Vreau să zâmbesc și nu să fiu supărată din orice motiv posibil

Vreau să zâmbesc și nu să fiu supărată din orice motiv posibil

Redactor Divahair.ro

Cel mai mare dușman al omului este propria sa minte. Ea îl poate ține pe loc, izolat ca într-o temniță fără scăpare. Gândurile negative sunt, de fapt, piedicile care nu îi dau voie să evolueze și să atingă fericirea la care aspiră.

Faci cumva parte din categoria persoanelor care pun totul la suflet și care se supără din probleme infime? Astăzi îți voi spune ce ai de făcut pentru a scăpa cât mai repede de acest comportament distructiv.

Eu am decis că nu trebuie să mai trăiesc astfel și să îmi fac rău singură. Nu mai vreau să mă supăr din orice! O astfel de suferință este complet lipsită de sens. Mi-am dat seama că fericirea mea depinde numai de mine și nu are nicio legătură cu alegerile sau faptele altora.

Ilustrație cu o persoană care este prizoniera propriilor gânduri.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, publicat în revista Psychology Today, fericirea noastră depinde în proporție de aproape 40% de dorința de a face un simplu pas spre schimbare. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se agață de aceleași situații și ajung să fie dezamăgiți în viață.

Ca să fim mai fericiți, trebuie să facem un lucru simplu: să ne controlăm gândirea și să vrem să scăpăm de gândurile negative. Primul pas este, așa cum se menționează și în studiu, dorința de schimbare. Când dorința aceasta este susținută de voință și de motivație, totul devine posibil!

Eu am decis că nu mai vreau să fiu nefericită, iar acum nu mai am nevoie de nimic altceva.

Problemele se pot ține de tine dacă nu le dai voie să plece. Ele se măresc și se multiplică doar dacă le dai voie, apoi ajung să arate ca un bulgăre imens de zăpadă care tot crește și crește.

Mulți oameni își construiesc viața în jurul satisfacerii nevoilor, creându-și singuri probleme: „Am nevoie de partenerul meu să facă asta sau să spună asta!”, „Trebuie să obțin acest loc de muncă!”, „Am nevoie de acest telefon!”, „Ar trebui să fiu mai fericită!”.

Din păcate, nerealizarea acestor dorințe sau neîndeplinirea acestor nevoi reprezintă și sursa îndoielii noastre de sine.

De exemplu, poți crede că fericirea ta depinde de felul în care se comportă partenerul cu tine. Ei bine, chiar nu este așa. Când va face tot ce dorești, vor apărea alte nemulțumiri și vei vrea ca el să se schimbe din nou și din nou. Ceea ce credeai că îți va aduce fericire te va face și mai nefericită. Din acest motiv, ar trebui să încetezi să te mai legi de alți oameni.

Mai bine încerci să afli cine ești, ce ai și ce îți lipsește. Și nu mă refer aici la ce ai putea primi de la apropiații tăi, ci la ce îți poți oferi chiar tu. Cel mai important este să nu confunzi dorințele cu nevoile.

Ce îți dorești nu este întotdeauna și ceea ce ai nevoie. Satisfacerea nevoilor te face fericit, dar fericirea nu depinde de îndeplinirea tuturor dorințelor. Unele vise pe care le ai pot fi prea mari sau nerealizabile. Trebuie să te concentrezi pe ceea ce poți atinge, să nu te mai legi de lucruri superficiale și de oameni de la care nu înveți nimic bun.

Situația nu se va schimba de la sine, așa că nu lăsa oamenii să te supere mai mult decât este necesar.

Când te vei cunoaște și vei ști cine ești și ce meriți, vei putea să înțelegi și ce este fericirea. Vei realiza că nu seamănă cu sentimentul după care ai tânjit multă vreme.

Eu îmi ghidez viața după un principiu pe care ar trebui să îl adopți și tu. Iată cum sună: „Am decis să nu mai fiu nefericită și acum nu am nevoie de nimic altceva”.

Un proverb ceh spune că „Veselia este jumătatea drumului spre sănătate”. Practic, eu am ales să nu îmi încarc mintea cu supărări fără rost și, prin urmare, să am o gândire sănătoasă.

Femeie care zâmbește și își ține mâinile în buzunarele de la spate, în timp ce stă lângă un zid colorat.

Psihologul și filozoful austriac Paul Watzlawick are o carte intitulată „Arta unei vieți nefericite”. În ea a vorbit despre mecanismele pe care oamenii le folosesc pentru a transforma lucrurile obișnuite în lucruri insuportabile. A atras atenția asupra unor greșeli, dar a făcut acest lucru într-un mod inedit.

A evitat rețetele clasice și repetitive pentru succes care pot fi găsite în orice volum motivațional, jucându-se astfel cu natura paradoxală a minții umane și oferind următoarele idei:

  • Agață-te de trecut ca și cum nu ai avea timp să te ocupi de prezent!
  • Imaginează-ți nu vei scăpa de frici și că se va întâmpla în curând ceea ce nu vrei, apoi presupune că tot ceea ce se întâmplă după este exact opusul a ceea ce îți dorești cu adevărat!
  • Mai presus de toate, evită orice situație periculoasă, chiar dacă aceasta îți arată că nu există niciun pericol!
  • Convinge-te că există o singură opțiune corectă - a ta și toate celelalte sunt greșite sau rele!
  • Pe măsură ce se schimbă circumstanțele, este întotdeauna cel mai bine să continui să utilizezi strategii care s-au dovedit eficiente în trecut!

Fiindcă oamenii fac tocmai opusul a ceea ce li se spune să nu facă, aceste îndemnuri ar putea funcționa.

Dacă vrei să îți schimbi emoțiile, trebuie să îți schimbi gândurile

Frustrarea, regretul, disconfortul și furia sunt toate stări de spirit care duc la o viață nefericită. Ca să nu trăiești în dezechilibru permanent, ai nevoie să îți schimbi puțin gândirea.

Iată ce trebuie să faci în mod concret:

  • Amintește-ți că starea ta emoțională depinde de gândurile tale și tot ele îți determină comportamentul! Dacă un om te deranjează, încearcă să schimbi gândurile rele care apar în timpul interacțiunii cu el.
  • Controlează-ți gândurile iraționale și începe o discuție mai constructivă, mai obiectivă și, mai presus de toate, mai pozitivă!
  • Pentru a evita dezamăgirea, trebuie să ai o minte deschisă și să evaluezi în mod realist cât de mult efort va fi nevoie să depui pentru a te schimba!
  • Dacă refuzi cu încăpățânare să părăsești zona de confort și să renunți la anumite convingeri, îți va fi greu să schimbi ceva! Vei deveni propriul tău dușman și îți vei îngrădi propria libertate personală și emoțională. Gândește-te la asta!

Eu am decis că nu mai este cazul să mă simt în continuare nefericită. Mi-am schimbat viziunea asupra lumii. De acum înainte, aleg să zâmbesc și să nu mă supăr din orice. Ține minte că singurul lucru pe care nu-l poți schimba este ceea ce nu vrei să schimbi. Odată ce adopți o nouă atitudine, totul în jur se va transforma, iar viața va înceta imediat să fie învăluită în întuneric.

Acest articol este o adaptare a articolului de pe Cluber.

Află care sunt: Cele două mari scopuri în viață ale unei femei

Surse foto: PixabayUnsplash

Surse articol: CluberHealthlineNytimes

Articolul urmator
Scrisoarea unei mame pe care orice copil, mic sau mare, trebuie să o citească. „Mă iartă, copilul meu, că nu-ți mai pot fi ceea ce am fost cândva"
Scrisoarea unei mame pe care orice copil, mic sau mare, trebuie să o citească. „Mă iartă, copilul meu, că nu-ți mai pot fi ceea ce am fost cândva"
Te crizezi din orice?
Incepe quiz
Te crizezi din orice?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.