Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cazul care sfidează legile naturii: mama are 26 de ani, fiica 24 de ani. Cum s-a putut întâmpla așa ceva...

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Știința a avansat atât de mult, încât a ajuns până în punctul în care poate face adevărate miracole. Cum altfel decât o minune ar putea fi considerată povestea Tinei Gibson și a fetiței sale, Emma Vren? 

În 2017, Tina, o femeie de 26 de ani din Tennessee, SUA a dat naștere unui copil cu totul și cu totul special. Deși abia născută, Emma petrecuse deja în lume 24 de ani, sub forma unui embrion înghețat. Cu alte cuvinte, Emma a venit pe lume sub forma acestui embrion la un an și jumătate după nașterea viitoarei sale mame. 

Un eveniment științific unic

Folosirea pentru sarcină a unui embrion atât de longeviv este un eveniment unic în știință și o adevărată speranță pentru cuplurile care se confruntă cu problema infertilității. Embrionul din care s-a născut Emma a fost înghețat pe 14 octombrie 1992. În 13 martie 2017, directorul NEDC, Carol Sommerfelt a luat decizia să folosească acest embrion vechi de 24 de ani pentru a-l grefa în uterul unei femei care se confruta cu probleme de fertilitate. 

Astfel, Tina a ajuns să fie mama unei fetițe născute cam în aceeași perioadă ca și ea.

familia cu fetita

Sursa foto: Pinterest

„Îmi voi aminti mereu ceea ce a spus Tina Gibsons atunci când i-am explicat povestea embrionilor la momentul transferului: Acești embrioni ar fi putut fi cei mai buni prieteni ai mei, în condițiile în care Tina avea doar 25 de ani la momentul transferului embrionar”, a spus Sommerfelt.

La transfer a participat și doctorul Jeffrey Keenan care a declarat:

„A fost un privilegiu pentru laboratorul NEDC să lucreze cu soții Gibsons și să-i ajute să-și împlinească visul de a deveni părinți.Sperăm ca această poveste să fie un apel către toate cuplurile, care au embrioni în stocare pe termen lung, să ia în considerare această opțiune cu privire la viața embrionilor lor”

Emma este o minune de la Dumnezeu

Deși oamenii spun că este vorba doar de o procedură științifică avansată, soții Gibson consideră că Emma este un dar de la Dumnezeu. 

„Oamenii își spun că nu este un dar de la Dumnezeu, ci știință. Bineînțeles că este un dar de la Dumnezeu. Nu-mi venea să cred că purtam un bebeluș în burtă, era ceva ce nu credeam că ar fi posibil să avem la propriu în acest an. Este uimitor”, a declarat Tina Gibson.

emma

Sursa foto: Pinterest

La rândul său, soțul Tinei, Benjamin, este mândru de fiica sa. 

„Emma este un miracol atât de dulce. Arată perfect, chiar dacă a fost înghețată atât de mult timp”, a declarat el. 

Această minune s-a putut întâmpla grație NEDC, o organizație care a facilitat până acum peste 700 de sarcini, folosind embrioni înghețați. Scopul NEDC este de a proteja viața și demnitatea acestor mici embrioni, care sunt o adevărată speranță pentru cuplurile ce nu pot avea copii. 

Surse foto: IStock, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta