Unul dintre cele mai rare diamante din lume, expus la New York

Unul dintre cele mai rare diamante din lume, expus la New York

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

În lumea selectă a diamantelor colorate, pietrele roșii sunt cele mai rare. O mică parte din această lume a nestematelor este catalogată ca fiind Fancy Red și cele mai multe dintre pietre au o mărime mică, sub un carat. Toate aceste lucruri fac din diamantul de 2.11 carate, dezvăluit luna trecută la New York, o minune a lumii pietrelor prețioase, un dar unic pe care natura ni l-a lăsat moștenire.

Diamantul roșu Argyle Everglow a fost expus la New York, în cadrul evenimentului Comoara Diamantelor Argyle Pink, expoziția anuală a celor mai rare diamante roz din lume. Aceste pietre prețioase provin din mina de diamante Rio Tinto Argyle, care se află în vestul Australiei și care este cunoscută la nivel mondial pentru cantitatea mare de diamante roz pe care o produce.

Diamantul roșu, unul dintre cele mai rare diamante din lume

În fiecare an, mina din Australia, care produce aproximativ 90% din cantitatea mondială de diamante roz, selectează cele mai rare pietre prețioase pentru a le arăta colecționarilor și cunoscătorilor din toată lumea cele mai rare piese descoperite recent. Deși firma a apărut în 1984, mai puțin de 20 de carate de diamante Fancy Red certificate au fost vândute. Diamantul roșu Argyle Everglow este cel mai mare din istoria minei, dar și unul dintre cele mai rare diamante roșii din lume!

Având o tăietură radiantă și catalogat cu o claritate VS2 de către GIA (Institutul Gemologic din America), nestemata „reprezintă raritatea rarității și va crește cererea globală în rândul colecționarilor și iubitorilor de diamante”, a afirmat Josephine Johnson, managerul de la Argyle Pink Diamonds.

Rozul și roșul sunt două culori ale diamantelor care rezultă în urma unor diformități anatomice ce afectează modul în care lumina este refractată prin piatră. Doar 0.03% din nestematele acestei lumi sunt roz, cele roșii aflându-se într-un procent și mai mic.

Se preconizează că minele de diamante roz Argyle vor fi epuizate în 2021, motiv pentru care pietrele mari exploatate din acest loc sunt din ce în ce mai rare pe piață și se vând la prețuri record. Cel mai scump diamant din lume vândut vreodată la o licitație este unul roz, Pink Star, de 59.60 de carate, care și-a găsit un nou proprietar pentru 57.3 milioane de lire sterline în aprilie anul acesta, în Hong Kong.

Cel mai mare diamant roșu din lume este Moussaieff Red și are 5.11 carate. Acesta a fost descoperit în 1990 de către un fermier din Brazilia, este tăiat în formă triunghiulară și a fost vândut casei de bijuterii Moussaieff. Un alt diamant roșu impresionant care aparține casei Moussaieff este în formă de inimioară, are 2.09 carate și a fost vândut în 2014 pentru 3.4 milioane de lire sterline, aproximativ 1.6 milioane de lire pentru un carat.

Expoziția Argyle Pink Diamonds din acest an a avut peste 58 de nestemate rare expuse, cu un total de 49.39 de carate, o colecție care a inclus atât diamante Fancy Red, cât și Purplish Red, violete și chiar albastre.

Diamantul roșu Argyle Everglow se află în top 5 cele mai rare diamante ale firmei, iar acest lucru se datorează intensității culorii. Piatra este de un roșu vibrant și are o culoare deosebit de intensă pentru mărimea sa considerabilă. Celelalte 4 nestemate sunt: diamantul Fancy Red de 1.14 carate, o piatră Fancy Purple-Red de 2.42 de carate, o nestemată Fancy Deep Pink de 1.50 de carate și un diamant Fancy Deep Grey-Violet de 0.91 de carate.

Diamantele de la Argyle fac parte din expoziția ce a avut loc la New York și care a inclus diamante roz cu o valoare totală de peste 60 de milioane de dolari. Diamantele vor mai fi expuse la Hong Kong și Perth.

În cadrul acestor evenimente, vor fi invitați doar vânzătorii de pietre prețioase, bijutierii și pasionații de nestemate. Diamantul roșu Argyle Everglow, datorită calităților sale și a rarității, cu siguranță va atrage un număr impresionant de cumpărători. Expozițiile vor avea loc până pe 11 octombrie.

Surse foto: iStock, Pinterest

Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.