Cu ce se curăță gențile din piele, ca să le păstrezi ca noi

Cu ce se curăță gențile din piele, ca să le păstrezi ca noi

Redactor Raluca Margean

O geantă din piele este elegantă și rezistentă, însă trebuie îngrijită corespunzător pentru a arăta bine cât mai mult timp. Deoarece pielea este un material moale, metodele de curățare agresive nu sunt recomandate, însă există soluții simple și eficiente pentru întreținere de lungă durată. Află din acest articol cu ce se curăță gențile de piele, astfel încât să te bucuri de ele cât mai mult timp!

Cât de des trebuie să cureți gențile din piele?

În general, gențile din piele sunt de o calitate superioară și au avantajul de a rezista mult timp, bineînțeles, dacă sunt curățate  corect.

Una dintre cele mai frecvente întrebări referitoare la îngrijirea genților de piele este cât de des trebuie acestea curățate. Specialiștii spun că acest lucru depinde de frecvența utilizării genții respective. 

Prin urmare, atâta timp cât nu folosești geanta, cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru a o păstra în cea mai bună stare este s-o depozitezi corespunzător într-un săculeț de bumbac. În schimb, dacă o folosești zilnic, recomandarea este să cureți pielea genții aproximativ o dată la trei luni.

De asemenea, ține cont de faptul că geanta ta trebuie mereu protejată și dată cu cremă specifică pentru piele. În acest fel, ea se va murdări mai rar și nu se va mai strica prea ușor.

Cu ce soluție se curăță gențile de piele?

Geantă de piele cu pete
Sursa foto: iStock.com

Înainte de orice altceva, trebuie să alegi soluția de curățare. Dacă nu ai un produs special pentru piele, poți apela la câteva soluții homemade, extrem de simple. Iată cu ce se curăță gențile de piele:

Apă și săpun - Toarnă două pahare cu apă într-un vas și amestecă cu puțin săpun delicat de mâini.

Oțet alb - Chiar dacă poate părea surprinzător, oțetul alb poate face minuni cu pielea, mai ales dacă pata este mai veche, mai dură, iar pielea este mai rezistentă. Tot ce ai de făcut este să umezești o cârpă uscată cu oțet alb, apoi să freci ușor zona pătată. Dacă pielea este puțin mai delicată, fă o soluție de curățare cu 1 parte oțet și 1 parte apă.

Dizolvant pentru unghii fără acetonă - Această opțiune funcționează în special pentru petele de cerneală. Înmoaie un disc de bumbac într-un dizolvant pentru lacul de unghii fără acetonă și freacă ușor pata până când cerneala începe să dispară. Nu folosi acetonă, deoarece aceasta poate deteriora pielea.

Spirt - Acesta funcționează bine pentru urmele de cerneală, dar și pentru alte pete deranjante, precum mucegaiul. Umezește un disc de bumbac cu spirt și șterge ușor zona pătată.

Cum cureți interiorul genții din piele?

Înainte de a afla cum se curăță la exterior geanta de piele, trebuie să știi cum procedezi cu interiorul.

Prima dată, golești tot conținutul genții. Apoi, dacă geanta are o căptușeală din material textil, trage-o spre exterior și, cu ajutorul unei role de scame, curăț-o de praf și de firimituri. Poți folosi și accesoriul perie de material al unui aspirator pentru a curăța interiorul.

Dacă geanta nu are căptușeală din material textil, șterge-o înauntru cu o cârpă moale, ușor umezită în soluția de curățare.

Cum cureți geanta din piele?

Este important de știut că pașii enumerați mai jos se aplică genților din piele normală. Pielea întoarsă este un material mai delicat, care trebuie curățat diferit.

Geantă de piele maro
Sursa foto: Pexels.com

Așadar, iată cum și cu ce se curăță gențile de piele:

1. După ce ai curățat interiorul genții, poți trece la exterior. Pentru acest lucru, folosește o cârpă uscată, înmuiată foarte ușor în soluție. Cârpa trebuie să fie bine scursă înainte de a o aplica pe piele.

2. Șterge ușor exteriorul genții cu această cârpă, apoi folosește o cârpă uscată pentru a îndepărta orice urmă de apă de pe piele.

3. Lasă geanta să se usuce atât timp cât este necesar. Nu folosi niciodată uscător de păr, calorifer sau lumina directă a soarelui pentru a usca geanta de piele.

4. Dacă ai accesorii din metal (de exemplu lanțuri, catarame sau mânere), folosește un produs de curățare special pentru acest tip de material. Înmoaie o cârpă în soluția respectivă și curăță-le, dar ai grijă să nu ajungă pe piele ca s-o pătezi.  

5. După ce ai curățat geanta de piele și este uscată complet, aplică o cremă protectoare specială. Folosește mișcări circulare și blânde, fără să apeși foarte tare. Acordă o atenție deosebită zonelor care au parte de cea mai mare frecare, de exemplu mânerul din piele sau colțurile genții.  

Cum cureți geanta din piele deschisă la culoare?

Geantă albă mică
Sursa foto: Pexels.com

Gențile din piele albă sau deschise la culoare au nevoie de mai multă îngrijire și curățare decât cele închise. Aici, este necesară o îngrijire regulată mai bună. Acest lucru înseamnă să ștergi pielea cu o cârpă uscată și moale o dată pe săptămână pentru a preveni acumularea de praf și grăsime, pătarea sau îngălbenirea.

Pentru gențile albe nu trebuie niciodată folosit înălbitor sau șervețele umede. Folosește, în schimb, aceleași produse pe care le folosești pentru gențile de culoare mai închisă.

Cu ce se curăță de pete gențile de piele?

Iată cu ce se curăță gențile de piele, în funcție de tipul de pată:

Petele de grăsime și ulei - Stropește pata de grăsime sau ulei cu pudră de talc, amidon de porumb sau bicarbonat de sodiu. Aplică pudra și las-o să stea pe pată peste noapte, apoi îndepărteaz-o dimineața cu o perie cu peri foarte moi sau o cârpă uscată.

Petele de vin - Amestecă o lingură de cremă de tartar și o lingură de suc de lămâie ca să se obțină o pastă. Aceasta se aplică pe piele, apoi se lasă să acționeze timp de 10 minute. După aceea, se șterge cu o cârpă curată. Lasă pielea să se usuce bine și repetă, dacă este necesar.

Alte sfaturi utile pentru curățarea genților din piele

Nu utiliza niciodată o perie rigidă sau produse de curățare dure pe piele, inclusiv șervețele umede sau produse de curățare pe bază de alcool.

Pentru a preveni petele, păstrează machiajul într-o pungă impermeabilă cu fermoar și pixurile într-o altă pungă.

Curățarea unei genți din piele lăcuită este ușoară, deoarece este o suprafață lucioasă și reflectorizante. Pentru aceasta, folosește o cârpă umedă pentru a elimina praful și murdăria. Ca să îndepărtezi zgârieturile ușoare, ai nevoie de o gumă de șters, apoi pentru lustruire, este necesară o cârpă uscată.

Curăță în mod regulat o geantă din piele artificială. De obicei pielea artificială este un material plastic sau vinil, care se poate curăța cu o cârpă moale înmuiată într-o soluție cu apă caldă și puțin săpun lichid. Stoarce bine cârpa și șterge geanta. Apoi freacă ușor cu o altă cârpă umezită doar cu apă, apoi șterge cu o cârpă proaspătă, uscată.

Așadar, gențile de piele trebuie îngrijite corect pentru a-și păstra frumusețea cât mai mult. Ține cont de sfaturile specialiștilor despre cum și cu ce se curăță gențile de piele și te vei bucura de accesoriul tău preferat o perioadă lungă de timp.

Citește și: 5 beneficii pe care le ai dacă îți cumperi genți de piele

Surse foto: Pexels.com, iStock.com

Surse articol:  Thespruce.com

Articolul urmator
Trendul verii 2023, Barbiecore: 8 ținute stilate cu care cucerești tendințele
Trendul verii 2023, Barbiecore: 8 ținute stilate cu care cucerești tendințele
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!
Incepe quiz
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.