Lecţii de viaţă pe care le poti învăţa de la copii

Miercuri, 02.11.2016
de Eugenia Dinescu
Ce este dragostea
Imaginea precedenta
Imaginea urmatoare

Ce este dragostea

Odată ce am devenit adulţi independenţi, este uşor să cădem în capcana în care îi apreciem pe alţii judecând după lucrurile pe care le pot face pentru noi: apreciem un şef empatic, un prieten care joacă rolul de psihoterapeut atunci când avem nevoie sau o persoană care ne face să râdem mereu. Din acest punct de vedere, copiii nu pot face prea multe pentru noi: ne răpesc somnul, se exprimă mai mult prin sunete şi cer atenţia noastră completă fără să ofere prea multe lucruri în schimb.

Copiii şi bebeluşii ne reamintesc constant că avem capacitatea de a iubi necondiţionat şi nimeni nu a reuşit să se dezvolte de unul singur. Nu mai amâna momentul, ai toate motivele să îi dai un telefon mamei tale!

Asociem copiii cu naivitatea, candorea şi puritatea specifice vârstei lor fragede, dar s-ar putea să greşim: în realitate, copiii ascund o profunzime care ne poate lua uneori prin surprindere.

Poate că ei nu ştiu cum să introducă o formulă în Excel sau cum funcţionează legile Universului, dar ştiu o mulţime de lucruri pe care adulţii par să le fi uitat. Nu subestima capacitatea de înţelegere a micuţilor din jurul tău, deoarece şi ei au o mulţime de lecţii de oferit, odată ce le acorzi suficientă atenţie.

Ce lucruri ştiu însă copiii şi ce ai putea învăţa de la ei? Descoperă în galerie 4 lecţii de viaţă pe care le poți învăța de la copii!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!