O femeie i-a trântit 17 pagini de "Termeni și condiții de relație" unui bărbat cunoscut pe Internet, după numai două săptămâni de întâlniri
O femeie utilizatoare a platformei de socializare TikTok a impresionat o lume-ntreagă atunci când a distribuit o întâmplare din relația sa. Ce s-a întâmplat, mai exact? Ei bine, la scurt timp după ce l-a cunoscut pe iubitul său, i-a trântit în față un contract de 17 pagini de "Termeni și condiții de relație". Ce idee bună, nu-i așa?
Annie Wright (@anniesright) este o utilizatoare a platformei TikTok care postează deseori în mediul online videoclipuri despre relația cu iubitul ei, Michael Head. Într-o zi, aceasta a hotărât să le povestească celor 223 de mii de urmăritori ai săi o întâmplare de la începutul relației ei.
Ea și Michael s-au cunoscut pe Tinder (o aplicație pentru întâlniri) și au avut prima întâlnire în ziua de 18 octombrie. La doar două săptămâni după ce s-au cunoscut, Annie i-a spus iubitului ei că și-ar dori să stabilească un contract cu "Termeni și condiții de relație", pe care, ulterior, să îl semneze amândoi. Head, care este student la drept, a fost foarte încântat de propunerea iubitei sale, deși totul a pornit ca o glumă.
"Am venit cu ideea ca o glumă, apoi el a spus: 'Nu, serios. Putem să facem asta și să vorbim despre asta'", a spus Wright în timpul unui interviu pentru Kennedy News.
"Am simțit că cea mai mare problemă pe care am avut-o în ultima mea relație a fost că mi s-a părut că mi s-au depășit niște limite pe care eu nu le-am stabilit niciodată. Mi-am zis: "De data asta le voi scrie și nimeni nu-mi poate depăși limitele"", a mai adăugat ea.
După ce a redactat contractul de "Termeni și condiții de relație", bărbatul, la rândul său, a pregătit un altul numit "Pachetul de informații importante". Documentul ei a venit și cu un cuprins și prezenta detalii despre limite, obiective, chestii de familie, planuri și obiective de viitor în ceea ce privește relația. Iată care sunt "regulile" pe care le-au stabilit în relația lor:
Cele patru "Obiective" principale ale relației sunt menținerea: onestității, a comunicării, a conștientizării nevoilor celuilalt, a clarității și alinierea intențiilor lor. Aceste "solicitări" sunt destul de rezonabile pentru orice relație, nu-i așa?
Mai mult de atât, femeia a mai vrut să vorbească și despre limitele sale. Aceasta a menționat că "Emma este mai presus de oricine și de orice în viața mea", Emma fiind câinele ei, dar și că va putea să zică "nu" de fiecare dată când va simți că este cazul. Bineînțeles, ea mai avea nevoie de timp petrecut în singurătate și nu voia nici să-i fie schimbat sau deranjat programul de somn. În plus de asta, își mai dorea să aibă șansa de a solicita adaptări care să o facă să se simtă cât mai confortabil în relație.
La ambele secțiuni "Despre mine", ei au inclus conceptul OCEAN (provenit din engleză) - care înseamnă Deschidere, Conștiinciozitate, Extraversiune, Agreabilitate și Neuroticism. De asemenea, au inclus în contractele lor și lucruri pe care vor ca partenerul să le facă cu sau pentru ei.
Ți se pare ciudat ce ai citit până acum? Ei bine, află că aceste contracte au funcționat de minune, cei doi iubiți fiind, în continuare, împreună.
"Acest lucru schimbat cu adevărat jocul. Aș recomanda tuturor cuplurilor să facă un contract. Este cel mai bun lucru din toate timpurile", a povestit femeia, care a menționat că relația lor a evoluat în adevăratul sens al cuvântului mulțumită acestor contracte.
Dar ce părere au experții în relații despre acest lucru? Decizia celor doi a fost, cu adevărat, una benefică? Ei bine, hipnoterapeutul clinic și antrenorul spiritual de viață, Keya Murthy, a venit cu o părere în acest sens.
"Stabilirea limitelor și stabilirea de reguli încă de la începutul unei relații este o idee genială. Un contract de relație este ca un acord prenupțial sau ca un pachet de așteptări dat de un proprietar unui chiriaș, de un profesor unui elev etc.
Aveți în scris ce este în regulă și ce nu este în regulă. Dacă este un contract elaborat de comun acord, este ideal pentru ambele părți implicate. Acest contract poate fi revizuit o dată pe an sau ori de câte ori este nevoie", a spus ea.
Marilyn Sutherland, antrenor de relații și comunicare, este de altă părere și susține faptul că astfel de contracte nu sunt firești:
"Cred că un contract scris în primele două săptămâni poate fi exagerat. Cred că este important să urmărești pe cineva și să vezi cum se comportă. Dacă le dai indicații despre cum să interacționeze cu tine nu ajungi să vezi cum s-ar prezenta în mod natural. Nu spun să nu ai limite, dar la început este mai bine să vezi cine sunt."
Tu ce crezi despre această situație? Crezi că te-ar ajuta un astfel de contract să te conectezi la un nivel mai profund cu partenerul tău/partenera ta?
Citește și: Este în regulă să-ți fie dor de persoana la care a trebuit să renunți
Surse foto: Youtube
Surse articol: Yourtango, Newslexpoint, Wfxb