Avertizare meteo de ultimă oră: masă de aer polar peste România! Vezi zonele afectate!

Avertizare meteo de ultimă oră: masă de aer polar peste România! Vezi zonele afectate!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Toamna nu e ca vara dar este aproape ca iarna! Ultimul avertisment al meteorologilor pentru Romțnia este unul mai mult decât neobișnuit pentru această perioadă a anului: un val de aer polar va veni peste țara noastră, începând de mâine.

Potrivit ANM, o masă de aer polar va traversa România începând de marți, când se va răci în jumătatea de nord a țării. De miercuri, răcirea se va simți și în partea de sud, iar de joi sunt așteptate temperaturi negative și brumă în depresiuni.

Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a declarat următoarele presei: „O masă de aer de origine polară va aborda spațiul georgrafic al țării noastre, începând de marți. Totuși, de luni, vremea se va încălzi în toată țara. Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit. Astfel, valorile termice vor fi de la 17-18 grade în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32-33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de nord, acolo va și ploua, marți. de miercuri se răcește și în jumătatea de sud, și se ajunge la temperaturi de 26 de grade, de la 32, iar pe partea de nord vor fi 16 grade, în scădere de la 18 grade. Miercuri spre joi, cu precădere joi dimineața, în depresiunile intramontane vor fi temperaturi sub zero grade și brumă. „De vineri, vremea intră într-o ușoară ameliorare, cu dimineți răcoroase, dar zilele vor fi plăcute”

Articolul urmator
Bursa locurilor de muncă din Giurgiu s-a închis într-o oră. Tinerii din România vor locuri de muncă "lejere"
Bursa locurilor de muncă din Giurgiu s-a închis într-o oră. Tinerii din România vor locuri de muncă "lejere"
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.