Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Adio, relaxare, situația e tot mai gravă! Motivul pentru care vom reveni iar la starea de urgență

Cristina Gherghina

Vești îngrijorătoare în Europa! Se pare că cel de-al doilea val de coronavirus a venit mai repede decât ne așteptăm dacă luăm în calcul creșterea semnificativă de cazuri din ultimele zile. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Europa a înregistrată această creștere uriașă pentru prima dată după luni de zile din cauza relaxării restricțiilor. 

Astfel, la nivel global 30 de țări au avut de o creștere a cazurile, iar în 11 dintre acestea, transmiterea virusului a dus la o creștere semnificativă care îi îngrijorează pe specialiști. 

focar coronavirus

Printre aceste țări se numără Suedia, Moldova, Ucraina, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia și Herțegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâstan, Armenia și Kosovo, două dintre aceastea având graniță cu România. 

Directorul general al OMS, Hans Henri Kluge, a spus că dacă acest val de creșteri nu va fi ținut sub control de fiecare țară în parte, sistemele medicale vor ceda cu siguranță. 

Citește și Stare de urgență în România! Ludovic Orban a dat cea mai proastă veste

"În mai multe țări din Europa, acest risc a devenit acum o realitate - 30 de țări au înregistrat o creștere a cazurilor cumulate în ultimele două săptămâni. În 11 dintre aceste țări, transmiterea accelerată a dus la o repornire a focarului, care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate la limită", a spus Kluge.  

Până la momentul actual, au fost înregistrate peste 2,6 milioane de cazuri de coronavirus și peste 195.000 de mii au fost rapotate au fost raportate în regiunea europeană a OMS-ului, care cuprinde 54 de țări și 7 teritorii din Europa, Orientul Mijlociu și Asia Centrală. 

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta