Este în regulă să-ți fie dor de persoana la care a trebuit să renunți

Este în regulă să-ți fie dor de persoana la care a trebuit să renunți

Redactor Divahair.ro

Viața este imprevizibilă și nu toți avem norocul de a rămâne pentru totdeauna la brațul persoanei de care ne-am îndrăgostit iremediabil. Uneori, trebuie să renunțăm la ea, din cauza barierelor ce se pun în calea iubirii. Cu unele forțe nu te poți lupta, așa că retragerea este ultima soluție.

Ce urmează după este mai complicat, fiindcă este nevoie de multă muncă pentru vindecare. Acesta nu este un proces liniar, este o călătorie dificilă. Trebuie să știi însă că vindecarea este posibilă, în ciuda greutăților pe care ajungi să le simți pe suflet.

Este perfect normal să îți fie dor de cineva pe care a trebuit să îl părăsești. Nu din dorința ta, poate din a lui sau din cauza circumstanțelor nefavorabile. Crede-mă, este perfect în regulă să nu te desprinzi de amintirile tale valoroase. Nu este nicio problemă să te scufunzi în sentimentele tale și să simți pierderea suferită. Doare la fel de tare și dacă nu erai într-o relație cu persoana respectivă. Să o lași să plece este la fel de dureros, chiar dacă nu ați fost împreună.

Ilustrație cu o femeie care stă jos lângă fereastră și privește în gol.

După ce rupeți legătura, vei avea multe momente în care te vei trezei citind o conversație din trecut cu acel om, dorindu-ți să îi poți spune din nou ce simțu. Te vei întreba des dacă și el/ea îți simte lipsa. De asemenea, s-ar putea să te trezești dorindu-ți ca lucrurile să fi fost altfel. Toate aceste clipe fac parte din procesul de vindecare. Este perfect în regulă să faci toate aceste lucruri și să simți toate emoțiile deodată. Nu trebuie să te îngrijorezi dacă stările acestea vor reuși să te copleșească. Poți trage aer în piept, încercând apoi să îți amintești de ce ai eliminat acea persoană din viața ta de la bun început. Sigur nu era pentru tine, nu-i așa?

A te alege pe tine însuți/însăți nu este un gest de egoism. A te alege este un act de iubire de sine. Așa dovedești că știi ce meriți. Cu toate că este extrem de dureros să nu mai ai acea persoană în viața ta, în cele din urmă, lucrurile nu vor mai ustura la fel de mult ca înainte.

Nu trebuie să te condamni dacă te gândești încă la omul care ți-a dat lumea peste cap. Este în regulă să te întrebi ce mai face și, mai presus de toate, este în regulă să îl/o iubești în continuare.
Dragostea este un sentiment frumos, unic, însă nu trebuie să te raportezi doar la o singură persoană când vorbești despre asta.

Vei găsi pe cineva care o să te iubească așa cum meriți. Nu înseamnă că vei rămâne singur/ă toată viața doar pentru că ai întâlnit pe cineva care nu a știut să te trateze așa cum aveai nevoie să fii tratat/ă.

Chiar nu ai de ce să fii supărat/ă pentru ce s-a întâmplat. Uite, gândește-te că modul în care ceilalți te tratează este o reflecție a lor! Unii oameni pur și simplu nu vor să admită că au greșit. Acea singură persoană nu a putut să-ți ofere ceea ce ai nevoie, dar urmează lucruri incredibile.

Sunt șanse mari să fii mult mai fericit/ă în viitor fără acea persoană pe care ți-o doreai. Poate acum te doare când îți imaginezi că nu va fi în drapta ta, dar în ciuda acestui fapt, va apărea cineva și mai bun. Poate încă nu ți-ai întâlnit cu alesul/aleasa, dar există și varianta ca el/ea să existe deja în viața ta. Cum să îl/o vezi dacă te concentrezi asupra cuiva care nu te merită?

Știu că îți dorești să nu fii nevoit/ă să renunți la imaginea de care te-ai îndrăgostit și că ai vrea să o păstrezi în viața ta pentru totdeauna.

Uneori, viața pur și simplu nu funcționează așa, indiferent cât de mult ne dorim ca lucrurile să fie diferite. Dar trebuie să realizăm că o persoană care pleacă și-a terminat misiunea. Poate scopul ei în viața noastră a fost atins și trebuie să mergem mai departe fără ea.

Este în regulă să te desparți uneori de unii oameni fără vreo explicație. În unele momente nu mai este loc de cuvinte. Dacă acelui om nu i-a păsat de sentimentele tale și te-a rănit, este de datoria ta să preiei controlul asupra fericirii tale. Trebuie să faci doar ce este mai bine pentru tine.

Amintește-ți că viața ta depinde de ceea ce simți. Tu contezi mai mult decât cei din jur. Doar tu decizi cine rămâne și cine pleacă. Bineînțeles, poți petrece un timp gândindu-te dacă ai luat decizia corectă. Dar la final vei înțelege că așa a trebuit să se întâmple.

Este perfect în regulă să îți fie dor de momentele frumoase pe care le-ați avut împreună, de vocea lui/ei. O să fie clipe în care o să-ți lipsească totul. Dar intensitatea durerii va scădea în timp.

Într-o bună zi, vei realiza că ai început deja să mergi înainte, nu te vei mai gândi atât de mult la ce a fost. Vei fi într-un loc mai bun, lângă o persoană care ți-a pansat rănile. Vei privi la cicatricile rămase și vei constata că ești un/o războinic/ă.

Vei înțelege atunci că nu ai greșit când ai plecat de unde nu erai bine primit/ă. O să fii mai puternic/ă doar dacă îți dai voie acum să simți toate emoțiile care vin și pleacă. Într-o zi, totul va fi bine. Amintește-ți că poți fi fericit/ă și că poți merge înainte cu fruntea sus. Păstrează-ți demnitatea și nu lăsa pe nimeni să te îngenuncheze.

Articolul de mai sus este o adaptare a articolului publicat pe Thought Catalog.

Citește rândurile astea când ai sentimentul că te prăbușești într-o prăpastie fără sfârșit...

Surse foto: Pixabay

Surse articol: ThoughtcatalogBetterhelpVerywellmind

Articolul urmator
Profesorul venea zilnic la școală cu pantofii uzați, dar nu i-a păsat, pentru că voia să fie alături de elevii lui. Copiii i-au făcut un cadou special
Profesorul venea zilnic la școală cu pantofii uzați, dar nu i-a păsat, pentru că voia să fie alături de elevii lui. Copiii i-au făcut un cadou special
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.