Nu Skin

6 simptome-cheie pe care le ai dacă suferi de coronavirus

Redactor Divahair.ro

Oamenii de știință descoperă lucruri noi, zi de zi, despre noul coronavirus și simptomele cauzate de acesta. În majoritatea cazurilor, așa cum am aflat și până acum, febra, tusea și imposibilitatea de a respira au fost manifestările cele mai întâlnite.

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

Toate aceste simptome se manifestă începând într-un interval de 14 zile de la data la care ai contractat COVID-19, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, din Statele Unite ale Americii. Însă, ce tip de febră, ce tip de tuse, ce înseamnă lipsa aerului și cum se resimt toate aceste simptome, la bolnavii de COVID-19, conform cnn.com.
Iată cum îți dai seama dacă suferi de coronavirus și ce vei simți!

Citește și Dimensiunea dezastrului din spitalul groazei din Suceava: ”Din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele”

Nu poți să respiri

Nu poți să respiri

Este cel mai grav simptom dat de coronavirus și acesta este semnul clar care face diferența între COVID-19 și o răceală obișnuită sau o gripă. Deci, dacă ai simptome ca febra sau tusea și, la un moment dat, nu mai poți respira, lucrurile sunt clare. Dacă ai apucat să suni la medic înainte de acest semn, este important să revii cu un telefon pentru a-l anunța și de acest simptom. Cum se manifestă? Simți o presiune uriașă pe piept, ca și cum nu poți trage aer pentru a-ți umple plămânii cu aer. ”Sună imediat medicul dacă ai un astfel de simptom”, ne sfătuiește doctorul Patrice Harris, președintele Asociației Americane a Medicilor.  ”Dacă acest simptom este foarte grav, sună imediat la 112”, a adăugat el.
Corelate cu acest simptom mai sunt încă două care, de obicei sunt asociate problemelor cardiace: învinețirea feței sau a buzelor și durerea continuă în piept, ceea ce indică lipsă de oxigen.

Febra

Febra

Un semn-cheie la îmbolnăvirea cu COVID-19 este febra. Pentru că la fiecare dintre noi temperatura corpului variază, unii au puțin peste 37 de grade, alții sub, experții nu au stabilit o valoare a febrei în COVID-19. Totuși, este de luat în considerare că, medicii consideră ca fiind stare febrilă o temperatură de 37.7.

Este important, în stabilirea acestei valori, în cazul în care suspectezi că ai COVID-19, să nu îți iei temperatura dimineața sau imediat după ce te-ai trezit din somn. Cel mai bun moment al zilei pentru a face asta este după-amiaza, târziu, sau în jurul orei 20.00, recomandă William Schaffner, profesor de Medicină Preventivă și Boli Infecțioase, la Universitatea de Medicină Vanderbilt, din Nashville (SUA).

Tuse uscată

Tuse uscată

Și tusea este un simptom clar în cazul îmbolnăvirilor cu COVID-19. Dar, nu este orice tip de tuse. Nu tușești ca la orice răceală sau la alte inflamații ale tractului respirator.
”Nu este acea tuse cu gâdilături, nu este o tuse productivă, care îți curăță plămânii și nu este o tuse iritativă”, a explicat William Schaffner. ”Acest tip de tuse este profund deranjantă, este ca și cum ți-ai scuipa plămânii afară, se manifestă adânc în piept”, a explicat el.

Frisoane și dureri în corp

Frisoane și dureri în corp

”Bestia atacă noaptea”, își povestește experiența cu virusul Chris Cuomo, prezentator CNN care s-a confruntat cu această boală, care a mărturisit că, pe lângă febra mare, a avut frisoane și dureri în tot corpul.

”Parcă cineva mă lovea cu o bâtă. De la clănțănitul dinților, în urma frisoanelor, mi-am spart un dinte”, a continuat Cuomo, care s-a autoizolat de întreaga familie în subsolul casei.
”Am avut halucinații, îl vedeam pe tata cum îmi vorbește. Vedeam colegi din liceu sau persoane pe care nu le-am văzut în viața mea. M-am speriat foarte tare”, a mai descris Cuomo stările experimentate, pentru CNN.

Specialiștii spun totuși că nu la toată lumea boala e manifestă așa. Unii nu au deloc frisoane, alții pot avea frisoane de intensitate medie, sau nu experimentează dureri, dar se pot confrunta cu oboseală, dureri de articulații și musculare, ceea ce face greu de deosebit infecția cu COVID-19 de gripă.

Cel mai bun indiciu este însă acela că simptomele nu vor trece într-o săptămână: aceasta va fi diferența între virusul gripal și SAR-CoV-2.

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta