Nu Skin

Pantofi de vară care îți distrug picioarele

Redactor Andreea Baluteanu

Unul dintre motivele pentru care așteptăm cu nerăbdare să vină vara sunt pantofii colorați, confortabili, în care să ne plimbăm toată ziua! Nu mică ne este, însă, mirarea atunci când, în locul răsfățului la care visăm, ne trezim cu dureri, senzație de disconfort sau chiar leziuni ale mușchilor.

Pentru ca vara să înceteze să mai fie anotimpul bătăturilor și să devină prilej de bucurie nealterată de nimic, îți prezentăm, în rândurile de mai jos, modelele de pantofi de vară care îți afectează picioarele. Nu te îndemnăm să renunți la ele, ci doar să le rărești purtarea!

Pantofi de vară de care picioarele tale ar vrea să fugă înspăimântate

Te poartă peste tot prin lume, te susțin oricând, nu doar la greu, și merită mai multă atenție din partea ta: picioarele tale ar trebui să fie scutite de la a purta aceste modele de pantofi de vară!

papuci
@ sometimesnaivee

Papuci

Adoram vara 2017 pentru simplitatea și confortul ei și eram gata să o aplaudăm pentru faptul că a transformat papucii în încălțămintea sa preferată, dar acum ne retragem cuvintele. Se pare că responsabilă pentru disconfortul picioarelor este talpa subțire, dar și lipsa susținerii baretei de la spate. Dacă adăugăm și faptul că piciorul nu ne este protejat de eventualele răni și că obosim rapid, papucii riscă să se transforme din amici în dușmani.

Soluția? Rărește purtarea lor, oricât de confortabili și trendy ar părea!

Saboți

saboti
@andeelayne

Dacă papucii au intrat pe lista pantofilor de vară periculoși pentru picioare, de ce nu ar fi însoțiți și de cealaltă obsesie a sezonului, saboții? De data aceasta, instabilitatea, cauzată din nou de lipsa baretei de la spate, este principalul risc la care te supui. Și cum accidentele nu ar trebui trecute atât de ușor cu vederea, te sfătuim, din nou, să limitezi purtarea acestor accesorii la modă.

Espadrile

espadrile
@ caterinamazzeschi

Dacă și espadrilele intră pe lista de pantofi care îți distrug picioarele, atunci la ce ne mai putem aștepta de la modă? Da, am înțeles că talpa plată ne afectează mersul și ne deformează piciorul, cauzând un impact direct cu solul, dar responsabile sunt și materialele non-waterproof, pe care ajungem să le detestăm atunci când plouă. Dacă adăugăm și faptul că, de cele mai multe ori, espadrilele noastre nu rezistă mai mult de un sezon, deja începem să le privim cu alți ochi.

Specialiștii ne îndeamnă să optăm pentru modele de calitate, eventual dotate cu talpă ortopedică, dacă dorim să preîntâmpinăm aceste inconveniente.

Balerini

balerini
@ uppereastsidestylist

Am auzit de mai multe ori povestea dificultăților pe care le presupun frumoasele încălțări ale balerinelor, așa că, de această dată, nu mai suntem surprinse. Din nou, talpa subțire și materialul delicat vizează fericirea picioarelor noastre, iar efectele sunt înspăimântătoare: piciorul își pierde, în timp, curbura naturală și ajungem să suferim de probleme ale genunchilor, șoldurilor și regiunii lombare.

Concluzia? Evită cât mai mult să îi porți: se pare că te ajută și tendințele, care s-au distanțat în ultima perioadă de balerini.

Platforme

platforme
@ fatecolorado

Sunt de o sută de ori mai confortabile decât sandalele cu toc, așa că de ce să le evităm? Motivul este legat de suprafața lor plană, care deformează mersul natural, cel în care ne sprijinim pe călcâie și apăsăm apoi pe vârfuri. Mușchii picioarelor sunt, astfel, suprasolicitați, în timp ce talpa nu mai este aproape deloc folosită. În plus, platformele foarte înalte presupun riscuri ridicate de accidente: exact ceea ce încercăm să evităm. Soluția? Tot sandalele cu toc mediu și gros ar trebui să îți fie mai dragi!

Stilettos

stilettos
@ chalany.high.heels

Nimic nou! Deși sunt incredibil de frumoși și ne alungesc picioarele, pantofii cu toc înalt și vârf ascuțit sunt dificili de manevrat, afectează circulația sângelui, provoacă apariția varicelor, deformează piciorul, determină apariția durerilor cronice și te împing spre accidente grave. Destul de serios pentru o pereche de pantofi care a cucerit și prințesele Disney!

Specialiștii sunt, însă, de părere că poți apela, din când în când, la stilettos (probabil sunt și ei vrăjiți), dar ne sfătuiesc să ne rezumăm la  o înălțime a tocului de aroximativ 4-5 cm.

Teniși

tenisi
@hipstore

Am păstrat pentru sfârșit cea mai mare surpriză de azi: tenișii, deși par întruchiparea confortului, lipesc mai degrabă o grimasă de mulțumire decât un surâs de fericire pe chipul imaginar al picioarelor noastre. Talpa joasă, plată, este din nou principala noastră problemă, nereușind să rețină șocul impactului cu solul și provocând, în timp, afecțiuni ale mersului și ale coloanei.

Intercalează, însă, purtarea tenișilor cu adidași confortabili și nu îi folosi niciodată pentru jogging!

Tu ce părere ai? Ești surprinsă că atâtia pantofi de vară se dovedesc periculoși pentru picioare?

Surse foto: Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta