Șapte activități pentru copii: alungă plictiseala cu aceste idei!

Șapte activități pentru copii: alungă plictiseala cu aceste idei!

Redactor Alexa Galgau

A fi mamă este un job full time, iar numai cineva care are copii poate să înțeleagă perfect acest lucru. Uneori poate fi de-a dreptul epuizant să fii mereu cu ochii pe cei mici, dacă nu chiar imposibil. Există și momente în care ai nevoie de puțin timp de respiro sau pentru a te ocupa de ceva important, iar cei mici au nevoie de o activitate care să îi țină „ocupați” cât timp tu îți rezolvi problemele.

Avem astăzi pentru tine mai multe idei de activități pentru copii cu care să le alungi plictiseala și să obții și tu puțin răgaz pentru a te ocupa de problemele tale!

Activități distractive pentru copii

1. Sumo cu perne: băieții tăi au tendința de a se „lupta” tot timpul și nu știi cum să mai temperezi sau măcar să îi mai protejezi fizic? O idee de activitate foarte distractivă și inofensivă este să pui pe ei niște tricouri largi și să le umpli cu... perne. Băieții pot face sumo în joacă, fără să existe riscul să se rănească. Acest joc este mai degrabă potrivit dacă ai un spațiu de joacă mare, ca să nu existe riscul să dărâme obiectele de valoare sau să facă foarte multă dezordine.

2. Pictură pe pâine: micuții sunt întotdeauna încântați să te ajute în bucătărie și chiar să pregătească și ei ceva. Nu îi poți lăsa în preajma electrocasnicelor sau a aragazului, dar îi poți însărcina cu o misiune distractivă: să facă pâine-curcubeu. Ai nevoie de lapte condensat și de coloranți alimentari, pentru a crea toate culorile curcubeului în castronele separate. Apoi, cei mici pot picta pe felii de pâine și, desigur, le puteți savura la desert.

3. Șotron pe gresie: vremea de afară nu mai este suficient de prietenoasă pentru ca micuții tăi să joace șotron, dar asta nu înseamnă că nu o pot face în casă. Creează numerele cu bandă adezivă, pe gresie, și ei vor putea să se bucure de acest joc al copilăriei exact ca pe timpul verii.

4. Camping în casă: copiii sunt foarte atrași de ideea de cort ca ascunziș. De aceea, dacă le improvizezi unul din niște cearșafuri vechi agățate de mobilier, ei vor fi foarte ocupați cu acest „camping” în casă. Poți să le duci provizii (gustări și suc) și să îi încurajezi să devină adevărați cercetași!

5. Golf: cei mici adoră jocurile, așa că se vor bucura să poată să joace golf chiar în casă. Ai nevoie doar de o cutie mare, pe care să o pui cu gura în jos. Trebuie să decupezi mai multe pătrate la bază, deasupra cărora să lipești bandă adezivă de diferite culori. Tu alegi de la ce distanță vor ținti copii cu mingile. Desigur, va fi nevoie și de un scor, iar la sfârșit câștigătorul trebuie premiat cumva!

6. Picturi cu spumă colorată: una dintre cele mai îndrăgite activități pentru copii este desenul/pictura, însă este și coșmarul multor mămici, din cauză că adesea găsesc pereții sau alte materiale pictate de cei mici atunci când se plictisesc de hârtie. Există o soluție foarte simplă pentru a împăca ambele „tabere”: poți să confecționezi, din doar trei ingrediente, spumă colorată cu care copiii să picteze. Aceasta se întărește peste noapte și cei mici pot crea astfel „opere de artă” pe care să le păstreze.

Ca să faci această spumă, îți trebuie doar părți egale de spumă de ras și lipici, precum și colorant alimentar. Amestecă spuma de ras cu lipiciul și colorantul, apoi toarnă compoziția într-o pungă sigilabilă. Taie un colț al pungii și lasă-i pe copiii să picteze cu spuma pe hârtie groasă sau pe carton.

7. Artificii... în pahar: copiii adoră să facă experimente, chiar dacă pentru tine nu este neapărat un lucru bun. Vrei să îi fascinezi pe cei mici cu un experiment de care se vor îndrăgosti? Nu îți trebuie decât apă călduță, coloranți alimentari și ulei de măsline. Ia un pahar înalt și umple-l trei sferturi cu apă. Într-un alt păhărel, pune puțin ulei de măsline (câteva linguri) și 4 picături de coloranți alimentari de culori diferite. Ia o furculiță și amestecă în ulei, apoi toarnă amestecul de ulei peste apa din pahar și în scurt timp efectul vă va hipnotiza, deoarece coloranții se vor împrăștia în apă, ca niște „artificii”.

Aceste activități pentru copii te vor ajuta să îi ții ocupați pe cei mici și să le alungi plictiseala fără să cheltui o mulțime de bani pe jocuri.

Iată și care sunt zodiile care fac copii deștepți și descurcăreți!

Ce fel de copii vei avea?
Incepe quiz
Ce fel de copii vei avea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.