Soțul infertil află de la soția sa că urmează să devină tată. Șocul mai mare de abia atunci a început

Redactor Divahair.ro

Un cuplu a decis că a venit momentul să aibă copii, dar a primit vești proaste după ce soțul a aflat de la medici că este infertil. Mai târziu, bărbatul s-a luptat cu multe gânduri negre și cu o stare accentuată de nesiguranță fiindcă soția lui a rămas însărcinată.

Acel om a spurprins toți utilizatorii platformei Reddit, după ce a postat în secțiunea „Sfaturi pentru cupluri” un mesaj în care cerea părerea oamenilor cu privire la sarcina soției lui. Aceasta l-a anunțat că așteaptă un copil, la scurt timp după ce el a fost diagnosticat cu infertilitate. Prin mintea lui au trecut tot felul de gânduri, mai ales că medicii i-au spus că partenera sa nu va rămâne însărcinată pe cale naturală, din cauza problemei lui.

Bărbat care stă pe gânduri, după ce a aflat că soția este însărcinată

Un consultant IT în vârstă de 34 de ani, care a dorit să rămână anonim, a vorbit pe Reddit despre dilema sa, explicând cum sarcina soției i-a provocat stări de anxietate și unele bănuieli inevitabile care vizează infidelitatea ei.

Vestea venirii pe lume a unui copil poate reprezenta cel mai mare motiv de bucurie pentru unii oameni, în timp ce pentru alții poate fi cel mai mare coșmar. Acesta este și cazul domnului anonim pe care îl vom numi în continuare John.

Cei doi parteneri visau să își întemeieze o familie, dar o bombă a căzut în paradisul lor când John a fost diagnosticat cu azoospermie - o afecțiune medicală din cauza căreia lichidul seminal nu conține spermatozoizi, ducând astfel la infertilitate. În cele mai multe dintre cazuri, fertilitatea poate fi restabilită prin intermediul unui tratament adecvat.

Nu s-a lăsat doborât de problemele medicale, medicii l-au îmbărbătat constant și i-au spus că se poate vindeca. Între timp, el și soția sa, în vârstă de 33 de ani, au continuat să întrețină relații intime, iar într-o zi, ea și-a dat seama că este însărcinată. John era sigur că nu avea cum să se întâmple una ca asta, deoarece încă nu primise tratament pentru infertilitate. Cum era de așteptat, s-au născut în mintea lui o grămadă de întrebări.

Femeia a fost extrem de încântată, dar nu a observat cum el a rămas pe gânduri: sarcina ei nu susținea diagnosticul medicilor care i-au spus că nu poate avea un copil fără o intervenție chirurgicală.

Bărbatul a rămas confuz o vreme, dar s-a uitat înapoi la câteva indicii care arătau că soția lui ar fi putut să-l înșele. El știa că femeia din viața lui lucra în domeniul marketingului și meseria o ținea adesea la serviciu și peste program. A început să se îngrijoreze și mai tare când a realizat că ea rămânea la birou până seara târziu și a considerat că acesta poate fi un semn de infidelitate.

Ce i-a spus doctorul bărbatului

John știa că partenera sa folosea în mod constant doar unul dintre cele două parfumuri pe care le avea, dar într-o noapte s-a întors acasă mirosind complet diferit. Ca un indiciu suplimentar, ea a primit un mesaj care avea în text un emoji pe care bărbatul îl văzuse cândva pe ecranul ei de blocare al telefonului. Atunci îndoielile lui au început să crească.

Personajul anonim de pe Reddit și-a amintit apoi despre trecutul său amoros și despre suferințele pe care le-a îndurat atunci când fosta iubită l-a înșelat în mod repetat. Această poveste i-a lăsat cicatrici atânci și s-a luptat cu ele până ce și-a întâlnit actuala soție.

