Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cum să devii o femeie puternică

Alexa Galgau

Nu este deloc ușor să fii puternică și nu toți ne naștem cu capacitatea de a privi viața cu detașare și de a face față problemelor cu ușurință. Atunci când te simți slabă și neajutorată, lumea pare să se întoarcă tot mai mult împotriva ta și povara pe care o duci devine tot mai grea. Chiar dacă nu ai fost niciodată o femeie puternică, asta nu înseamnă că nu poți să „lucrezi” cu tine, astfel încât să elimini din slăbiciunile care nu te lasă să trăiești frumos.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să devii o femeie puternică!

Cum să devii o femeie puternică

1. Schimbă-ți perspectiva asupra fericirii. Dacă până acum ți-ai pus mereu fericirea în mâinile altora, află că acesta este unul dintre motivele pentru care viața ta nu pare să cunoască îmbunătățiri. Dacă vrei să fii o femeie puternică, regula numărul 1 este să înțelegi că numai tu poți să te faci pe deplin fericită. Tu ești cea care își controlează propriul univers interior, ceea ce te poate aduce mai aproape de o viață împlinită. Atunci când ne bazăm fericirea pe ceva exterior (un eveniment, o situație, un om etc.), nu avem niciun fel de control asupra ei, însă atunci când ne bazăm pe ceva ce vine din interiorul nostru, ceva ce putem controla, avem șanse mult mai mari să ne simțim fericiți cu adevărat. Această filosofie de viață te va face mult mai independentă, iar aceasta este una dintre trăsăturile definitorii ale unei femei puternice.

2. Creează-ți și urmează-ți propria cale în viață. Viața e plină de reguli pe care putem (și uneori trebuie) să le încălcăm, dar, pentru integritatea noastră mintală și emoțională, avem nevoie de un cod moral propriu de la care să nu ne abatem și o cale doar a noastră pe care să o urmăm. O femeie puternică are întotdeauna un astfel de cod și nu se lasă niciodată purtată de val. Oricât de greu ar fi, dacă vrei să fii și tu puternică, va trebui să îți găsești calea, indiferent că este dificilă sau nu. Viața este prea scurtă ca să faci ceea ce vor alții să faci.

3. Ascultă-ți intuiția. Ai fi zis că o persoană puternică își ascultă numai rațiunea rece, însă și aceasta poate să dea greș, în special în chestiunile care țin de inimă. Uneori, alegerea corectă este cea pe care ți-o dictează vocea interioară, nu cea pe care creierul a calculat-o. O femeie puternică știe să își asculte instinctul, pentru că acesta rareori dă greș. De fapt, de câte ori nu ți s-a întâmplat să simți că o persoană nu e de încredere, iar acest lucru să devină o realitate, chiar dacă ai crezut că instinctul de înșală?

4. Nu te dărui complet nimănui. Trăiește cu pasiune, oferă mult din tine, chiar dacă există riscul de a fi rănită, dar nu te oferi complet, în proporție de 100%, nimănui. Păstrează mereu o mică bucățică doar a ta, un mic refugiu în care să te retragi și care să te facă să te simți în siguranță. Atunci când altcineva are control total asupra ta, iar tu devii dependentă de aprobarea acelei persoane, nu mai ești un om liber și nu mai poți fi o femeie puternică.

5. Alege să faci bine, chiar și atunci când e greu. Este mult mai ușor să fim răi și indiferenți, pe când a avea compasiune și înțelegere față de ceilalți este o adevărată provocare. Probabil că ai mai auzit până acum că oamenii buni sunt „fraieri” sau poate chiar și tu crezi acest lucru, dar, de fapt, a fi bun, chiar și atunci când pare imposibil, este adevărata dovadă de putere. Există și un bonus în cazul acestei calități: atunci când înfrunți răutățile și piedicile altora cu un zâmbet și răspunzi cu bunătate, „răufăcătorii” nu vor mai ști cum să reacționeze.

6. Crede în tine. Ușor de zis, greu de făcut, nu-i așa? Dacă vrei să fii o femeie puternică, va trebui să începi să ai încredere în tine și în capacitățile tale. Poate să dureze luni întregi sau chiar ani de lucru cu tine pentru a te simți într-adevăr încrezătoare, așa cum ar trebui, dar este un efort care merită. Încearcă să te vezi așa cum o faci cu prietenii tăi și cu cei dragi și să acorzi mai puțină atenție neajunsurilor tale. Roagă-i pe cei dragi să îți spună de ce te iubesc - și crede-i atunci când îți înșiră motivele. Încet-încet vei renunța să mai fii cel mai aspru judecător al tău și atunci vei deveni cu adevărat puternică!

Aceste sfaturi care îți spun cum să devii o femeie puternică nu sunt deloc simplu de urmat, dar, dacă încerci câte puțin în fiecare zi, te vei lepăda treptat de nesiguranța care nu îți permite să te bucuri de viață!

Descopera câteva lucruri pe care orice femeie ar trebui să le facă fără un bărbat!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!