De ce este important să folosești tampoane pentru sân când alăptezi

De ce este important să folosești tampoane pentru sân când alăptezi

Redactor Alexa Galgau

În primele săptămâni de alăptare, aproape toate femeile se confruntă cu problema scurgerilor la nivelul sânului, până când corpul se adaptează nevoilor bebelușului. Nu este o problemă gravă, dar poate fi foarte jenant când se întâmplă în public, motiv pentru care trebuie să profiți de faptul că există soluții simple, precum tampoanele pentru sâni.

Ele sunt ușor de folosit și te vor scăpa de multe momente stânjenitoare. Iată de ce să îți cumperi acest produs!

 

Totul despre tampoanele pentru sâni

De ce apar scurgerile la nivelul sânilor

Scurgerile de lapte la nivelul sânilor pot fi jenante în primele săptămâni de alăptare, dar sunt un semn bun și arată că produci destul lapte pentru micuțul tău, așa că nu trebuie să te îngrijoreze.

Atunci când sânii se umplu de lapte, hormonul numit „oxitocină” face ca celulele din mușchii sânilor să îl stoarcă, pentru a reduce din presiune. Aceste scurgeri pot apărea atunci când îți alăptezi copilul, când îl auzi pe cel mic plângând sau când ești într-un mediu călduros.

După câteva săptămâni, corpul tău se va adapta și aceste scurgeri de lapte se vor rări sau vor dispărea. Pentru a preveni această problemă, poți fie să menții un program de alăptare cât mai strict, fie să folosești o pompă pentru a extrage laptele atunci când simți că s-a strâns prea mult.

Dacă nu ai scurgeri de lapte, nu îți face probleme, pentru că nu chiar toate femeile au acest simptom. Este foarte posibil să produci destul lapte pentru cel mic și să nu apară aceste scurgeri. Totul depinde mult și de structura mușchilor care se află la deschiderea sfârcurilor - dacă aceștia sunt foarte puternici, atunci este foarte probabil ca scurgerea de lapte să nu aibă loc.

Care sunt beneficiile tampoanelor pentru sâni

Dacă nu te încântă ideea de a folosi o pompă pentru sâni și ai observat că ai probleme destul de mari cu scurgerile de lapte, poate că ar trebui să te orientezi către folosirea tampoanelor pentru sâni. Există pe piață atât tampoane de unică folosință, cât și tampoane refolosibile, din bumbac, acestea din urmă fiind cea mai bună variantă, deoarece sunt făcute dintr-un material natural și poți să le utilizezi pe toata perioada alăptării fără grijă.

Chiar dacă tampoanele pentru sâni refolosibile sunt mai scumpe, pe termen lung ele te ajută să economisești bani, pentru că nu trebuie decât să le speli și să le usuci cu restul hainelor. Oricât de abundentă este scurgerea de lapte, tampoanele pentru sâni realizate din bumbac pot fi adaptate nevoilor tale.

Mai trebuie să iei în considerare și faptul că tampoanele de unică folosință sunt făcute din materiale sintetice sau hârtie, care provomovează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. În timpul alăptării, sânii tăi sunt mult mai sensibili, atât la atingere, cât și din punctul de vedere al infecțiilor. Un tampon pentru sân din hârtie creează un disconfort destul de mare la nivelul sânilor și adesea nu îți dai bine seama când s-a umplut, ceea ce poate fi o problemă.

Cum să folosești tampoanele pentru sâni

Tampoanele pentru sâni sunt foarte ușor de folosit. Trebuie să le pui în interiorul sutienului, astfel încât sfârcurile să fie poziționate în centrul acestora. Dacă folosești o cremă pentru sfârcuri inflamate de la alăptare, trebuie să o aplici înainte de a pune tamponul pentru sân.

Apoi, nu mai trebuie decât să fii atentă când tampoanele devin umede, acesta fiind semnalul că trebuie să le schimbi. Dacă nu faci acest lucru la timp, este posibil să ți se ude bluza și să ți se irite sfârcurile.

Citește cum să îți îngrijești sânii în timpul alăptării și ce conține laptele matern!

Articolul urmator
De ce bunica maternă este cea mai importantă ființă din viața copilului
De ce bunica maternă este cea mai importantă ființă din viața copilului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.