Nu Skin

Cele mai scumpe diamante colorate

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. În această lume există diamante cu valoare inestimabilă, piese de muzeu și galerii sau bijuterii care se moștenesc în familiile regale și care nu sunt vândute, și diamante care se vând la licitații și pe care le poate avea oricine.

Aceste pietre prețioase din carbon au reușit să fie cele mai dorite nestemate din lume, iar diversitatea de culori și forme nu are cum să te lase indiferentă în fața unor astfel de frumuseți. Deși este greu de explicat ce anume le face să fie atât de dorite și scumpe, în ultimii ani vânzările de diamante au depășit sume record.

În cele ce urmează vei afla care sunt cele mai scumpe nestemate colorate vândute la licitații, care și-au găsit stăpânul sau stăpâna în schimbul unei sume exorbitante.

diamant roz

Cele mai scumpe diamante colorate din lume

The Pink Star

Steaua Roz este cel mai mare diamant descoperit vreodată, care a primit gradul de culoare roz intens. Pink Star a fost vândut la o licitație în aprilie 2017, în Hong Kong, pentru 71 de milioane de dolari. După 5 minute de licitare intensă, diamantul oval de 59.6 carate a depășit orice record pentru cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o bijuterie.

Oppenheimer Blue Diamond

Deoarece este cel mai mare diamant albastru intens care a apărut vreodată la o licitație, Diamantul Albastru Oppenheimer a fost vândut pentru 57.5 milioane de dolari, la Geneva, în mai 2016. Diamantul de 14.62 de carate a fost denumit după fostul deținător al pietrei prețioase, Sir Philip Oppenheimer. Prețul estimat de cumpărare al acestui diamant albastru era de 35-45 de milioane de dolari, însă frumusețea sa a reușit să ridice prețul licitației.

Graff Vivid Pink Diamond

Acest diamant a fost vândut pentru 46 de milioane de dolari, acum 7 ani, în cadrul unei licitații. Graff Vivid Pink este un diamant cu tăietură smarald de 24.78 de carate. Încadrat într-un inel de platină, acesta este unul dintre cele mai rare diamante din lume.

The Princie Pink Diamond

Diamantele roz sunt printre cele mai scumpe și dorite diamante din lume, iar Princie Pink Diamond este un alt exemplu în acest sens. Acesta a fost vândut pentru 39.3 milioane de dolari, în 2013. Princie a fost descoperit acum 300 de milioane de ani, în faimoasa mină Golconda din India. Având 34.65 de carate, Princie este cel mai scump diamant Golconda vândut vreodată.

The Orange

Cel mai mare diamant portocaliu din lume a fost vândut pentru 35.54 milioane de dolari, în noiembrie 2013. Costând aproximativ 2.4 milioane de dolari/carat, „Portocaliul” a stabilit un record în ceea ce privește prețul unui diamant colorat/carat. Potrivit revistei Forbes, acest preț exorbitant se explică datorită culorii rare și aprinse care pur și simplu te vrăjește.

Cel mai mare diamant din lume

Acest diamant incolor oval de 118.28 de carate nu are un nume unic, însă dimensiunea acestuia este întipărită adânc în memoria pasionaților de pietre prețioase. Până în acest moment, este cel mai mare diamant descoperit vreodată, dar și cel mai scump diamant incolor din istorie vândut la o licitație.

Sweet Josephine Pink Diamond

Nimic nu se compară cu un diamant care are o poveste unică. Potrivit CNN, acest diamant roz aprins a fost cumpărat de miliardarul Joseph Lau, care a denumit piatra prețioasă după numele fiicei sale în vârstă de 7 ani. Diamantul de 16.08 carate a fost vândut pentru 28.5 milioane de dolari. Se pare că Joseph Lau a mai cumpărat și în trecut diamante pe care le-a denumit după fiicele sale, Josephine și Zoe.

Diamantul 101

Numit „101” datorită celor 101.73 de carate pe care le are, acest diamant incolor a fost vândut în 2013 pentru 26.7 milioane de dolari. În afară de mărimea sa considerabilă, cererea mare se datorează, de fapt, clarității și gradului D de culoare.

Winston Blue Diamond

Fiind cel mai mare diamant albastru din lume, Winston Blue are 13.22 de carate. Acesta a fost cumpărat de Harry Winston pentru 23.8 milioane de dolari în 2014. Prețul de 1.8 milioane de dolari per carat este un record mondial în cazul diamantelor albastre.

The Perfect Pink Diamond

The Perfect Pink este un diamant cu tăietură smarald de 14.23 de carate. A fost achiziționat în 2010, în Hong Kong, pentru 23.3 milioane de dolari și se află în top 10 cele mai scumpe diamante din lume, dar este și cel mai scump diamant vândut vreodată pe continentul asiatic. Perfect Pink este așezat într-un inel de aur roz și alb de 18 carate și are de o parte și de alta câte un diamant incolor cu tăietură smarald.

Care este diamantul tău preferat?

Surse foto: Pixabay, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta