O fetiță de 12 ani ar fi fost vândută de mama ei! Reacția dură a Gabrielei Firea: "Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania"

O fetiță de 12 ani ar fi fost vândută de mama ei! Reacția dură a Gabrielei Firea: "Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania"

Ramona Jurubita

O minoră a fost forțată de părinții ei să se căsătorească în Spania, pentru bani. Fetița de numai 12 ani a fost, practic, vândută de familie. Mama ei și iubitul acesteia au primit suma 4.000 de euro, bani de care aveau nevoie pentru a plăti o datorie. Acum, atât ei, cât și ceilalți adulți implicați riscă ani grei de închisoare.

Copila era stabilită în Cordoba, alături de mama ei și de concubinul său. Potrivit Realitatea, aceștia aveau o datorie de aproximativ 15.000 de euro la o grupare criminală. Pentru că erau presați să o restituie și nu aveau posibilitatea, au hotărât să își vândă fiica, pentru suma de 4.000 de euro.

La fel de grav este că, după realizarea tranzacției, fetița în vârstă de 12 ani a fost căsătorită forțat cu un alt minor și obligată să întrețină relații intime după nuntă. A fost găsită de autorități într-o locuință din Galicia, iar Parchetul din Cordoba a pus sub acuzare șase persoane, pentru trafic de persoane, căsătorie forțată, agresiune sexuală asupra unui copil cu vârsta sub 16 ani și abuz sexual.

Procurorii au cerut pedepse de cel puțin 10 ani de închisoare pentru toți inculpații și decăderea femeii din drepturile de mamă. În prezent, fata și ceilalți doi frați sunt în afara oricărui pericol, pentru că au fost preluați de autorităților spaniole și sunt îngrijiți corespunzător, până când vor fi aduși înapoi în România și plasați în grija rudelor pe care le mai au aici.

Cum a reacționat Gabriela Firea când acest caz a ajuns la urechile ei

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a postat un mesaj pe rețelele sociale, prin care își exprimă revolta cu privire la cele întâmplate. I se pare inadmisibil ca o mamă să își vândă propria fiică, minoră fiind, și să profite de pe urma sa. În prezent, Gabriela Firea este ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, dar înainte de orice este mamă. Iată postarea lungă pe care a făcut-o pe 30 mai 2023 și prin intermediul căreia dorește să tragă un semnal de alarmă:

„Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania: părinții și-au vândut fiica când aceasta avea doar 12 ani, pentru a stinge o datorie. Autoritățile spaniole îi judecă acum pentru fapta petrecută în urmă cu aproape patru ani. Fata, împreună cu alți doi frați se află în grija autorităților spaniole. Ministerul Familiei face toate demersurile ca acești copii să ajungă în grija rudelor din România.

Acest abuz a avut loc în 2019, părinții și încă patru persoane au fost puse sub acuzare și vor fi judecați în Cordoba în câteva zile. Riscă până la 25 de ani după gratii. În România, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, aflată în coordonarea Ministerului Familiei, face încă din 2020 demersuri pentru ca toți cei trei frați să fie repatriați.

‼️ Condamn cu fermitate orice formă de abuz și violență domestică. Sunt indignată că, în România acestor ani, există familii care își tratează copiii ca pe sclavi. Sunt gesturi pentru care nu am nicio clemență, atât ca femeie și mamă, precum și ca ministru. Aproape 70% dintre cei 42.000 de copii aflați în grija statului au ajuns aici din cauza sărăciei și abuzurilor.

🆘 Sunt categoric împotriva oricărui gen de violență sau abuz îndreptat împotriva copiilor și a femeilor, în special. Cifrele înregistrate anul trecut sunt mai mult decât îngrijorătoare: 42 de femei și patru copii au murit în urma bătăilor și abuzurilor, iar aproape 40.000 de femei și 9.000 de copii au fost victimele agresiunilor. În primele patru luni ale acestui an, peste 3.000 dintre victimele violenței și abuzurilor în familie sunt copii.

⛔️ Bătaia nu este ruptă din Rai, după cum nu sunt nici jignirea, abuzurile de orice fel, așa cum încă mai cred unele persoane. Din cauza lor România este printre primele locuri în Europa din punct de vedere al cazurilor de violență înregistrate, trei sferturi fiind îndreptate asupra femeilor și fetelor. Putem modifica și legi în favoarea lor, dar cea mai importantă schimbare este cea de mentalitate a persoanelor care preferă să își impună voința cu pumnul. Și, în acest demers, puteți conta pe mine oricând ca aliat.”

Așa cum a subliniat și Gabriela Firea în rândurile de mai sus, statisticile nu sunt deloc îmbucurătoare, iar cifrele arată că, de la an la an, tot mai mulți copii sunt abuzați și agresați.

Evelina a luat locul 1 la olimpiada de limba română din Ucraina. "Avem subsol unde ne ducem când sună alarma"

Surse foto: iStock

Surse articol: RealitateaMediafaxObservator

Articolul urmator
O femeie de 30 de ani și-a pierdut cunoștința din senin în aeroport și a murit fulgerător. A lăsat în urmă trei copii și o familie îndurerată
O femeie de 30 de ani și-a pierdut cunoștința din senin în aeroport și a murit fulgerător. A lăsat în urmă trei copii și o familie îndurerată
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.