Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani

Actrița italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani

Alida Enache

Gina Lollobrigida a murit astăzi, 16 ianuarie, la 95 de ani, după cum a anunțat agenția de presă italiană Ansa. Actrița descrisă deseori ca fiind "cea mai frumoasă femeie din lume" este considerată unul dintre simbolurile cinematografiei mondiale.

Industria cinematografiei primește o lovitură grea astăzi, 16 ianuarie! Una dintre stelele sale cele mai de preț s-a stins din viață, după 95 de ani în care și-a purtat talentele cu maiestuozitate pe acest pământ. Despre superba Gina Lollobrigida vorbim de astăzi, din păcate, la timpul trecut.

Ea a fost una dintre cele mai mari vedete ale cinematografiei europene din anii '50 și '60 și și-a lăsat amprenta în numeroase filme de succes ale vremurilor sale. Printre ele se numără și celebrele "Cocoșatul de la Notre Dame" și "Frumoasă dar periculoasă". Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Rock Hudson și Errol Flynn sunt doar câțiva dintre foștii ei colegi de scenă, alături de care a făcut, într-adevăr, istorie în utmă cu ceva timp.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Francesco Ranieri (@frank.ontherocks)

Gina Lollobrigida s-a născut în ziua de 4 iulie 1927 în Subiaco, Italia. Ea nu a fost doar o actriță extrem de talentată, ci și fotojurnalistă, politiciană și sculptoriță italiană. Cariera sa în actorie a început să se estompeze în perioada anilor '60, moment în care a început să se specializeze în foto-jurnalism. În anii 1970 chiar a câștigat un premiu Fidel Castro pentru un interviu exclusiv.

Ea a fost, de asemenea, o susținătoare activă a cauzelor italiene și italo-americane, în special a National Italian American Foundation (NIAF), iar în 2013 și-a vândut colecția de bijuterii și a donat cele aproape 5 milioane de dolari din vânzare în beneficiul cercetării în domeniul terapiei cu celule stem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Skifi Doll (@skifi_doll)

Amintim și că vedeta chiar a primit în anul 2008 Premiul NIAF pentru întreaga carieră la Gala aniversară a fundației, iar pe parcursul carierei sale a câștigat de 6 ori premiul David di Donatello, de 2 ori premiul Nastro d'Argento (în 1954 și 1963) și de 6 ori Bambi Awards. În 1985, a fost nominalizată ca ofițer al Ordinului Artelor și Literelor de către Jack Lang, iar în 1992 a fost decorată cu Légion d'honneur de către președintele francez de atunci.

Actrița a fost căsătorită cu Milko Škofič între 1949 și 1971 și a avut alături de el un fiu, pe Milko Skofic Jr. Băiatul ei are acum 65 de ani.

În ultimii ani din viață, fiind în centrul unei dispute de familie, vedetei i s-a atribuit un tutore.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Citește și: Blestemul "Presley" și valul de tragedii care a lovit familia Regelui Rock 'n' Roll-ului

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: BBC, Skynews, Theguardian

Articolul urmator
O femeie de 32 de ani din Sibiu a murit după ce a făcut mastită. S-a prezentat la urgențe cu o zi înainte, dar a fost trimisă acasă
O femeie de 32 de ani din Sibiu a murit după ce a făcut mastită. S-a prezentat la urgențe cu o zi înainte, dar a fost trimisă acasă
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.