Îți comanzi haine de pe Internet? Iată ce trebuie să știi!

Îți comanzi haine de pe Internet? Iată ce trebuie să știi!

Cristina Gherghina

Era tehnologiei ne oferă o mulțime de facilități. Printre ele, se numără și posibilitatea de a face cumpărături online. Astfel, produsele de care avem nevoie se află la un click distanță și  pot ajunge direct la ușile noastre, fără să pierdem timp prin centrele comerciale. 

shopping online

Sursă foto: Pexels

Cu ajutorul internetului putem achiziționa și piesele vestimentare pe care ni le dorim în completarea garderobei. Multe dintre marile magazine din mall-uri își pun la dispoziție colecțiile și în mediul virtual și oferă posibilitatea de retur al produselor, în cazul în care acestea nu sunt pe gustul nostru sau nu ni se potrivesc. 

Dacă și tu obișnuiești să îți comanzi haine de pe Internet, trebuie să știi, însă, cum să eviți capcanele. Există câteva reguli de care să ții cont pentru a te bucura de o experiență plăcută a cumpărăturilor online, pe care noi ți le dezvăluim în acest articol!

  1. Evită comercianții de pe rețelele sociale

Rețelele sociale reprezintă unul dintre canalele care ne pun la dispoziție magazine cu obiecte vestimentare și accesorii. Poate fi vorba despre pagini create în scop comercial sau despre Facebook Market, o nouă facilitate oferită utilizatorilor acestei rețele social media. Deși articolele puse în vânzare pe Facebook sau pe Instagram arată foarte bine în imaginile de prezentare și, mai mult decât atât, au prețuri extrem de tentante, trebuie să ai foarte mare grijă atunci când comanzi produsele oferite astfel. Există riscul de a achiziționa de la comercianți neserioși, care nu îți vor trimite produsele dorite, sau care, după ce ai efectuat plata online, nu vor mai răspunde la telefon sau la mesajele tale. 

Din acest motiv, este recomandat să alegi doar acele pagini care adaugă poze reale ale produselor (eventual fotografii primite de la clienți). În plus, te sfătuim să optezi întotdeauna pentru plata ramburs, la primirea coletului și niciodată pentru plata în avans (plata cu cardul sau prin transfer bancar), tocmai pentru a evita situațiile neplăcute. 

  1. Nu comanda de pe site-uri no name 

Internetul oferă oricui posibilitatea de a demara o afacere ”de ocazie”. Așadar, nu este de mirare că spațiul virtual este acaparat de magazine no name, din a căror ofertă fac parte, de cele mai multe ori, produse contrafăcute, copiate după cele originale. Desigur, calitatea acestor produse este una îndoielnică, ceea ce înseamnă că vei plăti, probabil, destul de mult, pentru un obiect vestimentar sau pentru un accesoriu care nu va rezista probei timpului. Prin urmare, dacă vrei să faci cumpărături online, evită site-urile no name și alege-le doar pe acelea care au un renume bun, așa cum este și Boem Urban

  1. Identifică magazinele online ”fantomă”

De mult ori, este dificil să distingi un magazin online serios, care vinde produse de calitate, de unul fantomă. Totuși, există o modalitate foarte bună de a recunoaște comercianții care nu îți vor oferi piese vestimentare pe măsura așteptărilor. Concret, ceea ce poți face, este să cauți recenziile magazinului respectiv. Nu trebuie să ai, însă, foarte mare încredere în review-urile de pe site, ci caută-le, mai degrabă, pe cele ale utilizatorilor de pe pagina de Facebook a magazinului în cauză. De asemenea, poți verifica datele de identificare și de contact ale firmei. 

Poți evita capcanele comercianților online neserioși; ține cont de sfaturile noastre și vei selecta doar acele magazine online care îți oferă produse de calitate și servicii prompte!

Surse foto: Istock; Pexels, lovefreund.de

Articolul urmator
Trendul verii 2023, Barbiecore: 8 ținute stilate cu care cucerești tendințele
Trendul verii 2023, Barbiecore: 8 ținute stilate cu care cucerești tendințele
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.