Actorul american William Hurt a murit, cu exact o săptămână înainte de a împlini 72 de ani

Actorul american William Hurt a murit, cu exact o săptămână înainte de a împlini 72 de ani

Alida Enache

Ziua de 13 este, într-adevăr, una cu ghinion. Ieri, 13 martie 2022, actorul american William Hurt, câștigătorul premiului Oscar pentru rolurile din „Kiss of the Spider Woman”, „The Big Chill” și „Broadcast News” și-a dat ultima suflare. Anunțul a fost făcut chiar de fiul său Will prin intermediul publicației The Hollywood Reporter. Peste doar o săptămână, în data de 20 martie, starul urma să împlinească 72 de ani.

În anul 2018, actorul anunța că suferă de cancer de prostată în stadiu terminal. Pe atunci, el a început să facă un tratament bazat pe chimioterapie.

Imagine cu William Hurt din Broadcast NewsSursa foto: Captură Youtube

„Cu mare tristețe, familia Hurt deplânge moartea lui William Hurt, tată iubit și actor câștigător al premiului Oscar, la 13 martie 2022, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani. A murit în pace, în mijlocul familiei, din cauze naturale. Familia solicită păstrarea intimității în aceste momente.”, a transmis familia starului.

Gerry Byrne, prietenul vedetei, a confirmat și el vestea pentru CNN.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El cine, un arte. (@cine__movies__arte__)

William Hurt s-a născut în data de 20 martie 1950 în Washington, DC. Inițial, acesta a studiat teologia la Universitatea Tufts. Mai apoi a intrat în clubul de teatru al Școlii Juilliard, loc în care s-a cufundat timp de patru ani printre viitoare staruri precum Robin Williams și Christopher Reeve.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marvel Entertainment (@marvel_middle_east)

Pe parcursul vieții sale, mult regretatul actor a jucat în numeroase piese de teatru și filme. În anul 1977, artistul a câștigat un premiu Obie pentru apariția sa din “My life“ a lui Corinne Jacker. La scurt timp după, în 1978, a mai primit premiul Theatre World Award pentru performanțele sale din „Fifth of July”, „Ulysses in Traction” și „Lulu”. Debutul în film și l-a făcut în 1980, cu rolul din filmul de groază “Altered States” pentru care a și primit o nominalizare la Globul de Aur pentru „Noua Stea a anului”. De asemenea, a nominalizat de patru ori la Premiile Academiei.

Imagine cu William Hurt în timpul unui interviuSursa foto: Captură Youtube

„Poate să joace orice fel de rol vrea.”, a spus producătorul Alan Ladd Jr. despre artist în trecut, pe când revista The Rolling Stone i-a dedicat actorului coperta, în 1981.

Viața personală a lui William Hurt, la fel ca și cariera sa, este extrem de impresionantă. Actorul a fost căsătorit de două ori și are patru copii. Alexander Devon Hurt, primul fiu al acestuia, s-a născut în 1983, în timpul relației cu Sandra Jennings.

Din mariajul său cu actrița Mary Beth Hurt nu a rezultat niciun copil. În schimb, în timpul căsătoriei cu Heidi Henderson, starul a devenit tatăl a doi băieți Samuel (născut în 1989) și William (născut în 1991). Fiica sa, Jeanne Bonnaire-Hurt, s-a născut în anul 1994, în timpul relației pe care a avut-o cu Sandrine Bonnaire.

Citește și: Dana Marijuana în doliu: iubitul ei și-a găsit sfârșitul, într-un mod cumplit

Surse articol: CNN, Deadline, Hollywoodreporter

Surse foto: Youtube, Instagram

Articolul urmator
Ce tragedie! Valentina a murit lângă fetița ei de șase ani, după un accident provocat de o agentă de poliție
Ce tragedie! Valentina a murit lângă fetița ei de șase ani, după un accident provocat de o agentă de poliție
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?
Incepe quiz
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.