Cele mai scumpe rase de câini

Cele mai scumpe rase de câini

Paula Rotaru

Se spune despre câine că ar fi cel mai bun prieten al omului, dar acest animal de companie nu este chiar atât de accesibil din punctul de vedere al prețului, mai ales dacă îți dorești unul dintr-o rasă aparte. Îngrijirea unui câine presupune responsabilitate și cheltuieli: vaccinurile, vizitele periodice la medicul veterinar, hrana și accesoriile sunt aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a-ți achiziționa un patruped.

Pentru că am ajuns la capitolul „achiziție”, îți punem la dispoziție o listă cu cele mai scumpe rase de câini.

Top 10 cele mai scumpe rase de câini din lume

Samoyed – între 6500 și 12.000 de dolari

Câinele siberian din rasa Samoyed este un animal extrem de agil și puternic, fiind folosit în trecut pentru tragerea saniei și mânarea turmelor de reni. Este un animal de companie iubitor și jucăuș, care se înțelege de minune cu toți membrii familiei, inclusiv cu cei mici. Uneori poate fi încăpățânat și prea protector, așa că este important să îl dresezi și să comunici cu el încă de când este pui. Dacă îți dorești un exemplar, află că prețurile variază între 6500 și 12.000 de dolari.

Tibetan Mastiff – între 5000 și 9000 de dolari

Originară din Tibet, această rasă de câini este extrem de apreciată, de unde și prețul ridicat pentru un exemplar – între 5000 și 9000 de dolari. Este un câine excelent de pază, dar asta mai mult noaptea, deoarece ziua preferă să stea tolănit la soare și să doarmă. Chiar dacă aspectul său este ușor „fioros”, impunând respect, acest câine este extrem de răbdător, inteligent și protector, dorindu-și să-și mulțumească în permanență stăpânul. Un exemplar Tibetan Mastiff a fost vândut în China cu două milioane de dolari!

Chow-Chow – între 3000 și 9000 de dolari

Chow-Chow este o rasă de câini originară din China, foarte apreciată de iubitorii de animale, datorită aspectului „plușat” al blăniței (în vechime erau numiți Songshi Quan, în traducere – căței-lei pufoși) și a devotamentului de care dau dovadă în relația cu stăpânii. Câinele Chow-Chow era folosit în trecut la vânătoare și pentru pază, iar astăzi sunt căutați pentru curajul și inteligența lor. Cu toate acestea, atașamentul nu este tocmai punctul lor forte, motiv pentru care sunt frecvent asemănați cu pisicile: sunt destul de independenți și nu suportă să le încalci teritoriul sau să îi sufoci cu prea multă dragoste. Culoarea neobișnuită a limbii acestui patruped este încă un mister, însă știm că și alte rase de câini prezintă această caracteristică: de exemplu, câinii din rasa Shar-Pei au limba albastră sau neagră. Dacă vrei să îți cumperi un Chow-Chow, ai face bine să economisești, deoarece un exemplar nu este tocmai ieftin: costă între 3000 și 9000 de dolari.

Rottweiler – 7000 de dolari

Câinele Rottweiler este considerat deseori o rasa de câini periculoasă, însă lucrurile nu stau deloc așa. Comportamentul lui agresiv este, de obicei, rezultatul educației iresponsabile a proprietarului, tratamentului plin de abuzuri, neglijării sau lipsei de socializare. De fapt, acest patruped este devotat, calm, iubitor, curajos și foarte obedient, dar este important să îi acorzi câteva lecții profesioniste de dresaj, pentru că are tendința să mârâie la străini și nu prea agreează compania altor animale. În trecut, câinii Rottweiler îi apărau pe soldați și alimentele acestora de prădători, așa că este un animal ideal dacă ai nevoie de protecție pentru familia ta. Așadar, nu e de mirare că polițiștii folosesc frecvent acești câini în acțiunile lor contra infractorilor.

Lowchen – 7000 de dolari

Cunoscut și sub numele de „Micul Câine –Leu”, patrupedul Lowchen face parte din categoria celor mai scumpe rase de câini. Există doar câteva sute de exemplare în toată lumea, motiv pentru care prețul este destul de ridicat – cel puțin 7000 de dolari costă un astfel de câine. Aceste animăluțe au o personalitate obedientă și sunt foarte afectuoase cu stăpânii, dar nu fac nazuri nici când sunt prezenți musafiri în casă. Câinii Lowchen sunt atenți, receptivi și calmi, așa că nu vei avea probleme cu accesele de „obrăznicie”.

