Andrew Fletcher, membru fondator al formației Depeche Mode, a murit

Andrew Fletcher, membru fondator al formației Depeche Mode, a murit

Alida Enache

Veste cruntă pentru toți iubitorii formației "Depeche Mode". Andrew Fletcher, membru fondator al trupei și clăpar, s-a stins din viață joi, 26 mai, la doar 60 de ani. Tragicul anunț a fost făcut pe contul oficial de Twitter "Depeche Mode", unde foștii săi colegi și-au exprimat regretul pierderii unui om "cu inima de aur". 

„Suntem șocați și plini de o tristețe copleșitoare, în urma decesului prietenului nostru drag, membru de familie și coleg de formație Andy - Fletch - Fletcher.

Imagine cu Andy Fletcher, Dave Gahan și Martin Gore le TimesTalks Presents 9 marrtie, 2017Andy Fletcher, Dave Gahan și Martin Gore

Fletch a avut o inimă de aur și era acel om pe care te puteai baza în orice moment, fie că era vorba despre o conversație spirituală, o glumă bună sau o bere rece. Suntem alături de familia sa și vă rugăm să vă gândiți la ei și să le respectați intimitatea”, se arată în postare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Domin (@cloudy_domin)

Andrew John Leonard Fletcher s-a născut în ziua de 8 iulie 1961 în Nottingham, Anglia, Regatul Unit. Inițial, înainte de trupa de synthpop "Depeche Mode", el a fost bassist în formația "French Look" și cânta alături de Vince Clarke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by José María Giuseppe (@this_cover_me)

A dat apoi bass-ul pe sintetizator, odată cu intrarea în "Composition of Sound" în 1970. Ulterior, și-a unit forțele cu Clarke, Martin Gore și vocalistul David Gahan, formând faimoasa trupă britanică atât de iubită în zilele noastre și nu doar, "Depeche Mode". Încă din 1980, cei patru artiști au început să scoată numeroase hit-uri, printre care și "New Life", "Just Can't Get Enough" și albume top în Marea Britanie, 17 la număr, pe bandă rulantă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Post-Punk.com (@postpunkonline)

Fletch a fost singurul membru al grupului care nu a scris vreodată un cântec. De asemenea, el era văzut mai mult ca un manager și ca ”purtătorul de cuvânt” al formației, fiind cel care lansa noutățile în legătură cu "Depeche Mode".

“Martin este compozitorul, Alan Wilder este muzicianul bun, Dave este vocalistul, iar eu mă prostesc”, glumea Andy, în trecut.

Artistul a lăsat în urma sa doi copii, pe Megan și Joe, dar și pe Grainne, care i-a fost soție aproape 30 de ani. Momentan, nu a fost făcut public și motivul decesului său.

Citește și: Actorul Ray Liotta s-a stins din viață, la 67 de ani

Surse foto: Getty, Instagram

Surse articol: The Guardian, Rte, Deadline

Articolul urmator
O mireasă a murit la doar câteva ore de la rostirea jurămintelor. Soțul ei a ajuns în stare gravă la spital
O mireasă a murit la doar câteva ore de la rostirea jurămintelor. Soțul ei a ajuns în stare gravă la spital
Ce membru al familiei Addams esti?
Incepe quiz
Ce membru al familiei Addams esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.