Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Durerea de a da naștere în era coronavirusului:”Mi-au luat bebelușul imediat. Nu i-am văzut decât piciorușele”

Redactor Divahair.ro

Pericolul ridicat de pandemia de coronavirus îi face pe medicii obstetricieni și neonatologi să ia cele mai radicale măsuri. În unele state din America și Europa, bebelușii sunt separați la naștere de mamele care au prezentat suspiciuni ale bolii.

O măsură care se impune, de altfel, este ceea ce fac medicii din întreaga lume atunci când un copil se naște din mame cu simptome de COVID-19: separarea la naștere. Câteva povești și mărturii însă, te fac să îți dai seama de impactul emoțional pe care îl au pentru părinți aceste decizii luate spre binele copilului.

Citește și Dimensiunea dezastrului din spitalul groazei din Suceava: ”Din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele”

LaToya Jordan era însărcinată în 38 de săptămâni și avea o tuse ciudată, care nu-i mai trecea, când a început brusc să vomite. S-a dezhidratat foarte tare și a ajuns la spitaul din Long Island, New York, unde locuiește. O durea tot corpul și nu înțelegea ce i se întâmplă. Doctorii i-au spus imediat: a fost dignosticată cu preeclampsia, o afecțiune ce-i punea sarcina în pericol, anunțând-o că trebuie să nască urgent, prin cezariană. Iar nașterea urma să-i fie indusă, pentru că încă nu se declanșase.

Familie cu copii, coronavirus

”Ne-au despărțit pe mine și pe fetița mea imediat cum am născut. Nu am i-am văzut decât picioarele până la genunchi. Faptul că nu am reușit să o ating, să-i văd fața, să facem contact piele pe piele, asta m-a făcut să plâng foarte tare.

Medicii nu au lăsat-o să-și filmeze fetița în timp ce i se făcea prima băiță și nici să o privească prin geam, în salonul de nou-născuți. I s-a dat doar o pompă de sân și a dus-o într-o cameră cu o altă femeie, care abia născuse și ea, și care fusese diagnosticată cu coronavirus.

Citește și Semne că ești infectat cu COVID-19

”Înțeleg că toată lumea este depășită de situație, însă am putea fi oameni. Eu nu m-am simțit ca un pacient, m-am simțit că sunt mai degrabă o criminală”, a mărturisit Jordan pentru publicația The Cut, spunând că abia aștepta să scape din spital, mai ales că asistentele medicale fugeau de ea și făceau tot posibilul să intre cât mai rar în salonul în care se afla.

La 12 ore după ce a născut, Jordan afla că a fost testată pozitiv cu COVID-19, iar după patru zile a fost externată, fără bebeluș, însă. Femeia fusese de accord să plece acasă, iar copilul să-I rămână în spital, pentru că făcuse icter și avea nevoie de tratament. A doua zi, și fiica ei a fost testată pentru coronavirus, însă rezultatul a ieșit negative. O veste bună pentru Jordan, fiindcă medicii i-au dat voie să-și ia fiica acasă, cu instrucțiuni clare despre ce trebuie să facă și ce măsuri este necesar să respecte, pentru a nu-și îmbolnăvi copilul.

Femeia este acum uluită de decizia medicilor și se întreabă, de ce nu s-au luat aceste măsuri încă de la început. ”De ce a trebuit să ne separe, dacă tot s-a ajuns la asta”.

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!