Pharaoh Hound – între 3000 și 7000 de dolari

Considerat imaginea emblematică a Maltei, câinele din rasa Pharaoh Hound este un patruped cu constituție atletică și foarte jucăuș, care adoră să alerge și să sară prin iarbă, motiv pentru care ar fi indicat să îți cumperi un exemplar doar dacă stai la curte și ai suficient spațiu de „zbenguială”. Acești câini sunt curioși, dar precauți în același timp, așa că nu sunt ideali pentru protecție, ci mai degrabă pentru „alertă” (pot fi foarte gălăgioși). Cu toate acestea, câinii Pharaoh Hound sunt animale inteligente și extrem de sensibile la „corecțiile” fizice, așa că trebuie să te porți gentil cu ei și să îi motivezi cu vorbe bune și recompense culinare.

German Sheperd (ciobănesc german) – 6500 de dolari

Iată o rasă de câini care a dus la salvarea a mii de vieți și la prinderea multor infractori! Câinii din rasa German Sheperd sunt recunoscuți pentru comportamentul lor loial și pentru încrederea de care dau dovadă în relația emoțională cu stăpânii. Sunt câini folosiți deseori de polițiști pentru protecție, atac sau identificarea drogurilor, dar și pentru localizarea victimelor. Pot fi excelenți câini de companie, dar numai dacă li se acordă spațiu pentru mișcare și sarcini care să le suscite interesul. De asemenea, sunt câini ideali pentru persoanele nevăzătoare, doarece au tot timpul ceva de făcut și simt că stăpânii le apreciază efortul. Așadar, ciobănescul german poate fi numit, fără urmă de îndoială, cel mai bun prieten al omului!

Canadian Eskimo – 6000 de dolari

Această rasă de câini este pe punctul să dispară, în prezent fiind înregistrate doar 190 de exemplare cu pedigree. În trecut, câinii din rasa Eskimo Canadian însoțeau exploratorii în expediții la Polul Nord și la Polul Sud, iar triburile inuite îi foloseau pentru vânătoare și tras la sanie. Sunt animale obișnuite cu climatul rece, așa că nu este recomandat să îi ții în casă ori într-un mediu cu temperaturi crescute. Viteza nu este o calitate care să îi reprezinte, însă au o putere incredibilă și o rezistență aparte. Câinele Eskimo este prietenos, inteligent și potrivit persoanelor cu un stil de viață activ. Nu sunt ieftini și nici ușor de achiziționat, prețul unui exemplar pornind de la 6000 de dolari.

Chinese Crested Hairless (câine chinezesc cu moț) – 5000 de dolari

Câinii din rasa Chinese Crested Hairless se remarcă prin aspectul lor exotic, elegant și amuzant în același timp. Sunt animale foarte agile (îi vei vedea frecvent jucându-se cu tot felul de jucării), atașate de stăpân și rezervate în ce privește prezența străinilor pe teritoriul lor. Dacă te gândești să îți iei un astfel de câine, ia în considerare că trebuie să ai mare grijă de pielea lui, pentru că se poate usca rapid. Așadar, adaugă celor 5000 de dolari pentru achiziție câteva economii pentru loțiuni, creme și alte produse de îngrijire.

Akita – 3500 de dolari

Cea mai „ieftină” rasă de câini este Akita, dacă e să aruncăm o privire asupra topului prezentat mai sus. Caracteristica acestor câini este curajul, așadar are nevoie de un stăpân autoritar, care să se impună. De asemenea, Akita este un câine energic, docil și afectuos, putând fi un excelent companion. Trebuie totuși să îl dresezi de mic, astfel încât să știe că tu ești liderul, nu el. Procesul de dresaj necesită răbdare, pentru că acești câini se plictisesc foarte repede. Câinele Akita este considerat un câine ideal de vânătoare, iar asiaticii cred despre el că ar aduce noroc, motiv pentru care în Japonia sunt comercializate tot felul de statuete cu el.

Ce părere ai despre aceste rase de câini? Dacă nu ești încă hotărâtă în privința alegerii unui animal de companie, află aici ce rasă de câini ți se potrivește în funcție de zodie

Surse foto: dogsaholic.com, pets4homes.co.uk, petliker.eu, Pinterest.com, dogtime.com, germanshepherdtrainingacademy.com, petguide.com, allbigdogbreeds.com

Ce rasa de caini esti?
Incepe quiz
Ce rasa de caini esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.