Cinci tipuri de rochii care NU mai au ce căuta în garderoba ta

Cinci tipuri de rochii care NU mai au ce căuta în garderoba ta

Redactor Andreea Baluteanu

În mod ideal, garderoba unei femei ar trebui să adăpostească numai lucruri de calitate, care o fac să se simtă frumoasă, mici comori la care apelează de fiecare dată când îşi doreşte să se simtă specială. Din păcate însă, multe dintre noi primim cu bună ştiinţă în dressingul nostru articole vestimentare care nu numai că ne accentuează defectele, dar care pot transforma o apariţie îngrijită într-un adevărat fiasco!

„Curăţă-ţi” dressingul de aceşti „inamici” şi elimină din garderoba ta tipurile de rochii de mai jos!

Cinci tipuri de rochii la care să renunţi acum!

  1. Rochiile bodycon cu decolteu şi dimensiuni mini

Rochiile bodycon au reprezentat o adevărată obsesie în fashion până acum câteva sezoane, creaţiile lui Herve Leger fiind purtate cu o religiozitate ieşită din comun! Ţinând cont că foarte puţine dintre purtătoarele lor erau avantajate de acest tip de rochie, am răsuflat uşurate când itemul a fost „expulzat” din preferinţele modei.

Dacă înă mai posezi o rochie bodycon ultra revelatoare, care îţi expune cu generozitate şi decolteul, şi picioarele, eventual şi abdomenul, trebuie să renunţi la ea acum! Amber Rose are un discurs feminist puternic, dar nu ne-ar deranja dacă şi-ar expune principiile şi în altceva decât în rochii ultra scurte şi mulate!

  1. Rochii care nu te flatează deloc

O fashionistă înzestrată nu va urma orbeşte ultimele tendinţe, ci va căuta să le adapteze propriului stil şi caracteristicilor sale fizice. Poţi să îmbraci mândră o creaţie râvnită de designer, care să arate miraculos pe vedeta ta preferată, dar, dacă nu ţi se potriveşte, efectul va rima mai degrabă cu conotaţia vulgară a senzaţionalului! Frumoasa cântăreaţă Holly Valance a acumulat câteva kilograme în ultima perioadă şi nu ne mai vrăjeşte cu trupul ei senzual, ca pe vremea când îngâna ritmuri orientale pe „Kiss, kiss”. În plus, ea nu ţine cont nici de una dintre regulile imposibil de contestat ale modei: dungile orizontale lăţesc, „dăruindu-ne” proporţii nedorite!                 

Nimeni nu îi poate contesta Rihannei statutul de trendsetter, dar modelul de summer dress în nuanţe de verde nu se numără printre tipurile de rochii care să îi flateze silueta feminină, voluptuoasă!

  1. Rochii din materiale de proastă calitate

Chiar şi cel mai frumos model de rochie din lume va eşua la capitolul stil, dacă este croit din materiale de proastă calitate. Scoate definitiv din dressing tipurile de rochii care au căzut pradă „zgârceniei” proprietarilor lor şi care sunt confecţionate din ţesături stretch, din materiale care nu permit pielii să respire sau din bumbac care nu este pur 100%.

  1. Rochii prost croite sau cu design neatrăgător

În cruciada noastră de a fi „cea mai cea”, o apariţie unică, plină de originalitate, aducem acasă tipuri de rochii cu care ar trebui să fim nemiloase şi pe care ar trebui să le eliminăm din start din garderobă. Fereşte-te pe cât posibil de modelele mini mulate cu drapaje sau pliseuri (aceste elemente de croi ar trebui să aparţină numai fustelor midi sau lungi) şi de asimetriile conjugate cu dimensiuni ultra scurte! Mel C a fost victima unui tip de rochie cu neajunsuri multiple: asimetrică și prea scurtă, confecţionată dintr-un material care face cute inestetice şi cu o finisare lucioasă ieftină!

De asemenea, nici detaliile de design nemaivăzute, la prima vedere inovatoare, dar care arată pur şi simplu nefericit pe tipul de rochie ales, nu ar trebui să îţi populeze itemurile preferate. O fundă roz plasată inestetic pe o rochie mini neagră va ridica sprâncene întrebătoare, în timp ce o creaţie din dantelă şi sclipici este „condamnată” de un şorţ adăugat neinspirat!

  1. Rochii pe care le purtai cu mândrie la 12 ani

Da, moda actuală a realizat un elogiu frumos romantismului şi sensibilităţii, dar, atunci când ne lăsăm cucerite întru totul de o fantezie de volane, pliseuri, voal şi nuanţe inocente de roz, nu vom evoca farmec şi stil, ci doar imaginea unei fetiţe speriate, prizonieră într-un trup de femeie!

Castingul de la popularul film „Azi 13, mâine 30” s-a încheiat de mult, aşa că aruncă imediat aceste tipuri de rochii! Starurile ne sunt surse de inspiraţie, chiar şi atunci când greşesc: Anna Dello Russo este originală şi arată trăsnet la 54 de ani, dar simfonia de roz şi volane e „prea mult” chiar şi pentru ea, iar Rita Ora poartă roz aprins, combinat cu un croi ultra feminin şi umeri goi, adăugând accente neon, pentru ca rochia ei, oricum memorabilă, să nu ne mai părăsească niciodată!

Fereşte-te şi de croiul grecesc, combinat cu capă şi nuanţe dulci de roz (mizează mai degrabă pe alb, aşa cum a făcut Olivia Wilde la Oscaruri), dar mai ales de dantelă, fundiţe, lungimi midi şi tonuri pastelate!

Tu posezi aceste tipuri de rochii în garderobă? Ne vei asculta sfatul şi vei renunţa la ele?

Surse foto: Splashnews

Articolul urmator
Sandale sau pantofi la rochie de seară? Ce ar trebui să alegi
Sandale sau pantofi la rochie de seară? Ce ar trebui să alegi
Ce ar trebui să conțină garderoba ta de toamnă în funcție de siluetă?
Incepe quiz
Ce ar trebui să conțină garderoba ta de toamnă în funcție de siluetă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (23)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.