunci când l-am cunoscut, m-am simțit intimidată de trecutul său și l-am mințit în legătură cu viața mea sexuală. Mai exact, i-am spus că am avut mult mai mulți parteneri decât am avut în realitate. Asta l-a făcut să se simtă amenințat și să devină foarte gelos.

Acum, după 14 ani, m-am deschis în fața sa și i-am mărturisit faptul că l-am mințit. I-am spus și de ce am simțit nevoia să fac asta. Dar, din nou, în mod surprinzător, nu mă crede. Este de înțeles, până la urmă, căci, practic, a fost mințit timp de 14 ani. Dar aceasta este singura minciună pe care i-am zis... plus cea cu e-mail-ul, de care nu sunt sigură.

Ei bine, după toată această șaradă, soțul meu crede, în continuare, că îl mint și că de fapt am avut o viață sexuală minunată cu fostul meu și că încercam să îl recâștig prin intermediul acelui e-mail...

Mă simt atât de rușinată și jenată că am făcut asta, nu mai pot dormi și asta mă face să mă simt rău. Cum pot să îndrept această situație dacă soțul meu nu mă crede când îi spun cât de mult îl iubesc și cât de fericită sunt în mariajul nostru. Nu vreau ca această minciună nevinovată să-mi distrugă căsnicia și familia perfectă!!! Ce am făcut!!!"

După ce au citit povestea femeii, internauții au reacționat și i-au oferit câteva sfaturi în secțiunea de comentarii:

"Mi se pare că doar ai trecut de la un obsedat de control la altul. Sunteți de 14 ani împreună, iar el își pierde cumpătul pentru un lucru nesemnificativ care s-a întâmplat în trecut? Pentru că nu ai scris ceva într-un e-mail și pentru că nu ai avut viața sexuală pe care ai menționat că ai avut-o? Sunt sigură că vei primi sfaturi foarte bune de la alte persoane, dar uneori se simte atât de bine să fii singură!!!"

"Soțul tău este nebun! Nu ești de vină cu nimic!"

"Soțul tău este ridicol. După 14 ani de căsnicie el se agită în legătură cu un e-mail către un fost pe care abia ți-l amintești de dinainte de logodnă? El are probleme mari și nu au nimic de-a face cu fostul tău iubit."

Tu ce părere ai despre această situție? Ce sfat ai vrea să îi oferi femeii cu pricina?

Citește și: O scrisoare de dragoste pentru toate fetele care au crezut că vor fi căsătorite până acum

Surse foto: iStock

Surse articol: Mumsnet

Articolul urmator
Soțul meu m-a înșelat timp de 8 ani în căsnicie. M-am răzbunat și l-am lăsat fără nimic
Soțul meu m-a înșelat timp de 8 ani în căsnicie. M-am răzbunat și l-am lăsat fără nimic
Cat timp va dura casnicia ta?
Incepe quiz
Cat timp va dura casnicia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.