Alertă! O boală infecțioasă face ravagii în România: află cum se transmite și câte victime a făcut până acum!

Alertă! O boală infecțioasă face ravagii în România: află cum se transmite și câte victime a făcut până acum!

Cristina Gherghina

Alertă de ultimă oră! O boală infecțioasă face ravagii în România, prima victimă fiind un bărbat în vârstă de 50 de ani, din județul Botoșani, care în cele din urmă a decedat.

Bărbatul a fost internat în stare gravă la secția de Boli Infecțioase, fiind suspect de leptospiroză, după ce, în urmă cu aproximativ 10 zile, acesta a fost mușcat de un șobolan. A încercat în zadar să își trateze singur rana și nu s-a dus la doctor, motiv pentru care microbii s-au răspândit în întreg organismul.

În momentul în care a început să se simtă rău, bărbatul s-a dus la Spitalul Dorohoi, însă luând în calcul starea gravă în care se afla acesta, medicii au hotărât să fie transferat de urgență la spitalul din Botoșani. Acesta a ajuns cu febră și dureri musculare, iar doctorii l-au supus unor investigații specifice.

leptospiroza

În urma investigațiilor, a fost descoperit faptul că bărbatul suferea de leptospiroză, iar medicii l-au transferat la secția de boli infecțioase. A fost preluat de o ambulanță și tranferat în cursul dimineții de marți cu induficiență renală și hepatică.

Potrivit medicilor, alți doi bărbați se află acum în stare gravă într-un spital din Iași, cei doi fiind suspecți de leptospiroză, boală care se transmite de la șobolan la om.

Când au ajuns la Spitalul Clinic „C. I. Parhon” din Iaşi, starea celor doi bărbați, prezentând forme avansate de boală dezvoltând afecţiuni grave ale mai multor organe. Le-au fost administrate antibiotice și au fost supuși unor analize, în urma cărora a fost confirmată infecția cu leptospiroză.

„Această bacterie se transmite prin dejecte de şobolani. Pătrunde în organism pe cale cutanată şi pe calea mucoaselor, inclusiv mucoasă conjunctivală (dacă este vorba de a face baie în apă infectată). Problema este că dă complicaţii deosebit de grave, este vorba de insuficienţă renală şi hepato-renală. Boala, din punct de vedere a simptomatologiei, poate sugera şi existenţa altor boli. De aceea este bine de reamintit că o febră, însoţită de o colorare în galben a pielii şi a mucoaselor, trebuie să ridice şi suspiciunea pentru această boală”, a declarat Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Alexandru Rafila dezminte zvonurile cu privire la alerta de holeră de la Marea Neagră. "Nu există niciun pericol"
Alexandru Rafila dezminte zvonurile cu privire la alerta de holeră de la Marea Neagră. "Nu există niciun pericol"
Cate inimi ai frant?
Incepe quiz
Cate inimi ai frant?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.