Cum alegi geanta potrivită în funcţie de ținută

Redactor Andreea Baluteanu

Cât de importantă este geanta potrivită într-o ținută? Primordială, am spune noi. Încă de la invenția sa, din cele mai vechi timpuri, geanta a fost mai mult decât un accesoriu în care căram tot ceea ce ne era necesar atunci când părăseam casa.

Sunt specialiști care consideră că geanta este cel mai important item din ținuta ta și că de la ea trebuie să începi atunci când formezi outfitul, dar noi îți prezentăm azi perspectiva mai simplă: care este geanta potrivită pentru ținuta ta!

Geanta potrivită: o asortăm sau nu cu ținuta?

Pe vremea bunicii, doamnele erau considerate elegante dacă asortau perfect geanta și pantofii cu ținuta. Azi, aceste reguli sunt considerate mai degrabă desuete: dacă ai pantofi roșii, e chiar interzis ca geanta să fie de aceeași culoare, deși lucrurile stau cu totul altfel în cazul nuanțelor neutre.

Există însă două interpretări atunci când ne întrebăm cum să alegem geanta potrivită în funcție de ținută. Prima se referă la o compatibilitate perfectă, a doua - la opoziție. Iată cum funcționează fiecare dintre aceste principii!

tinute de street style

Sursa foto: Instagram

Dacă ai o ținută încărcată, sfatul nostru este să nu o complici și mai tare și să alegi o geantă care se asortează. Folosește una dintre culorile outfitului sau păstrează același stil: ținutele de mai sus sunt cu siguranță eclectice, cu paltoane statement și genți pline de personalitate, dar dacă privești mai atent, vei descoperi că sunt în realitate extrem de echilibrate.

De partea cealaltă, dacă ținuta ta e simplă, casual sau extrem de elegantă și nu mergi undeva unde ai un dress code de respectat, poți sparge banalitatea sa cu o geantă diferită ca stil. Cine ar fi spus că pentru un ansamblu deja clasic de costum masculin și adidași geanta potrivită era una operă de artă? Iată însă cât de bine funcționează!

Sursa foto: Instagram

Care este geanta potrivită în funcție de stilul ținutei

Mai sus am discutat dacă e recomandat să asortezi geanta la ținută sau să te opui sensului general. Acum îți vom explica practic care sunt modelele de geantă potrivite pentru diversele stiluri de ținute!

Ai o ținută lejeră cu accente minimaliste. Ținutele lejere sunt la modă de câțiva ani încoace și acest lucru nu poate decât să ne bucure! Fie că alegi outfituri comode sau elegante, dar cu inserții minimaliste, combinațiile de haine în care te simți bine sunt must-have. Pentru o astfel de ținută noi îți recomandăm o geantă-coș, împletită, ideală pentru vară. Iată cât de bine arată cu blugi și un sacou comod!

tinuta lejera

Sursa foto: Instagram 

Ai o ținută glam-elegantă. Aici, mizează tot pe asortarea stilurilor și apelează la o geantă tip tote, de mână, cu aspect luxuriant. Combinațiile de fuste și rochii cu pantofi cu toc au nevoie de același tip de accesoriu de mână pentru a se dovedi reușite. Dacă vrei să intercalezi și un element opus, poți opta pentru un tricou, ca în imaginea de mai jos, sau pentru o geantă în culori vii.

tinuta cu fusta creion

Sursa foto: Instagram

Ai o ținută smart-casual. Mergi la muncă și te îmbraci în stilul elegant-lejer care e abordat acum în corporații, în mare parte? Îți recomandăm să optezi de această dată pentru o geantă casual. Alege un model care să poată fi purtat pe umăr și care să îți dea libertate de mișcare. Blugii integrați în aceste ținute reflectă nonșalanța genții tip satchel, iar restul elementelor pot fi rafinate, precum pantofii cu toc și cămașa.

tinuta de birou

Sursa foto: Instagram

Ai o ținută business. Mergi la un prânz de afaceri, la un eveniment special sau ai o prezentare importantă la muncă? Mizează pe glam! „Rupe” puțin caracterul office al ținutei tale și optează mai degrabă pentru un plic decât pentru o geantă de mână excesiv de elegantă. De ce? În cazul în care te asortezi perfect ca stil, vei compune ceva ce seamănă mult cu uniforma unei fete care lucrează la bancă. Dacă nu ai un dress code care să te oblige, fii mai creativă de atât!

tinuta busines

Sursa foto: Instagram

Geanta potrivită în funcție de cromatica ținutei

Să asortezi geanta plecând de la culorile din outfitul tău e o strategie ideală, care îți va reflecta spiritul de artistă! Iată care sunt cele mai importante reguli!

Ai o ținută în nuanțe neutre – geanta potrivită e la fel. Adori clasicele alb, negru, gri, maro, cafe au lait, bejul preferat de moda actuală? Aceste opțiuni clasice sunt extrem de versatile, ceea ce îți oferă posibilitatea de a alege mai multe tipuri de genți. Dacă vrei să mizezi pe armonie și echilibru, suprapune un accesoriu tot în nuanțe neutre. Această decizie e genială mai ales dacă outfitul tău are croieli sau texturi care acaparează atenția.

tinuta cu nuante neutre

Sursa foto: Instagram

Ai o ținută în nuanțe neutre – geanta potrivită e colorată. Renunță la asortare și mizează pe opoziții. O ținută în tonuri de maro și alb, de exemplu, va arăta briliant alături de o geantă roșie. Respectă însă natura culorilor atunci când iei aceste hotărâri: alege roșu, portocaliu, verde vibrant pentru ținutele în culori calde și albastru, roz, mov sau verde pal pentru cele reci.

tinuta eleganta

Sursa foto: Instagram

Ținuta ta e colorată – geanta potrivită e neutră. Mai ales atunci când asociezi nuanțe complementare, asortarea culorilor te sfătuiește ca a treia tonalitate din ținută să fie una neutră. Portocaliu și albastru se pretează de minune la o geantă albă (pantofii pot rămâne colorați).

tinuta cu blugi

Sursa foto: Instagram

Ținuta ta e colorată – geanta potrivită e la fel. Dacă ai curaj și ochi de artistă, atunci geanta potrivită pentru o ținută colorată se dovedește la fel de vibrantă. Iată cât de bine arată combinația de galben, roz și albastru din outfiturile din imaginea de mai jos. Atenție însă, ai nevoie de un fond comun: optează pentru tăieturi simple și un stil curat.

tinute colorate

Sursa foto: Instagram

Ținuta ta e colorată – geanta potrivită e multicoloră. Wow! Această asociere va face furori în street style. Poți apela la o geantă multicoloră, dar ai grijă ca cel puțin una dintre nuanțele sale să se regăsească și în restul outfitului.

Sursa foto: Instagram

Ce faci cu imprimeurile? Regula de care să ții cont în cazul imprimeurilor e aceeași ca la itemurile multicolore: ai neapărat nevoie de un fond comun. Așa că asortează culoarea genții cu cea a printurilor sau invers. Astfel poți să asociezi și mai multe imprimeuri, folosind de fiecare dată o culoare comună drept punte de legătură.

rochie cu imprimeu floral

Sursa foto: Instagram

Acestea sunt cele mai importante reguli de care să ții cont atunci când îți alegi geanta potrivită în funcție de ținută. Ia în calcul sfaturile noastre și nu vei avea cum să dai greș!

Vezi și care este geanta care se poartă în 2019!

Surse foto: Instagram

Articolul urmator Cum se poartă cămașa: sfaturi de care să ții cont

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.