"Ceasul Apocalipsei", setat la 2 minute distanță de miezul noptii. Ce înseamnă asta pentru omenire

Redactor Divahair.ro

La începutul acestui an – mai exact pe 24 ianuarie –, specialiştii de la Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) au făcut un anunț îngrijorător pentru umanitate: ne apropiem, cu pași repezi și ireversibili, de momentul terifiant al Apocalipsei.

Savanții au actualizat ceasul care măsoară proximitatea omenirii de clipa anihilării totale, în funcție de poziția limbilor ceasului în raport cu miezul nopţii - ora Apocalipsei iminente.

Anul trecut, ceasul a fost setat de aceștia la fix 2 minute înainte de miezul nopţii, cel mai aproape de ora 12 din istoria sa. Şi, raportându-se la riscuri similare care pot conduce la distrugerea omenirii, reprezentanţii Bulletin of the Atomic Scientists au anunţat pe 24 ianuarie că ceasul în cauză va rămâne setat la ora 11:58.

Cu toate astea, în ciuda faptului că limbile ceasului nu s-au mișcat până acum, proliferarea armelor nucleare, schimbările climatice uriașe care au loc la fiecare secundă, răspândirea tot mai necontrolată a informaţiilor false pe toate canalele media reprezintă în continuare cauze majore de îngrijorare, conform declaraţiilor lui Rachel Bronson, președinte și CEO al BAS.

Ce înseamnă, mai exact asta, pentru întreaga omenire? Potrivit declarației lui Bronson, „deși neschimbat din 2018, faptul că limbile ceasului nu s-au mișcat, apropiindu-ne și mai mult de clipa Apocalipsei, nu ar trebui să fie considerat un semn de stabilitate, ci un avertisment puternic pentru liderii și cetățenii din întreaga lume”.

Articolul urmator La ce distanță ar trebui să fii pentru a supraviețui unei explozii nucleare și care sunt consecințele unei asemenea tragedii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.