Anunț îngrijorător de la OMS: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”

Anunț îngrijorător de la OMS: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”

Cristina Gherghina

În ultimele zile, mai multe țări au anunțat relaxarea restricțiilor impuse pentru combaterea coronavirusului, dar directorul OMS îi avertizează că această hotărâre ar putea fi o greșeală imensă. De asemenea, Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai spus că relaxarea restricțiilor nu înseamnă sfârșitul niciunei epidemii. 

După ce Germania, Cehia, Polonia, Norvegia şi Albania au redeschis parcurile, magazinele mici şi creşele, Organizația Mondială a Sănătății îi avertizează că ar putea urma o tragedie. 

pandemie coronavirus

"Aveţi încredere în noi. Ceea ce este mai rău abia acum urmează”, a spus el. „Să prevenim această tragedie. Este un virus pe care mulţi oameni încă nu îl înţeleg", a spus Tedro Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferințe de presă susținută luni, 20 aprilie. 

Citește și Moartea unui copil de 13 ani, victimă a COVID-19, schimbă legile în Anglia. Ce s-a întâmplat, după ce a fost înmormântat singur, fără rude la ceremonie

Directorul OMS a comparat această epidemie cu cea a gripei spaniole din 1918, dar a mai spus că față de acele vremuri, avem tehnologia necesară care să ne ajute să învingem coronavirusul. 

"Este o combinaţie foarte periculoasă şi acest lucru se întâmplă … ca la gripa din 1918, care a ucis până la 100 de milioane de oameni. Dar acum avem tehnologie, putem preveni acel dezastru, putem preveni acest tip de criză", a adăugat acesta în cadrul conferinței de la Geneva. 

Cu toate acestea, directorul OMS nu a precizat clar de ce consideră că această situație ar putea să se înrăutățească, însă i-a rugat pe oameni să aibă încredere în această instituție. 

"Suntem deschiși și nu ascundem nimic... Vrem ca toate țările să primească același mesaj imediat, pentru că asta le ajută să se pregătească bine și să se pregătească repede... Nu doar SUA, ci toate țările primesc informația imediat", a mai spus Tedros.

În timp ce mai multe țări europene au început săptămâna cu relaxarea restricțiilor, experții se așteaptă ca Africa să fie puternic lovită de COVID-19, acolo unde sistemele de sănătate sunt mai puțin dezvoltate. 

Citește și 6 simptome-cheie pe care le ai dacă suferi de coronavirus

Până la acest moment, virusul a infectat aproape 2,5 milioane de oameni la nivel global și a cauzat peste 166.000 de decese. În România au fost înregistrate 8,936 de cazuri confirmare și 482 de decese. Mai multe informații pe datelazi.ro

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Moartea nu l-a mai ocolit de această dată. Sebastian, tânărul ucis la majoratul din Iași, învinsese nemilosul cancer
Moartea nu l-a mai ocolit de această dată. Sebastian, tânărul ucis la majoratul din Iași, învinsese nemilosul cancer
Care este cel mai mare secret al tău?
Incepe quiz
Care este cel mai mare secret al tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.