Aceasta este cea mai scumpa geantă din lume. Vezi de ce costă atât de mult

Aceasta este cea mai scumpa geantă din lume. Vezi de ce costă atât de mult

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Gențile scumpe au fost întotdeauna unele dintre cele mai mari slăbiciuni ale femeilor. Oricât ai încerca să te împotrivești, nu ai cum să reziști unei genți care te face să te simți puternică și grațioasă. Din piele, cu interior de mătase și cu fermoare puternice, acest accesoriu este unul dintre puținele care te determină să nu te uiți la bani atunci când îl achiziționezi.

O geantă scumpă va face mereu o impresie bună, și tocmai de aceea aceasta este mai mult decât un accesoriu. Geanta face parte din ținuta ta și îți reprezintă stilul unic. Îți aduce un statut și te ajută să te impui în fața celorlalți ca o femeie independentă, stăpână pe viața ta, dar și cu un simț estetic dezvoltat. Totuși, câți bani ești dispusă să dai pe un astfel de accesoriu?

femeie la cumparaturi

Cea mai scumpă geantă din lume

Hèrmes a stabilit un nou record în acest an. O geantă Birkin de 30 de centimetri, realizată din piele de crocodil și vopsită într-un mod deosebit, a fost vândută la licitație în Hong Kong pentru 377.261 de dolari, conform scmp.com. Prețul estimat era de aproximativ 180.000 de dolari, însă aspectul unic a transformat licitația într-o adevărată vânătoare de comori. Deși cu toții ne-am dori să știm cine și-a permis o astfel de geantă, se pare că cel sau cea care a cumpărat-o nu vrea să facă publică nicio informație. Cu o asemenea geantă scumpă în posesie, cine ar face asta?

Forma clasică a acestei genți a apărut la mijlocul anilor 1980. Există o listă de așteptare de 6 ani pentru a cumpăra o astfel de geantă. Geanta Birkin este realizată manual de către artiști și este gata în două zile. Totuși, nu aceste lucruri fac din geanta vândută la licitație o adevărată comoară. Aceasta este făcută din piele albă de crocodil, cu 245 de diamante și aur alb de 18 carate!

Geanta Birkin Himalaya făcută din piele de crocodil de Nil nu se numește „Himalaya” pentru că și-ar avea originea în acești munți, ci datorită culorii unice. Reflexiile fumurii, atunci când geanta este expusă la lumină, se transformă în străluciri albe perlate, care seamănă foarte mult cu vârfurile acoperite de zăpadă ale munților Himalaya. Cu cât aceste străluciri sunt mai albe, cu atât procesul de vopsire a pielii de crocodil este mai dificil.

Un studiu din 2016 a arătat că gențile Birkin de la Hèrmes sunt o investiție mult mai bună decât aurul și acțiunile, conform thefashionspot.com. Tu ți-ai cumpăra o astfel de geantă?

Surse foto: iStock, Pinterest

Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.