swipe

Ce se întâmplă atunci când nu îmi spăl sutienul după aproape fiecare purtare

1. Un sutien nespălat poate fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor

Transpirația umezește materialul din care este confecționat sutienul, iar mediile călduțe și umede sunt numai bune pentru multiplicarea bacteriilor. Uleiurile secretate de piele contribuie și ele la acest proces de dezvoltare al microorganismelor care îți pot face mai mult rău decât te aștepți.

Cu o rutină de igienă corespunzătoare ai putea să împiedici acest proces de reproducere a microbilor, mai ales că nu este tocmai în favoarea ta.

Vezi și: De ce nu este bine să stai pe pat în hainele de stradă

Surse foto: PexelsUnsplash

Ce se întâmplă atunci când nu îmi spăl sutienul după aproape fiecare purtare

2. Acumularea de bacterii poate provoca iritații

Un sutien murdar poate provoca iritații atât pe sâni, cât și în zona axilei. Pielea este extrem de sensibilă în aceste zone ale corpului și erupțiile pot apărea destul de repede dacă porți în mod frecvent o bustieră de sport care nu a fost spălată de câteva zile bune.

Frecarea țesăturii murdare de piele facilitează transferul de bacterii și există posibilitatea să faci o infecție gravă din această cauză. Cea mai rea parte este faptul că iritațiile se pot extinde, așa că este extrem de periculos. Gândește-te la sănătatea ta, chiar dacă asta înseamnă să renunți la confortul de a pune mai rar haine la spălat.

Ce se întâmplă atunci când nu îmi spăl sutienul după aproape fiecare purtare

3. Mirosul sutienelor îmbâcsite de transpirație se poate transfera și pe haine

Poate crezi că nu o să știe nimeni că nu ți-ai spălat sutienul, dar te înșeli. E suficient să prindă puțin miros, iar acesta se poate impregna imediat pe haine și apoi se poate difuza în jur. Cei din apropiera ta vor simți că nu ai o igienă corespunzătoare, așa că mai gândește-te înainte să amâni curățarea articolelor de lenjerie intimă.

Dacă mirosul nu iese la spălat, înseamnă că s-a impregnat în țesătură și poți folosi un ingredient simplu pentru a rezolva problema: oțetul, care neutralizează „aromele” neplăcute.

Află totul despre transpirația excesivă: cauze, simptome și tratament

Ce se întâmplă atunci când nu îmi spăl sutienul după aproape fiecare purtare

4. Petele de deodorant și de transpirație îți pot strica sutienul/bustiera

Ai observat linii albe sau alte pete gălbui de-a lungul părților laterale ale sutienului? Acesta este rezultatul transpirației amestecate cu restul de uleiuri secretate de corp, murdărie și loțiuni. Dacă ai o transpirație acidă, ea poate provoca și decolorare, așa că nu este de mirare dacă articolele colorate nu mai sunt la fel de pigmentate ca la început.

Nu doar trecerea timpului contribuie la uzarea hainelor, ci și păstrarea lor murdare pentru o perioadă mai lungă. Pe alb și pe negru se observă cel mai proeminent petele de la deodorant și ar trebui să speli piesele vestimentare de fiecare dată când vezi o astfel de urmă, oricât de mică ar fi. Altfel, riști ca aceasta să nu mai iasă deloc, nici cu detergenți extrem de puternici.

Ce se întâmplă atunci când nu îmi spăl sutienul după aproape fiecare purtare

5. Cât de des ar trebui spălat un astfel de articol vestimentar?

Spălarea zilnică ar putea distruge țesătura și materialul s-ar deteriora mult mai rapid. Nu există intervalul ideal pentru igienizarea unui astfel de accesoriu, dar este recomandat să nu îl porți mai mult de 2-3 zile consecutiv, chiar dacă nu miroase a transpirație și chiar dacă nu este pătat. Totuși, dacă transpiri destul de mult și dacă deodorantul nu prea își face efectul, ar trebui să ai mai multe sutiene pe care să le alternezi și să le bagi la spălat după fiecare purtare.

Doar tu decizi cât de des ar trebui să faci acest lucru, dar trebuie să știi că nu este indicat să aștepți până devine un mediu propice pentru bacterii și un instrument care ar putea să îi țină pe toți departe de tine din cauza mirosului.

Află cum trebuie să speli hainele ca să nu se deterioreze

Ce se întâmplă atunci când nu îmi spăl sutienul după aproape fiecare purtare

6. Sfaturi pentru îngrijirea sutienului

  • Folosește sutienele alternativ – astfel eviți uzarea lor din cauza spălatului prea des. Presiunea din mașina de spălat poate distruge atât forma, cât și țesătura. Cupele și bretelele au nevoie de un timp în care să se poată „relaxa”, pentru a reveni la forma inițială.
  • Folosește o plasă specială pentru lenjerie intimă – poți băga acolo piesele sensibile, iar astfel vei evita amestecarea lor cu alte haine, dar și agățarea sau ruperea.
  • Setează cel mai blând ciclu de spălare, astfel încât să păstrezi cât mai mult timp elasticitatea sutienelor/bustierelor.
  • Când le pui la uscat, asigură-te că ambele cupe sunt poziționate în forma lor naturală.
  • Evită folosirea uscătorului de rufe și nu uita că vibrațiile și căldura pot distruge proprietățile elastice.
  • Temperatura de spălare este, de asemenea, un factor important. Sutienele din bumbac și sintetice pot fi spălate cu apă caldă, iar cele de mătase și cele din amestec trebuie curățate la o temperatură mai scăzută.

‹ Vezi si