Cazează-te cu stil: top 10 hoteluri de lux din Londra

Cazează-te cu stil: top 10 hoteluri de lux din Londra

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

În ciuda credinței universale, cum că Londra este un oraș destul de mohorât, chiar depresiv, capitala Angliei poate fi cel mai bun loc în care să îți petreci vacanța. Londra este una dintre cele mai populare destinații turistice ale lumii, cu un număr de aproximativ 15 milioane de vizitatori anual. Capitala Marii Britanii este un oraș vibrant, cu centre artistice, cu teatre și concerte la tot pasul.

De asemenea, Londra găzduiește și una dintre cele mai mari concentrații de atracții culturale ale planetei. De la palatele regale, parlament și până la ruinele romane și nenumărate castele și catedrale, poți să îți petreci zile întregi, chiar săptămâni, explorând străzile Londrei și continuând să găsești lucruri noi și interesante. Mai mult, ai șanse mari să întâlnești vedetele tale preferate și chiar membrii Casei Regale britanice, asta dacă alegi un hotel din apropierea palatului Buckingham.

Așadar, un sejur luxos necesită o cazare pe măsură. Deși cazările ieftine sunt cele care primează în căutările noastre de vacanță, poți să ai parte de condiții bune și dacă urmărești ofertele celor mai luxoase hoteluri din capitala Marii Britanii. Află mai jos cum poți să petreci un sejur luxos în Londra la unul dintre cele mai solicitate hoteluri!

interior camera

10 hoteluri de lux din Londra

The Savoy

Hotelul The Savoy se află lângă râu, la intersecția dintre două străzi aglomerate. Stilul acestui hotel este Edwardian (pe partea cu râul) și Art Deco pe partea opusă, unde însuși Gordon Ramsay a redeschis Savoy Grill. Barul în stil american este încărcat cu decorațiuni luxoase și are vedere spre Tamisa. Dormitoarele sunt mari și fresh, păstrând un aer tradițional, fără a fi prea încărcate.

The Dorchester

Acest hotel se află într-o clădire stil Art Deco din 1931 și are vedere la propria grădină cu pomi. Hotelul se află în una dintre cele mai prestigioase zone ale Londrei, parcul Lane. Serviciile impecabile oferite de acest hotel se datorează personalului amabil și politicos, dar și eficient și discret. Dormitoarele sunt decorate de designerul Alexandra Champalimaud și împrumută câte ceva din stilul clasic englezesc, armonios și eclectic.

Brown's Hotel

Acest hotel este format din unsprezece case mai mici care ocupă două străzi paralele în zona Piccadilly. Fondat acum 175 de ani de către valetul lordului Byron, acesta era locul preferat al Agathei Christie. Alexander Graham Bell a făcut primul apel telefonic din acest hotel, iar Rudyard Kipling a scris pagini întregi din Cartea Junglei în una dintre camerele acestui hotel. Hotelul a fost redecorat în 2005, iar întreaga podea neagră a fost recondiționată și s-a adăugat mobilă modernă. Camerele sunt stilate și sofisticate, cu covoare crem, paturi confortabile, dulapuri antice, iluminat modern și ferestre înalte.

The Ritz London

Acest hotel este cunoscut pentru The Long Gallery și Palm Court, dar și pentru că are una dintre cele mai frumoase săli de mese din Europa. De la recepționerul cu mănuși albe și angajații hotelului care deschid ușa cea dublă fiecărui invitat, serviciile acestui hotel sunt ireproșabile. Dormitoarele și apartamentele – roz somon, roz trandafiriu, galben și albastru – au fost restaurate în stilul original al secolului al XVI-lea.

The Langham

Acesta este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Londra și se află pe mâna hotelierilor din Hong Kong. După ce îți scoți din minte faptul că The Langham nu are nimic britanic în aspectul său, îți dai seama că decorul semioriental este destul de primitor, dar și bine executat. Hotelul restaurantului, Landau, este o cameră ovală extrem de frumoasă, gândită de către designerul David Collins, care este autorul noului bar romantic al hotelului.

The Connaught

La șapte ani de când a fost redeschis, după restaurare, The Connaught este un amestec reușit de elemente tradiționale și contemporane. Dintre cele 119 camere disponibile, 30 se află în noua aripă contemporană a hotelului, care are multe elemente japoneze. Restul camerelor sunt ceva mai tradiționale, dar luminoase și primitoare.

Mandarin Oriental, Hyde Park

Hotelul Mandarin Oriental se află lângul parcul Hyde și se bucură astăzi de o nouă terasă primitoare. Podeaua este de inspirație Edwardiană și contemporană, iar dormitoarele și coridoarele sunt decorate tradițional. Regina cu siguranță s-ar simți ca acasă în acest hotel. În sala de bal a acestui hotel (acum transformată în sală de yoga), Regina Elizabeta și prințesa Margareta au învățat să danseze.

The Lanesborough

Fostă reședință elegantă pentru Viscount Lanesborough în 1791, hotelul Lanesborough a fost reconstruit în 1827 și a fost transformat în hotel abia în 1990. Acest hotel are vedere spre Hyde Park Corner. Acesta a devenit de curând parte din lanțul hotelier Oetker (care include hotelul Le Bristol și Eden Roc) și se remarcă prin opulență și servicii ireproșabile. Hotelurile Oetker sunt deținute de aceeași familie și au un farmec aparte, transmis din generație în generație.

Claridge’s

Acest hotel este legendar, deoarece a fost frecventat de regi, regine și Barbara Cartland. Acum este o atracție pentru cei care sunt în căutare de somptuozitate britanică cu accente moderne. Ceea ce aduce aminte de epoca de mult apusă este liftul din fier, cu scaunele confortabile din acea perioadă. Camerele par înghețate în timp, iar piesele din perioada Art Deco nu s-au schimbat deloc. Ceaiul savurat în foișor la acordul viorilor este cu adevărat divin!

The Goring

The Goring se află peste drum de Palatul Buckingham. Hotelul are avantajul unei grădini uriașe, înconjurată de pereți de flori cu o peluză centrală, unde greierii cântă în lunile de vară. Renovarea recentă a adus acestui hotel un nou hol, cu picturi executate manual, ce înfățișează animale exotice (unele fiind chiar caricaturile stăpânilor hotelului și ale personalului), într-un peisaj englezesc romantic. Multe camere au fost gândite de designerul Russell Sage, iar dormitoarele sunt decorate de Thomas Gainsborough, unele având chiar mătase naturală pe pereți.

Dacă îți planifici un sejur în Londra, atunci trebuie neapărat să te cazezi cel puțin o noapte în aceste hoteluri de lux. Povestea impresionantă din spatele acestora, serviciile ireproșabile și decorul spectaculos vor merita toți banii!

Surse foto: Pixabay, Pinterest

Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.