Alexandru, un tânăr român stabilit în Spania, s-a trezit din comă după doi ani. "Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare"

Alexandru, un tânăr român stabilit în Spania, s-a trezit din comă după doi ani. "Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare"

Lorena Pintilie

Povestea de viață a unui tânăr în vârstă de 25 de ani a uimit întreaga Românie, după ce a fost bătut crunt de mai mulți indivizi dintr-o bandă criminală din Spania. Băiatul a stat în comă timp de doi ani și și-a revenit miraculos la începutul lui 2023.

Citește mai jos istorisirea sa de necrezut!

Alexandru Ioniță, un tânăr de 25 de ani stabilit cu familia în Spania, și-a sfidat condiția medicală după ce s-a trezit din coma în care intrase cu doi ani în urmă. Medicii și membrii familiei sale au rămas uimiți de progresele pe care le-a înregistrat tânărul la câteva luni după ce s-a trezit din comă.

În 25 iulie 2021, viața lui Alexandru avea să ia o turnură groaznică. Pe când avea doar 23 de ani, băiatul a fost bătut brutal de 16 indivizi în orașul spaniol în care locuia. Tânărul a fost lovit atât de tare, încât a rămas inconștient într-un parc, la limita dintre viață și moarte. După ce a fost dus de urgență la spital, medicii nu i-au dat prea multe șanse, fiind de părere că cel mai probabil nu își va reveni niciodată. Alexandru a intrat în comă și avea să se trezească abia după doi ani.

O fetiță de 12 ani ar fi fost vândută de mama ei! Reacția dură a Gabrielei Firea: "Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania"

În tot acest timp, mama a stat lângă patul său și s-a rugat necontenit, sperând că un miracol îi va trezi copilul. Durerea sufletească i-a fost curmată la începutul lui 2023, când, după sute de zile în care băiatul nu a dat niciun semn de revenire, Alexandru a sfidat soarta și a deschis ochii.

Acum, nu numai că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit extrem de mult, dar a reușit să se ridice din scaunul cu rotile și să facă primii pași cu ajutorul unui cadru. Mama sa este în culmea fericirii și afirmă că băiatul său a supraviețuit din voia Lui Dumnezeu și a infinitelor răgăciuni pe care le-a îndreptat spre Divinitate. „Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare a fost cea mai fericită zi din viața mea”, a declarat femeia.

Recuperare lungă și anevoioasă

Chiar dacă arată că își dorește să-și recapete viața de altă dată, Alexandru mai are mult până la recuperarea completă. Băiatul a suferit numeroase contuzii cerebrale care i-au afectat creierul, dar se străduiește în permanență, demonstrând că își dorește să redevină tânărul de dinainte de accident. Deocamdată, nu poate mânca singur, nu poate vorbi chiar dacă este conștient de ceea ce se întâmplă în jurul său și nu se poate deplasa, având nevoie de un scaun cu rotile și de asistență 24 din 24.

Chiar dacă recuperarea este anevoioasă, medicii sunt optimiști și subliniază că, în primul rând, faptul că s-a trezit este un adevărat miracol, iar revenirea la o viață normală este o chestiune de timp.

Este normal să nu fie "complet funcțional", căci abia s-a trezit. Faptul că a deschis ochii este deja un miracol în sine, restul va veni cu timpul. Este un adevărat luptător!”, au declarat medicii de la sanatoriul Gorliz, Amorebieta.

Alexandru a primit a doua șansă la viață de la un localnic pe nume Jon Zugazua, cel care l-a găsit inconștient în parc și care i-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor medicale.

Era trei dimineaţa. Luasem cina şi eram în drum spre casă. În timp ce eram în parcare, a venit individul care era cu Alexandru în acea noapte şi mi-a spus că prietenul lui este pe moarte. M-am apropiat şi am văzut că este inconştient, nu reacţiona. Doctorul mi-a dat prin telefon instrucţiuni cu ce trebuie să fac până la sosirea echipajelor. În scurt timp au sosit ambulanta şi poliţia. În zilele următoare am fost chemat să depun mărturie şi am văzut la televizor amploarea a ceea ce s-a întâmplat”, își amintește spaniolul.

Revoluție în medicină! Un bărbat paralizat a putut merge din nou datorită unui disponizitv implantat în creier

Ce s-a ales de tinerii care i-au distrus viața românului

În urma dosarului deschis de autoritățile spaniole au fost arestați 16 indivizi, cu vârste cuprinse între 15 și 38 de ani, dintre care 8 minori. Majoritatea fac parte dintr-o bandă criminală numită „Los Koalas”, cunoscută în Spania pentru violență și brutalitate duse la extrem. Anchetatorii sunt de părere că banda ar fi agresat și alte persoane în aceeaşi noapte.

Șase dintre cei opt minori arestați au fost condamnați la mai bine de un an și jumătate de la comiterea faptelor de către un tribunal pentru minori, fiind acuzați de tentativă de omor calificat. Ceilalți opt indivizi care au participat la incident, și care erau majori la momentul respectiv, sunt încă în așteptarea unei sentințe.

Surse foto: Facebook, YouTube 

Surse articol: Adevărul, Antena 3 CNN, Romania TV, El mundo 

Articolul urmator
O tânără de 24 de ani și-a văzut moartea cu ochii după ce ani la rând a acuzat dureri de stomac chinuitoare. Ce diagnostic i-au dat, în sfârșit, medicii
O tânără de 24 de ani și-a văzut moartea cu ochii după ce ani la rând a acuzat dureri de stomac chinuitoare. Ce diagnostic i-au dat, în sfârșit, medicii
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.