A fost înțepată de o căpușă acum nouă ani și viața i s-a schimbat radical. „Dureri cumplite pe care nici morfina nu le poate atenua...”

A fost înțepată de o căpușă acum nouă ani și viața i s-a schimbat radical. „Dureri cumplite pe care nici morfina nu le poate atenua...”

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

În urmă cu nouă ani, viața Alinei Frâncu, în vârstă de 37 de ani, a luat o turnură dramatică din cauza unei mușcături de căpușă. A suferit dureri inimaginabile și, inițial, nu a știut care este motivul suferinței sale.

Mult mai târziu, în urma unor investigații, ea a fost diagnosticată cu boala Lyme, cunoscută și ca "boala cu 1000 de fețe". Afecțiunea este în stare avansată, iar femeia, care este fost instructor de fitness, trece zilnic printr-un adevărat coșmar, fiind nevoită să îndure dureri atroce, pe care nici morfina nu le mai poate ameliora.

Boala i-a deteriorat articulațiile, mușchii și nervi. Alina trăiește cu teama că în curând își va pierde capacitatea de a vorbi și de a înghiți, mușchii gâtului fiind paralizați în proporție de 70%.

alina francu se lupta de noua ani cu simptomele bolii lyme

Sursa foto: Asociatiasalveazaoinima

"Zilnic, Alina are dureri cumplite pe care nici morfina cu care stă zi și noapte nu le mai poate ameliora. Mușchii gâtului sunt paralizați în proporție de 70%, încât se simte strangulată. Limba este pe jumătate paralizată. Alinei îi este teamă că în curând își va pierde cu totul capacitatea de a înghiți și de a vorbi, pe care acum le face cu mare greutate. Din cauza deteriorării sistemului nervos, Alina simte arsuri în cap și dureri ca de cuțit în spate, până la ceafă. Umflare, amețeală, pierderi de memorie, oboseală cronică, sensibilitate la lumină - sunt alte simptome ale acestei crunte boli. După ce reușește să adoarmă cu somnifere, îi paralizează mâna dreaptă și picioarele", se arată pe site-ul Asociației Salvează o inimă.

Citește și: Cum se scoate o capusa din pielea ta sau a cainelui

Tratamentul care i-ar putea salva viața

Alina se luptă zi de zi cu durerile și a investit sume uriașe pentru tratamente. Și-a vândut toate bunurile pentru a face rost de bani, iar în momentul de față nu mai are de unde să obțină sprijin financiar, decât din partea oamenilor binevoitori, care sunt dispuși să doneze.

"Și-a vândut tot ce a avut, afacere, apartament, mașină, pentru a acoperi costurile nenumăratelor investigații și tratamente pe care le-a încercat pe parcursul a nouă ani de chin. Pe lângă spitalele din țară, a fost și în clinici private din Italia, Turcia și Germania, dar fără folos. Acum, Alina locuiește singură, într-o casă deteriorată, rămasă de la bunici. Din cauza lipsurilor financiare, nu reușește să mențină o dietă alimentară corespunzătoare. Durerii fizice i se adaugă suferința că este lăsată singură de familie și că este lipsită de sprijin", scriu reprezentanții asociației.

Salvarea Alinei ar putea veni din partea unei clinici din Germania. Ea are nevoie de suma de 36.000 de euro pentru tratamente, bani pe care speră să îi obțină din donații.

Unde pot dona oamenii:

Denumire entitate: Asociația "SALVEAZA O INIMĂ"

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont (IBAN) bancar: Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001 CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001 COD SWIFT: BTRLRO22 COD BIC: BTRL REVOLUT: 0752.753.540 Banca Transilvania Botoșani.

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele tinerei - FRÂNCU - spun reprezentanții instituției.

Surse articol: Asociatiasalveazaoinima / StirileKanalD / Adevărul

Sursa foto principală: Asociatiasalveazaoinima

Surse foto: Asociatia "Salveaza o Inima"

Articolul urmator
Alexia, fetița căreia i-au fost replantate brațele, i-a colindat pe medicii care i-au salvat viața
Alexia, fetița căreia i-au fost replantate brațele, i-a colindat pe medicii care i-au salvat viața
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.