Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Ghidul femeii stilate: cât de lungă trebuie să fie rochia în funcție de înălțime

Marţi, 27.06.2017

Cele mai multe greșeli vestimentare au loc atunci când îți alegi hainele nepotrivite, care nu te avantajează deloc. Tocmai din acest motiv trebuie să știi regulile esențiale în materie de stil, dar și care sunt piesele vestimentare potrivite pentru înălțimea ta.

În cele ce urmează vei afla cum trebuie să îți alegi rochia potrivită în funcție de întălțimea ta, dar și de ce să ții cont pentru a nu alege o rochie prea scurtă. De asemenea, vei afla și unde este indicat să porți fiecare rochie în parte pentru a crea o impresie bună.

Iată cât de lungă trebuie să fie rochia, în funcție de înălțime!

Rochie micro

Dacă ai 1.56 m sau mai puțin, este indicat să alegi o rochie micro, adică lungimea totală să nu aibă mai puțin de 71 de cm.

În cazul în care ai între 1.60 - 1.73 m, caută o rochie care să aibă aproximativ 76 de cm.

Pentru o înălțime de peste 1.75 m, rochia ta micro trebuie să aibă în jur de 84 de cm.

Acest tip de rochie se poartă în special în club, deoarece lungimea nu o face potrivită pentru întâlniri formale sau pentru birou. Dacă te gândești să o îmbraci în ziua în care te vei întâlni cu părinții iubitului tău, ar trebui să optezi pentru un model ceva mai puțin revelator.

Când este prea scurtă? Pentru a vedea dacă este prea scurtă, măsoară lungimea fustei începând din zona pelviană și ținând palma cu degetele îndreptate spre genunchi. Dacă ”rezultatul” are mai mult decât palma ta, atunci nu riști niciun accident vestimentar.

Rochie mini

Dacă ești minionă și nu ai o înălțime mai mare de 1.56 m, atunci rochia ta trebuie să măsoare, în total, cam 81 de cm lungime.

Dacă ai între 1.60 m și 1.73 m , atunci alege un model de aproximativ 86 de cm.

Ai peste 1.75 m înălțime? Atunci alege o rochie de 94 de cm.

Poți purta această rochie la petreceri, chiar și la unele ocazii speciale. Deoarece este puțin mai lungă decât rochia micro, o poți alege și pentru plimbări sau ieșiri cu prietenii, mai ales dacă modelul este unul plisat sau în cloș în partea de jos. Merge de minune cu tocuri, dar și cu pantofi cu talpă joasă, atât ziua, cât și noaptea. Este cea mai versatilă rochie pe care o poți avea în garderobă, piesa vestimentară la care poți apela oricând te afli în impas.

Pentru a vedea că nu este prea scurtă, folosește aceeași tehnică ca în cazul rochiei micro.

Rochie până la genunchi

O rochie până la genunchi, în cazul unei femei care are în jur de 1.56 m sau mai puțin, ar trebui să măsoare 89 de cm.

Dacă ai între 1.60 m – 1.73 m, atunci lungimea rochiei va fi în jur de 94 de cm.

Femeile care au peste 1.75 m trebuie să aleagă un model care să aibă 102 cm lungime.

Poți alege o astfel de rochie la întâlniri formale, în special la birou. Deoarece este o rochie sofisticată, aceasta se poate potrivi perfect și pentru o petrecere cocktail sau una organizată într-o grădină. Totuși acestea nu sunt singurele împrejurimi în care le poți alege. Gama variată de modele le face alegerea potrivită și pentru ieșirile cu prietenii sau plimbările prin parc.

 Rochie sub genunchi

Dacă ai sub 1.56 m, găsește o rochie care să aibă nu mai mult de 94 de cm.

Femeile cu o înălțime cuprinsă între 1.60 m și 1.73 m sunt sfătuite să aleagă o rochie care să aibă 102 cm lungime.

Cele cu o înălțime de peste 1.73 m trebuie să poarte o rochie sub genunchi care să aibă aproximativ 109 cm lungime.

Deoarece este o rochie care ascunde genunchii, acest lucru o face potrivită pentru evenimentele oficiale, pentru întâlnirile de afaceri și pentru împrejurimile formale și semiformale.

 Rochie lungă

Ai mai puțin de 1.56 m? Atunci rochia ta nu trebuie să fie mai lungă de 142 de cm.

Dacă ai între 1.60 m și 1.73 m, atunci alege o piesă de 147 de cm.

Pentru o înălțime de peste 1.75 m, o rochie lungă de 155 de cm se potrivește cel mai bine.

Acest model este cel mai formal dintre toate. Rochia lungă fi purtată atât la locul de muncă și la diverse evenimente oficiale, cât și la petreceri și nunți. O astfel de rochie trebuie să atingă pământul sau să lase o trenă în urma ta. Un model care este mai scurt și nu atinge pământul va crea o impresie proastă.

Acestea sunt principalele reguli după care să te ghidezi atunci când îți alegi rochia în funcție de înălțime. În afară de toate aceste informații prețioase, de cele mai multe ori trebuie să mai ții cont și de instinct. Astfel, dacă ți se pare că îți stă bine cu o anumită rochie, alege-o cu încredere! Atitudinea este foarte importantă atunci când porți o anumită piesă vestimentară. Dacă tu vei fi sigură de ținuta ta și vei păși încrezătoare, acest lucru se va reflecta și în felul în care ceilalți te vor percepe.

Surse foto: iStock, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!