Alertă de vijelii în România! ANM a emis COD GALBEN

Alertă de vijelii în România! ANM a emis COD GALBEN

Cristina Gherghina

Se pare că toamna chiar și-a intrat în drepturi, având în vedere vremea capricioasă din ultimele zile. Nici astazi, 26 septembrie, nu stăm mai bine. Conform ANM, ploile, vijeliile și căderile de grindină își vor face simțită prezența în patru județe.

Județele vizate sunt Tulcea, Constanța, Brăila și Galați, regiuni în care cantitățile de apă vor depăși local 40 de l/mp, dar ar putea atinge chiar și 40 de l/mp pe arii restrânse. De asemenea, aceste județe se vor afla sub cod galben de vreme severă până vineri, la ora 6 dimineața. Meteorologii anunță pentru aceastp perioadă, precipitații însemnate cantitativ, descărcări electrice, frecvente intensificări ale vântului, dar și căderi de grindină de dimensiuni mici și medii.

VIJELII

Există vești bune, însă, pentru locuitorii din sudul și sud-vestul României. Meteorologii anunță o creștere semnificativă a temperaturilor, depășind chiar pragul normal al acestei perioade. Maxima care va fi atinsă în aceste regiuni va fi de 28 de grade Celsius.  Oare să scoatem costumele de baie? Hmm, nu cred că e o idee bună! Cu siguranță toamna a pregătit mai multe surprize.

Vineri, vremea va continua să fie mohorâtă în majoritatea țării, aversele și descărcările electrice continuând să fie prezente în unele regiuni. 

Nici la munte, situația nu e prea roz. Sunt semnalate precipitații abundente însoțite de vânt puternic și ceață. Temperaturile vor fi destul de mari, atât de timpul zilei, cât și la orele nopții, maximele fiind intre 19 și 26 de grade, iar minimele între 5 și 14 grade.

Weekendul aduce cele mai bune vești. Soarele își va face din nou apariția în cea mai mare parte a țării, iar izolat există probabilitatea apariției precipitațiilor, în special în zonele muntoase.

Articolul urmator
Alexandru Rafila dezminte zvonurile cu privire la alerta de holeră de la Marea Neagră. "Nu există niciun pericol"
Alexandru Rafila dezminte zvonurile cu privire la alerta de holeră de la Marea Neagră. "Nu există niciun pericol"
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.