Cinematografia românească în doliu! Adina Cristescu s-a stins din viață, la numai 56 de ani

Cinematografia românească în doliu! Adina Cristescu s-a stins din viață, la numai 56 de ani

Anca Marcus

O veste extrem de tristă a lovit lumea filmului românesc și nu numai! Îndrăgita actriță Adina Cristescu s-a stins din viață în ziua de luni, 25 septembrie 2023, la vârsta de doar 56 de ani. Detaliile despre cauza morții rămân, deocamdată, necunoscute.

Anunțul trist a fost făcut de colega ei de breaslă,  Elvira Deatcu, pe Instagram, într-un mesaj dureros: 

„Adina mea dragă… Stăncuța noastră deșteaptă, curajoasă, nebună, plină de umor, acidă, peste măsură de generoasă, de empatică, cu ușa casei deschisă (la propriu) permanent, pentru oricine avea nevoie de un sfat, o consolare, un acoperiș, o omletă sau… o carte bună… Ai plecat prea curând, prietena mea neprețuită! Deja îmi lipsești!…” 

fotografie cu Adina Cristescu care zambeste cu o florea soarelui in mana

Printre numeroasele persoane care și-au exprimat regretul cu privire la decesul actriței s-a numărat și Marian Râlea, iubitul „Magician" al copilăriei multora dintre noi.

Actorul a publicat un mesaj ce mustește de durere și de dorul resimțit în urma dispariției premature a talentatei artiste.

„Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung.

A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor!

Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris Marian Râlea pe Facebook.

Trupul actriței va fi depus marți, 26 septembrie, după ora 16:00, la Capela Bisericii Boteanu, în spatele Ateneului Român.

Ea va fi înmormântată miercuri, ora 12:30 – 13:00, în comuna Potlogi, Dâmbovița, la Biserica Domnească Constantin Brâncoveanu.

Cine a fost Adina Cristescu

Adina Cristescu, născută în București în anul 1967, a fost actriță de film, teatru și voce, profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film.

Ea a fost absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" (UNATC) și a desfășurat o activitate impresionantă în industria artistică.

Adina Cristescu și-a împărțit talentul între Teatrul Național „I.L. Caragiale", Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior și industria filmului, contribuind la producții notabile precum „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", „Aferim!" și „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile."

Pe lângă interpretare, Adina Cristescu a explorat și lumea regiei și scenaristicii. Datorită acestor realizări, ea a devenit o figură de seamă în lumea artistică românească.

Totodată, actrița a devenit cunoscută și apreciată și pentru angajamentul său în organizarea atelierelor de teatru destinate copiilor.

A fost iubită de cei tineri și a primit titlul de „Buna Poveștilor" la Teatrul Național pentru Copii. Acest titlu onorific i-a fost conferit în contextul colaborării cu proiectul „Abracadabra."

Nouă lecții de viață prețioase învățate atunci când treci prin doliu

Surse foto: Facebook, Instagram

Surse articol: Wowbiz, StirileProTv, KanalD

Articolul urmator
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Ce melodie romaneasca se potriveste stilului tau?
Incepe quiz
Ce melodie romaneasca se potriveste stilului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.