Cele mai scumpe genți de lux din istoria modei

Cele mai scumpe genți de lux din istoria modei

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Gențile și plicurile sunt unele dintre cele mai importante accesorii ale femeilor. Acestea nu sunt doar piese utile, în care ne „depozităm” strictul necesar, ci și accesorii care ne fac mai frumoase. Deoarece vin în nenumărate forme, acestea pot fi alese în funcție de ocazie și de personalitatea noastră și ne pot completa perfect ținuta.

În funcție de model și de materiale, gențile pot avea prețuri variate. De asemenea, brandul faimos și pietrele prețioase cresc semnificativ valoarea unei genți, ajungând să coste chiar zeci de mii de euro. Acestea sunt principalele criterii de care s-a ținut cont în evaluarea celor mai scumpe genți de lux din istoria modei. Dacă ești curioasă, află care sunt acestea în cele ce urmează!

Cele mai scumpe genți de lux din istoria modei

10. Marc Jacobs Carolyn din piele de crocodil – 38.000 de dolari

Aceasta este una dintre cele mai populare și elegante genți marca Marc Jacobs. Este matlasată, făcută din piele violet de crocodil, iar pe lângă buzunarele separatoare, mai are și buzunare interioare.

9. Gadino by Hilde Palladino – 38.470 de dolari

Acest accesoriu este opera designerului norvegian Hilde Palladino. Geanta este făcută din piele de crocodil, iar accesoriile metalice sunt din aur alb încrustat cu 39 de diamante albe.

8. LV Tribute Patchwork – 42.000 de dolari

LV Tribute reunește o colecție de genți mai mici. Doar 20 de exemplare din acest model exclusivist au fost vândute în Europa și Asia. Cele 4 genți rezervate pentru SUA au fost vândute imediat, iar una dintre fericitele posesoare este chiar Beyonce!

7. Leiber Precious Rose – 92.000 de dolari

Geanta-floare este încrustată cu 1.016 diamante de 45.56 de carate, la care se adaugă 800 de turmaline și 1.196 de safire roz. Pietrele prețioase ridică prețul acestei genți la exorbitanta sumă de 92.000 de dolari. Dacă vrei să pui mâna pe această geantă, nu doar prețul îți va da bătăi de cap, ci și unicitatea acesteia: există doar una în toată lumea!

6. Hermes Birkin din piele mată de crocodil –120.000 de dolari

Accesoriul este numit după Jane Birkin, cântăreață și actriță britanică. Geanta este făcută dn piele de crocodil, iar capsele sunt încrustate cu diamante albe, care în total au 10 carate. Dacă vrei această geantă la un preț mai mic, află că există și o variantă de doar 5.000 de dolari.

5. Urban Satchel Louis Vuitton – 150.000 de dolari

Această colecție de „gunoi urban” reunește o sticlă de apă, pachete de țigări, punguțe de ceai și alte lucruri pe care oamenii le aruncă în mod normal. Dacă te gândești cine ar putea să cumpere acest „gunoi”, află că sunt mulți doritori dispuși să dea 150.000 de dolari pe acest model nonconformist.

4. Cleopatra, Lana Marks – 250.000 de dolari

Lana Marks produce acest plic o dată pe an, într-un singur exemplar. Plicurile pot varia în design, iar modelul de față este făcut din piele de aligator de culoare argintie metalică. Închizătorile genții sunt făcute din aur de 18 carate, încrustate cu 1.500 de diamante negre și albe. În fiecare an, doar o celebritate are onoarea de a purta o astfel de piesă. Helen Mirren a avut această oportunitate în 2007, la decernarea premiilor Oscar.

3. „Diamond Forever”, Chanel – 261.000 de dolari

Geanta clasică Chanel are 334 de diamante, cu un total de 3.65 carate. Lănțișorul pentru umăr este făcut din aur alb, iar modelul este disponibil în 13 exemplare ce pot fi găsite peste tot în colțurile lumii. În SUA, doar 5 exemplare pot fi cumpărate.

2. Hermes Birkin, creația artistului japonez Ginza Tanaka – 1.9 milioane de dolari

Ralizată din platină, această geantă are peste 2.000 de diamante. Lănțișorul cu diamante atașat de geantă poate fi purtat și ca brățară sau poate fi transformat în colier. În afară de cele 2.000 de diamante, acest model mai conține și o nestemată de 8 carate în formă de pară, care este detașabilă. 

1. Geanta de diamant „1001 de Nopți”, Mouwad – 3.8 milioane de dolari

Cea mai scumpă geantă de lux din lume este certificată de Guinness World Records. Geanta în formă de inimă este făcută manual și lucrată de 10 artizani profesioniști, care au avut nevoie de 8.800 de ore pentru a o termina. Acest model este făcut din aur galben de 18 carate și conține 4.517 diamante, inclusiv 56 de diamante roz, 105 diamante galbene și 4.356 de diamante colorate. Greutatea totală a diamantelor este de 381.92 de carate.

Acestea sunt cele mai scumpe 10 genți de lux din istoria modei, care vor rămâne pentru mult timp în lista noastră de dorințe!

Surse foto: iStock, Pinterest

Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.