Greșeala pe care o faci atunci când porţi o geantă
Mai degrabă găseşti acul în carul cu fân, decât un lucru în geanta unei femei când ai nevoie.
Fie eşti foarte organizată, ai o geantă cu multe buzunare şi în fiecare buzunar îţi ţii lucrurile sortate pe categorii, fie, atunci când trebuie să găseşti ceva, le scoţi pe toate afară şi începi să te miri şi tu că ai găsit ce căutai ieri.
Din perspectiva bărbaţilor, geanta este un loc misterios, la fel ca maşina de spălat care „mănâncă” şosetele, unde dispar lucruri sau unde le găseşti după un an.
Pot fi două situaţii extreme în care ai o geantă mare şi atunci eşti ca melcul, ieşi cu toată casa după tine, ori ai una în care îţi încap portofelul şi telefonul.
șeaka
Totuși trebuie să existe o măsură pentru a aprecia cât de grea sau uşoară trebuie să fie o geantă.
Din fericire, s-a ocupat cineva şi de acest aspect, astfel putem să luăm cu noi exact lucrurile de care avem nevoie, făcând o selecţie riguroasă în această privinţă. Deoarece avem obiceiul de a ne lua tot ce ne trece prin minte în geantă, vine cineva şi ne dezvăluie răspunsul la întrebarea: cât de grea ar trebui să fie o geantă?
În acest sens, doctorul Evelyn Haworth, chiropractor şi co-inventator al Sistemului Tru-Align Body, un dispozitiv construit din perne şi spumă care corectează postura corpului, ne spune că o geantă de umăr trebuie să cântărească 1% din greutatea noastră şi să aibă cureaua cât mai lată pentru a nu ne răni umărul.
Aşadar, dacă ai 60 de kilograme, geanta ta ar trebui să aibă 600 de grame. Dacă ţii la sănătatea ta, este foarte util acest truc, deoarece astfel poţi preveni afecţiunile care vor urma în ceea ce priveşte coloana.
Şi mai este un aspect de care să ţii cont, şi anume: nu ţine geanta doar pe un umăr, ci mut-o când pe partea dreaptă, când pe partea stângă. Asta este similar cu căratul sacoşei într-o singură mână, gest nesănătos pentru corp, întrucât o să aibă tendinţa ca mai târziu să se încline în partea cu care am cărat cel mai des.
Geanta este accesoriul care defineşte o femeie, însă nu trebuie să fie şi lucrul care ne deformează coloana vertebrală, doar pentru că avem tendinţa de a lua cu noi toate lucrurile de care credem că avem nevoie. De fapt, le luăm pentru a ne hrăni temerile că nu ne descurcăm şi că trebuie să fim pregătite în orice situaţie.
Geanta nu este un sac în care punem tot ce ne vine în cap doar să fie, ci poate fi privit ca un lucru care face parte din personalitatea noastră, este o oglindă a felului nostru de a fi chibzuite sau grăbite.
Aşadar, greutatea genţii este 1% din greutatea noastră corporală, este recomandat să aibă cureaua mai lată şi să o schimbăm de pe un umăr pe altul.