Cum să îmbunătățești relația cu copilul tău: metodele simple care nu dau greș

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

În mod sigur nu există nici o familie perfectă. De multe ori, părinții au convingerea că fac ceea ce este mai bine pentru copilul lor, pentru că îl iubesc. Însă, câteodată, aceste acțiuni nu sunt mereu benefice. Cele mai mari schimbări în relația dintre copil și părinte se petrec atunci când acesta ajunge la vârsta adolescenței. Certurile pot fi frecvente, neînțelegeri multe, iar părinții ajung să se întrebe ce s-a întâmplat cu copilașul lor dulce, care se juca cu mingea în curte.

Există opt metode foarte eficiente de a-ți îmbunătăți relația cu copilul. Deoarece mulți părinți se confruntă cu aceste probleme, este bine să știi că trebuie să fii și tu parte din soluție.

Îmbrățișează-l mereu

Îmbrățișează-l mereu

Psihologul dr. Janice Kiecolt-Glaser afirmă că, cu cât ești mai în vârstă, cu atât ești mai fragil. Deci, contactul devine din ce în ce mai important pentru sănătate. Când un copil pășește în adolescență, este posibil să devină reticent în a-și îmbrățișa părintele. Pe măsură ce învață să fie independent, copilul tău poate reduce afecțiunea fizică la un nivel minim. Cu toate acestea, îmbrățișarea este bună pentru sănătate și acționează ca un calmant natural. Suportul fizic și emoțional este la fel de important când lucrezi la consolidarea relațiilor, în general.

Renunțați la telefoane în timpul interacțiunilor

Renunțați la telefoane în timpul interacțiunilor

Poate fi greu să te îndepărtezi de tehnologie atunci când ești conectat constant cu aceasta. Încearcă, totuși, atât tu, cât și copilul tău, să renunțați la folosirea telefoanelor mobile atunci când interacționați, spre exemplu la masă sau în mașină. Când te afli cu copilul tău în mașină, muzica poate fi o modalitate excelentă de a vă apropia, cântând împreună melodiile preferate în zilele dificile, când comunicarea este vitală. Este bine să vă abateți de la utilizarea tehnologiei ca mijloc de a scăpa unul de altul.

Sfătuiți-vă în privința deciziilor

Sfătuiți-vă în privința deciziilor

A lua decizii poate fi o provocare, mai ales la adolescență. Acela este momentul în care copilul tău începe să-și dea seama cine este și ce fel de viață vrea să trăiască. O mulțime de decizii au loc. Vor fi multe zile în care nu va fi sigur în ce direcție să meargă. Nu ezita să îi spui mereu copilului tău că ești alături de el. Oferă-i sfaturi și o altă perspectivă asupra situației. Lasă-l să-și dea seama ce vrea să facă singur, dar ajută-l pe parcurs.

Respectă limitele

Respectă limitele

Comportamentul toxic provine, de multe ori, din lipsa limitelor. Dacă vrei să ai o relație bună cu copilul tău trebuie să dai dovadă un comportament matur, respectându-i limitele. Acest lucru poate fi o provocare, deoarece copilul tău începe, pe măsură ce parcurge adolescența, să își dorească mai multă intimitate și libertate. Dar o bună creștere implică oferirea de oportunități de a face greșeli și de a învăța din acestea. Nu-i lua copilului această oportunitate, ci creează un spațiu sigur în care eșecul este o normalitate.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Ce am învățat de când mi-a murit copilul, lumina ochilor mei, unicul motiv pentru care eu trăiam

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.