Alimente care stimulează fertilitatea

Alimente care stimulează fertilitatea

Sorina Corneanu

Infertilitatea este definită ca incapacitatea conceperii unui copil, după ce a trecut un an în care cuplul a avut raporturi sexuale regulate și neprotejate. În foarte multe cazuri, infertilitatea este strâns legată de un sistem imunitar deficitar. Dacă unele persoane privesc problema puțin mai degajat, pentru cuplurile care chiar își doresc un copil, situația devine tragică, iar oamenii sunt dispuși să recurgă la toate metodele, oricât de invazive, pentru a obține rezultatele dorite.

gravida

Și nici nu e de mirare. Într-o societate în plină dezvoltare, care ne întâmpină cu multe progrese medicale, cel mai adesea trecem cu vederea metodele naturale pe care trebuie să le încercăm, înainte de a recurge la procedurile costisitoare, dure, invazive și, până la urmă, destul de artificiale.

Greutatea corporală influențează fertilitatea 

O foarte mare influență, în obținerea unei sarcini, o are și greutatea corporală. De exemplu, o persoană cu o greutate prea mică sau prea mare ar putea avea o problemă care să împiedice capacitatea de a rămâne însărcinată.

„Dacă sunteți prea slabă, este posibil să nu produceți suficient estrogen, iar dacă sunteți supraponderală sau obeză, este posibil să produceți prea mult", susține Maria Biasucci- Vianna, un dietetician din New Rochelle, care lucrează constant cu femei care își doresc să rămână însărcinate. 

Pentru mai multe sfaturi nutriționale, demne de urmat în cazul infertilității, urmărește clipul de mai jos!

Alimente pentru fertilitate   

Alegerea anumitor alimente și băuturi, ca modalitate de a influența capacitatea de a rămâne însărcinată, sună mai degrabă a leac băbesc decât a sfat pertinent oferit de medic. Și totuși știința aduce o altă perspectivă asupra îmbunătățirii fertilității și obținerea unei sarcini naturale, prin alimentația corectă, bazată pe alimente considerate benefice pentru fertilitate.

Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu în urma căruia s-a constatat că alimentația nesănătoasă poate reduce semnificativ șansele unei femei de a rămâne însărcinată.

hrana sanatoasa

Dacă și tu te confrunți cu infertilitatea, încearcă să consumi în mod regulat aceste alimente benefice pentru fertilitate:

1. Fasole uscată și nuci - înlocuiesc, cu mare succes, sursa de proteină animală pe care ești obișnuită să o iei din carne de pui, porc sau vită. Atunci când 5% din consumul total de calorii provin din proteine vegetale, riscul de infertilitate scade cu mai mult de 50%.

2. Salată verde, sparanghel, conopidă, sfeclă roșie, broccoli și citrice - conțin mult fier și acid folic.

3. Somonul, o sursă bogată de acizi grași Omega 3, este un aliment-minune în dieta oricărei femei care își dorește să rămână însărcinată. Peștele este, în general, foarte bun pentru alimentația femeilor care doresc să rămână însărcinate. Excepție fac peștele-spadă, macroul și rechinul.

4. Stridiile, datorită cantității foarte mari de zinc pe care o dețin, sunt foarte mari susținătoare ale fertilității și îmbunătățesc calitatea spermei – în cazul bărbaților.

5. Cerealele integrale nu trebuie să lipsească de la micul dejun, mai ales dacă îți dorești să devii mamă, pentru că acestea conțin stimulenți importanți pentru producția hormonilor care susțin sarcina.

6. Fructele goji, mai ales dacă știi că ai un sistem imunitar deficitar, sunt adjuvanți extraordinari în tratarea și prevenirea infertilității, susținând sarcina sănătoasă și naturală. 

7. Sucurile din fructe și legume proaspete sunt obligatorii și înlocuiesc cu succes cafeaua și sucurile acidulate îndulcite. 

Problema infertilității este, deseori, legată și de anumite infecții intime, care pot cauza leziuni ale colului uterin. De aceea, vizita anuală la medicul ginecolog este obligatorie, iar stilul de viață puțin mai ordonat ar trebui să se instaureze și să fie privit ca o normalitate, nu ca un sacrificiu.

Una dintre soluțiile la care poți recurge pentru a preveni și trata infertilitatea este produsul Pregnacare Conception, de la Vitabiotics, conceput special pentru femeile care doresc să rămână însărcinate.  
Pregnacare Conception tablete, 35,00 lei. Conține acid folic –  foarte important în a preveni defectele de tub neural și malformațiile fetal! Gata! Sarcina sănătoasă nu mai e o problemă iar rolul de mamă te așteaptă !

Produsul poate fi gasit online pe vavianpharma.ro si in farmacii.

pregnacare

Pregnacare Conception tablete, vavianpharma.ro

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.