Adevarata Stare de Bine

Cuvinte pe care Familia Regală din Marea Britanie nu le foloseşte niciodată

Miercuri, 08.03.2017
de Violeta Ieremie

Să fii prinţesă este un ideal după care multe femei tânjesc. Sună frumos, interesant, ai o viaţă activă, însă nu se spun prea multe despre ce restricţii au cei cu sânge nobil. Chiar şi în ceea ce priveşte limbajul, pentru că despre el vom vorbi în acest articol.

Vom face referire la membrii Familiei Regale din Marea Britanie, care evită să spună anumite cuvinte, ghidându-se după un cod ascuns al manierelor.

palatul Buckingham cuvinte

Iată câteva cuvinte de acest fel:

1. Toaletă

În loc de toaletă, regina spune „lavoar”, nume de cod pentru a denumi locul unde merg membrii Casei Regale când au nevoie la toaletă.

2. Pardon

În acest caz, n-o să-l auzi niciodată pe prinţul William spunând „pardon” sau „scuze”, replica pe care o rosteşte fiind „Ce?”.

3. Canapea

Regina Elisabeta se odihneşte pe sofa, care este un fel de divan îngust, cu un căpătâi mai ridicat, în niciun caz pe canapea.

4. Sufragerie

Membrii Casei Regale din Marea Britanie nu stau în sufragerie sau în camera de zi, ci, după codul lingvistic pe care îl folosesc, în salon.

cuvinte elita

5. Tătic

Deşi sunt prinţi şi prinţese şi trebuie să păstreze o anumită conduită, au voie să aibă şi un comportament afectiv în public. Astfel, dacă oamenii de rând spun, când se referă la părinţi, „mămica” şi „tăticul”, ei se rezumă la „mami” şi „tati”.

6. Parfum

Diana, Prinţesa de Walles, îşi cumpără aromă, nu parfum. Parfumul nu intră în codul de etichetă al celor cu sânge nobil.

7. Curte interioară

Dacă vor să se relaxeze la aer, membrii Casei Regale din Marea Britanie nu spun niciodată curte interioară, ci „terasă”.

8. Stilat

Dacă cineva din Familia Regală a Marii Britanii foloseşte cuvântul „stilat”, înseamnă că a încălcat codul după care se ghidează cei cu sânge nobil. În clasa mijlocie sau în cea superioară, „stilat” se foloseşte cu o conotaţie ironică, pe un ton glumeţ. Cuvântul corect este „elegant”.

Aşadar, e şi frumos, dar şi restrictiv să faci parte dintr-o familie regală. Sunt atâtea etichete pe care trebuie să le respecţi, încât nu mai contează cum vrei tu să te exprimi. Orice lucru are două capete, două perspective din care poate fi privit.

Deşi pentru noi cuvintele de mai sus sunt sinonime, de dragul etichetei, unele nu se folosesc. Înainte să ai de-a face cu ceva nou, e bine să te informezi înainte, ca să nu comiți o gafă.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!