De ce trebuie să speli întotdeauna hainele noi

De ce trebuie să speli întotdeauna hainele noi

Alexandra Dragoi

Primăvara este momentul când noi, femeile, ne cumpărăm o mulțime de haine ca să întâmpinăm soarele cum se cuvine. Din dorința de a arăta celor din jur ce ne-am cumpărat, le rupem eticheta și le punem pe noi fără nicio urmă de reținere. 

Având în minte acest scenariu, îți lansăm următoarea întrebare: de câte ori te-ai gândit că hainele pe care le cumperi din magazin pot fi purtătoare de bacterii? Dacă răspunsul este „niciodată”, s-ar putea ca informațiile de mai jos să te surprindă.

Iată motivele pentru care trebuie să speli hainele noi!

haine pe umeras

Experții au demonstrat că hainele din magazine sunt purtătoare de bacterii. Dacă nu le speli înainte să le îmbraci, poți să te alegi cu tot felul de infecții severe. Chiar dacă ai impresia că hainele pe care le cumperi din magazin sunt noi, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. 

Suntem sigure că nu de puține ori ai probat o piesă vestimentară și ai lăsat-o la raft pentru că nu îți plăcea sau nu îți venea. Ei bine, același lucru îl fac multe femei, astfel că pe acea piesă au rămas numeroase bacterii, care pot duce la infecții sau iritații destul de severe, avertizează medicii.

Chiar dacă riscul de a te alege cu o infecție severă sunt destul de mici, mai ales dacă ai un sistem imunitar puternic, pericolul nu este complet exclus. Din acest motiv, medicii ne sfătuiesc să spălăm hainele cumpărate din magazin înainte de a le purta. Și nu numai medicii sunt cei care trag un semnal de alarmă, ci și angajații de la magazinele de haine. Tory Patrick, fostă vânzătoare la un magazin de haine, declară: „Ori de câte ori un client probează anumite haine pe care ulterior nu le mai cumpără, acestea sunt așezate din nou pe raft, fără a fi verificate sau curățate”. 

Pentru a vedea cât de „curate” sunt hainele noi, chiar dacă au etichetă, jurnaliștii de la un ziar local din America au apelat la un medic pentru a face un test. Philip Tierno, profesor de microbiologie, a testat 14 articole de îmbrăcăminte de diferite tipuri, de la cămăși până la tricouri sau blugi, ca să vadă nivelul de germeni de pe ele. 

Rezultatul a fost unul șocant și, am putea spune, dezgustător: pe o cămașă neagră s-au descoperit secreții nazale, salivă, urme de fecale și numeroase celule moarte. 

Așadar, sperăm ca informațiile prezentate mai sus să te facă să înțelegi cât de util este să speli orice articol vestimentar pe care îl iei din magazin, chiar dacă acesta poartă etichetă! Îți propunem aici câteva trucuri pentru spălarea hainelor. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
8 lucruri esențiale din garderobă care trebuie purtate cu o mărime mai mare
8 lucruri esențiale din garderobă care trebuie purtate cu o mărime mai mare
Alcătuiește-ți buchetul de mireasă și noi îți spunem ce rochie o să porți în ziua cea mare!
Incepe quiz
Alcătuiește-ți buchetul de mireasă și noi îți spunem ce rochie o să porți în ziua cea mare!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.