Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cum îţi speli hainele ca să nu se deterioreze

Violeta Ieremie

Unul dintre lucrurile pe care noi, femeile, le adorăm este să avem haine frumoase în care să ne simţim bine şi să fim admirate. Ceea ce scoatem din ecuaţie este faptul că viaţa hainelor noastre poate fi mai îndelungată dacă am avea mai multă grijă de ele şi dacă le-am spăla cu atenţie.

Oricât de frumoase ar fi, cu timpul, hainele se deteriorează, îşi pierd culoarea, se rup, ceea ce ne face să ne cumpărăm altele, deşi ne plăceau şi cele pe care le aveam înainte.

Aşadar, iată ce poţi face pentru a purta hainele tale preferate mai mult timp!

masina de spalat plina

Spală doar hainele care sunt murdare

Se întâmplă deseori să purtăm o dată o haină şi apoi să o punem la spălat când, de fapt, ea este curată încă. Cu cât ne spălăm mai des hainele, cu atât îşi pierd din calitate şi în scurt timp ajung să nu mai poată fi purtate.

Fii atentă la prima spălare

Prima dată când pui o haină la spălat este vitală, deoarece s-ar putea să iasă culoarea, să se rupă elasticul sau să se rupă ţesătura. Modalitatea cea mai potrivită este să citeşti eticheta care îţi indică instrucţiuni pentru spălare.

Separă hainele albe de cele colorate

Acest fapt este unul destul de comun, însă nu de fiecare dată este respectat. E bine să spălăm hainele colorate cu produse special concepute pentru menținerea culorii și calității materialului. În schimb, hainele albe au nevoie de produse diferite pentru a le păstra albul imaculat.

Nu încărca prea mult maşina de spălat

Spălarea hainelor nu este doar o acţiune automată pe care o faci de nevoie, ci îţi cere și atenţie. Este recomandat să împarţi hainele astfel încât să-ţi încapă în maşină, deoarece următorul pas este să te gândeşti la cantitatea de detergent şi de apă folosită.

Dacă insişti să pui un morman de haine la spălat şi apoi abia închizi uşa la maşina de spălat, rişti ca spălarea să nu se facă în mod corect. Acest lucru îţi lasă unele hainele spălate parţial, ceea ce duce la deteriorarea lor.

haine spalate patate

Foloseşte apă rece

Un factor important de care trebuie să ţii cont este temperatura apei. Ţine minte că apa rece păstrează mai bine calitatea hainelor, le protejează şi le menţine ca noi.

Poţi folosi cu încredere şi produse naturale în locul produselor chimice

Putem înlocui detergentul cu alte produse naturale de curățare, precum oţetul din vin sau cel de mere.

Este recomandat să te gândeşti şi la astfel de alternative, deoarece detergentul și balsamul de rufe deteriorează hainele.

citeste eticheta hainelor

Încheie fermoarele

În graba noastră de a pune hainele la spălat, nu facem acest gest simplu care ne poate salva rufele. Dacă laşi fermoarul deschis, acesta se poate agăţa de ţesătură şi ne poate strica îmbrăcămintea.

Verifică buzunarele

Dacă ai monede în buzunare sau alte lucruri, e bine să ştii că acestea slăbesc ţesătura hainelor şi le schimbă culoarea.

Aşadar, dacă vrei să prelungeşti viaţa hainelor tale dragi, ia aminte la recomandările de mai sus!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!