Focusându-se pe diagnosticul pe care îl avea, John se temea cel mai tare că acel copil nu era al lui. Gândul că va fi tată pentru copilul altcuiva l-a iritat și în mintea lui s-au scris diferite scenarii. Până la urmă, și-a confruntat soția pentru o explicație.

În mod surprinzător, aceasta s-a oferit să facă un test de paternitate, lucru care l-a zguduit pe John și mai tare pentru că se aștepta ca ea să aibă o reacție dramatică. A început să se simtă și mai ciudat din cauza situației în care se afla, așa că a decis să se meargă la cabinetul medicului său pentru a-și confirma îndoielile sau pentru a afla dacă există șanse mici ca bebelușul să fie al lui.

Când s-a întâlnit cu doctorul, l-a întrebat dacă ar exista posibilitatea să își lase partenera însărcinată, în ciuda afecțiunii pe care o avea. Medicul a insistat să îi spună că nu ar putea să facă un copil fără o intervenție chirurgicală și i-a cerut să se asigure că soția lui chiar este însărcinată.

Între timp, John a descoperit că soția lui a transferat jumătate din veniturile comune în contul ei, ceea ce a generat și mai multe îndoieli în mintea lui, deoarece ea nu făcuse așa ceva înainte.

Cu toate acestea, femeia a ținut să îi explice ulterior prin telefon situația și a spus că a transferat banii ca să se asigure că are suficiente fonduri atunci când va merge la controalele medicale. Totuși, John a rămas neclintit și a așteptat să o întâlnească în acea noapte.

După ce și-a împărtășit gândurile cu ea, bărbatul și-a dat seama că soția lui nu avea nicio idee cât de mult a fost afectat de infidelitatea fostei sale. Aceasta l-a asigurat că vor depăși totul împreună.

Apoi el a explicat cum au evoluat lucrurile:

„Ea s-a gândit că un test de paternitate realizat cât mai curând posibil era o idee grozavă, mai ales dacă mergeam și la consiliere de cuplu. Nu mă pricep la terapie, dar în mare parte sunt de acord că ar putea ajuta.”

Între timp, soția lui John i-a oferit parola de la telefon, iar el a ajuns să afle că prietena ei i-a trimis textul cu emoji-ul respectiv.

Soțul a declarat că s-a simțit mult mai bine după ce a discutat problemele cu soția sa și a spus că urmează să fie tată cu adevărat.. Ulterior a făcut un test de paternitate, iar rezultatul a fost cel așteptat.

„Testul de paternitate a ieșit pozitiv pentru oricine va vedea asta :)”, a concluzionat el fericit.

De reflectat:

De ce este o idee bună să discuți despre nesiguranța ta cu soțul/soția în loc să îți imaginezi lucruri?

John avea încredere în sentimentele soției sale, dar tot nu s-a putut abține să creadă că i-a fost infidelă, din cauza indiciilor vizibile pe care le observase. Mai târziu, soția sa a vrut în mod voluntar să facă un test de paternitate după ce acesta i-a mărturisit nesiguranța.

Crezi că John ar fi putut gestiona situația diferit, discutând despre temerile sale de la început? Ar fi încetat să se îndoiască de loialitatea ei în acest fel?

Dacă ai fi fost în locul acestui bărbat, cum te-ai fi descurcat dacă ai fi aflat despre sarcina soției tale, cunoscând diagnosticul tău de infertilitate?

John a presupus rapid că soția lui îl înșela când a aflat că este însărcinată. La un moment dat, a refuzat să o creadă și chiar s-a consultat din nou cu medicul, întrebându-l care erau șansele să o lasă însărcinată în ciuda diagnosticului. Dacă ai fi fost John, ce ai fi făcut?

Citește și: Mi-e greu să recunosc asta, dar pierderea copilului ne-a salvat căsnicia

Sursă articol: Amo Mama

Surse foto: iStock

Articolul urmator Soția crede că soțul a plecat și vorbește deschis cu o prietenă, el aude întreaga conversație

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.